Babytijd Babytijd

Babytijd

Mama van Jessica

Mama van Jessica

11-06-2009 om 15:12

Mijn dochtertje is 8,5 maand en zit nog niet zelfstandig..

Hallo,
Ik zit met een vraagje,
Mijn dochtertje is 8,5 maand en zit nog niet zelfstandig en kruipt nog niet, zijn er meer ouders die dit hebben? Want in m'n omgeving hoor ik "Ooh, mijn kind zat al met 5 maanden" enz, dus dat maakt me best onzeker, ik oefen wel met haar op de grond enzo dus daar ligt het niet aan..
Wie o wie heeft er tips/ervaringen enz voor me?

Dank jullie wel,
Groetjes een jonge mama

Gerdina

Gerdina

11-06-2009 om 15:25

Heel normaal

Onze zoon van 9 maanden kan nu net zo'n beetje zelfstandig zitten, maar niet te lang. Hij valt al snel weer om. Hij kruipt ook nog niet. Hij zit er wel tegenaan, probeert het ook. Maar gaat vaak alle kanten op behalve de kanr die hij wil. Erg frustrerend voor zo'n klein mannetje.
Onze dochter tijgerde pas met 13 maanden en kroop dus nog later. Ik weet niet meer precies hoe oud ze toen was. En nu loopt ze ook en kan ze heel goed zitten ;-).
Maak je dus niet ongerust, sommige kinderen zijn wat sneller dan anderen. En met 8,5 maand niet kruipen wind ik echt geen reden tot ongerustheid.
Groetjes,
Gerdina

Hier

Zoon zat met 8,5 maand wel stevig, maar ik weet niet meer of hij ook echt zelf ging zitten.Hij bleef wel zitten als je , rechtop zette. Kruipen deed hij pas met 10 maanden, als ik me wel herinner, en dat is geloof ik nog tamelijk gemiddeld.
Kruipen met 8,5 maand is dacht ik behoorlijk vroeg.

Groeten,

Temet

sandra helmink

sandra helmink

11-06-2009 om 19:45

Hier

wordt mijn dochter volgende week 1 jaar en ze doet nog niets meer dan omrollen, ja zitten kan ze ook als ik haar zelf neerzet maar dat was pas stevig vanaf 10,5 maanden. Verder nog niet kruipen etc maar maak me daar niet druk om het komt wel het is trouwens zowiezo een rustige tante! Laat je niet gek maken door verhalen van andere, elke baby heeft zijn eigen ritme. Groetjes sandra

Heel normaal

mijn eerste zoontje, was erg langzaam met alles. Ongeveer met 10 maand kon hij uit zich zelf goed zitten en toen begon dus ook het tijgeren en snel daarna het kruipen. Rollen was meneertje ook zo laat mee, geloof tegen de 8 maand? Ik had echt zo'n beeb, die lag bijna helemaal stil in de box en vond het allemaal wel best, hij was niet zo actief.

Malihu

Malihu

11-06-2009 om 20:50

Hier

begon de oudste met 9 maanden zo'n beetje te tijgeren. In eerste instantie alleen achteruit, hi, hi. Echt kruipen pas een héle tijd later. Pas met ruim een maand of 10 bleef ze zelfstandig zitten als je haar neerzette (voor die tijd eigenlijk niet echt geprobeerd trouwens). Wanneer ze echt zelf kon gaan zitten was weer een tijd later, maar weet uit mijn hoofd niet meer precies wanneer.

Je hoeft je dus nergens druk om te maken. Jouw kind is volkomen normaal ;-) Zelfstandig zitten met 5 maanden lijkt me juist niet normaal en ik weet ook niet of dat wel zo gezond is?

Smokey

Smokey

11-06-2009 om 21:49

Ook deze kleine meid...

kan nog niet zelfstandig zitten. En ze is ook iets meer dan 8 maanden oud. Ik geloof dat het GEMIDDELDE (!!) vanaf de 9 a 10 maanden is, dat baby's zelfstandig gaan zitten. Maar ja, ieder kind voor zich. Het is tenslotte een gemiddelde en om daaraan te komen, moet er dus een baby zijn die met 5 maanden zelfstandig zit, maar ook een die met 15 maanden zelfstandig zit. En geloof me, als je net zo'n eigenwijze baby heb als ik, dan bepaalt ze dat echt helemaal zelf. Ik zou de rest van de 'goedbedoelde' advies/opmerkingen lekker laten doen. Als je baby lekker vrolijk is en tevreden is, dan komt de rest allemaal vanzelf!

Groetjes van ook een (redelijk) jonge moeder.

Kiki

Kiki

12-06-2009 om 21:03

Mijn zoontje is ook redelijk traag hoor

Hij is nu 15,5 maand en maakt echt nog niet eens een beetje aanstalten om te gaan lopen. Dat gaat echt nog wel een tijdje duren
Kruipen deed meneer ook pas erg laat. Omdraaien idem dito.

Mijn zoontje is heel afwachtend en een tikkeltje bangig en zal alleen maar dingen doen als hij zeker is dat hij niet valt.

Ik ga er maar vanuit dat als hij 16 is hij heus wel zal lopen en ik vermoed dat jouw meiske tegen die tijd zelfstandig kan zitten

hout anne

hout anne

16-06-2009 om 13:08

Geen zorgen

Volgens mij hoef je je echt geen zorgen te maken. Mijn zoontje van nu 7 maanden zit al wel ongeveer een maandje, maar niet echt zelfstandig. Je moet echt naast hem zitten, want voor je het weet kukelt hij om. Maar hij maakt weer weinig vooruitgang met het omrollen (buik-rug gaat goed, rug0buik pas 1x zelf gelukt.
De een pakt het één sneller op de ander het andere.
Een vriendin kreeg van haar fysio wel het advies om een 'bumbel' aan te schaffen (haar zoontje is een maand jonger al de mijne) hier kan je kind goed ondersteund in zitten, waardoor ze de rugspieren alvast wat trainen. Wellicht een tip om aan te schaffen. Maar verder zou ik me echt geen zorgen maken. Zul je zien, straks zit je kleine ineens en trekt zich gelijk op aan de tafel om te gaan staan! Je weet het nooit met die kleintjes!

Bumbo

Ik kreeg van de fysio van mijn dochter (8 maanden) ook het advies om een bumbo-stoeltje aan te schaffen. Ik denk dat hout anne hetzelfde stoeltje bedoelt. Ze zit er nu in als ze eet. Ik heb hem hier besteld, prima service: http://www.droomkamer.nl/index.php?cPath=85.

Chantelle

Chantelle

16-06-2009 om 21:08

Jonge mama

Mijn dochtertje is ook 8,5 maand en kan net een paar weken kruipen. En de kinderdagverblijfleidsters vinden dat vroeg... dus niets aan de hand. En je hoeft echt niet te oefenen, hoor.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.