Babytijd Babytijd

Babytijd

Kiki

Kiki

18-11-2011 om 18:36

Mijn nieuwste aanwinst van 5 dagen oud

is geboren met een ondertand. Heel schattig.

Nou had ik op internet gelezen dat die natale tand ook vaak weer uitvalt. Zou me niets verbazen trouwens, want hij zit behoorlijk los.

Ik vroeg mij af dat mocht die tand uitvallen of hij dan bij het doorkomen van zijn tanden over een paar maanden dan een tand minder krijgt. Of is dit een soort van extra tand.
Ik kon het op internet zo gauw niet vinden. Weet iemand het antwoord?

Van harte

Gefeliciteerd! Hopelijk is alles verder goed gegaan en kun je nu genieten van je baby. Ik weet verder niets van tanden in babies.

Extra tand

Hoi Kiki,
Wat ik kan vinden is dat het geen echte tand is. Ze noemen het een geboortetand of een glazuurparel. Meestal valt de tand binnen enkele weken uit. Als je er last van hebt bij het voeden kan je de tand door de tandarts laten trekken. Dit zou volgens de literatuur niet veel pijn veroorzaken omdat het een tand zonder wortel is.
Je tandarts kan je hier vast meer over vertellen ;-)
G

Kiki

Kiki

19-11-2011 om 20:45

Ik heb er nu nog geen erge last van

maar ik kan me zo voorstellen dat als hij meer gaat bijten hij me goed pijn kan doen met die tand.

Ik kijk wel of hij uitvalt. Goede tip van die tandarts trouwens dank je wel. Mijn oudste moet volgende maand naar de tandarts toe, dan kan ik het ook even navragen.

Als hij nou niet uitvalt, heeft hij die tand dan extra of valt hij sowieso uit. Het ziet er zo schattig uit trouwens, echt bijzonder

Durf ik niet te zeggen

Wat ik ervan heb begrepen valt die tand bijna altijd uit en komt er op een gegeven moment vanzelf een melktandje en later een volwassen tand. Zolang hij goed drinkt (met zijn tong over zijn onderkaak) zal hij je nog niet bijten, maar die kleintjes kunnen soms hun kaken al flink op elkaar klemmen als ze niet effectief aan het drinken zijn, en dan voel je die tand wel hoor.
Gaat het verder goed met het voeden en is hij al aan het groeien ?
Groetjes G

Wellicht toch eerder contacten met tandarts?

Als de tand al los zit is er natuurlijk wel een kansje dat die op een gegeven moment los in zijn mondje komt te liggen met kans op inslikken/verslikken.
Het komt trouwens bij 1 op de 3000 baby's voor ( ik heb het zelf nog nooit gezien en ik heb toch al heel wat baby's voorbij zien komen !).
Groet,
G

Kiki

Kiki

20-11-2011 om 20:07

Galaxias

lief dat je daarnaar vraagt. Borstvoeding loopt super, vanaf het begin eigenlijk al. Hij is alweer boven zijn geboortegewicht, dus dat heeft hij netjes gedaan.

Ik zal de tandarts van de week wel even bellen, als die tand sowieso uitvalt is het misschien ook beter om deze te laten verwijderen.
Inderdaad, je moet er niet aan denken dat hij zich verslikt in zo'n tand

Mooi zo!

Hoi Kiki,
Wat fijn dat hij alweer boven zijn geboortegewicht is. Je moet het toch altijd maar weer afwachten hoe de borstvoeding gaat bij een volgend kindje. Bij mij ging het bij elk kind toch weer anders.
Groetjes G

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.