Babytijd Babytijd

Babytijd

Mijn zoon denkt: dutjes zijn voor watjes!?!

Hallo,
Ik ben sinds bijna vier maanden de moeder van onze prachtige zoon, Marlo. Hij doet het eigenlijk suoer, hij eet goed, hij groeit en ontwikkeld zich goed en 's nachts slaap hij nog niet door, maar wel goed. Hij ligt om ongeveer kwart voor zeven in bed en slaapt dan in een keer door tot ongeveer half vier, vier uur. Dan krijgt hij in mijn bed nog een voeding en slaapt hij in zijn eigen bedje nog heerlijk door tot zeven uur, half acht.
Maar dan...overdag. Hij is thuis bijna niet in slaap te krijgen overdag, we hebben lopen geprobeerd, een vast ritueel, een beertje bij hem in bed, een t-shrt met mijn geur eraan en om het met een muziekje alleen in te laten slapen. Maar hij doet het niet!!! Blijkbaar hoef je als baby van vier maanden niet meer te slapen...denkt ie toch. Met als gevolg dat hij op een paar slaapjes van een half uur de hele dag wakker is en tegen een uur of drie half vier echt niet meer te genieten is.
heeft iemand nog tips voor ons, dingen die we nog niet geprobeerd hebben. We lopen nu vaak een half uur met hem rond voor een slaapje van een half uur. De wandelwagen en in de auto werken wel, maar hij moet thuis toch ook in slaap kunnen vallen?

alvast bedankt tessa

Mayte*

Mayte*

07-03-2010 om 08:43

Onrustige periode

O, wat vermoeiend zoals je het beschrijft! Wel lekker dat hij 's nachts zo goed slaapt trouwens.

Wij hebben met ons zoontje (inmiddels 7 maanden) ook een onrustige periode gehad wat slapen overdag betreft. Hij sliep ook alleen maar halve uurtjes en dan een keer of vier op een dag. Ik heb ook een tijdje lopen rommelen, omdat hij zich zo verzette tegen de slaap. Dan haalde ik hem er maar weer uit, nog even aan de borst, even rondlopen met hem, etc. Maar goed, dat is gewoon niet te doen. Baby kreeg veel te weinig rust en ik was er veel te lang mee bezig.

Ik ben toen beter gaan observeren. Bij de eerste tekenen van vermoeidheid (bij hem is dat druk doen met armen en benen, in zijn oogjes wrijven, mopperen en nog wat later gapen) leg ik hem wakker op bed (na het ritueeltje van gordijnen dichtdoen, slaapzak aan). Hij protesteerde in het begin zeker een minuut of tien, maar viel dan wel in slaap. Inmiddels is het protest beperkt tot ik bij de trap ben. Zodra hij mijn voetstappen naar beneden hoort gaan, is hij stil. De slaapjes waren in het begin nog steeds kort en vaak op een dag, maar ik was er wel minder tijd mee kwijt. Ik merk nu dat zijn slaapjes langer worden. Soms wel een paar uur! Maar ook nog geregeld een slaapje van een half uur hoor.

liora

liora

07-03-2010 om 10:41

Ook herkenning

Hoi,

Ik herken het ook wel, mijn zoontje sliep overdag ook kort, werd snel wakker, heel lastig want hij was wel moe.

Ik ben rond 2 maanden geloof ik, hem op zijn buik gaan leggen overdag en dat was veel beter. Later, vanaf drie maanden, ben ik hem gaan inbakeren, en dat was echt de gouden vondst. Hij sliep toen echt veel beter, werd goed uitgerust wakker en zo, heerlijk!!

Misschien kun je dat eens proberen?

Liora

Kadonaj

Kadonaj

07-03-2010 om 19:43

Inbakeren

Degene die dat heeft uitgevonden mag blijven! Heeft ons zo onwijs geholpen bij de oudste, huilbaby...

Mijn zoon

Ik weet niet meer hoe lang het bij onze zoon duurde, maar die had vergelijkbaar gedrag, al werd hij eerder op de nacht wakker, en sliep hij ook niet door tot 7 uur 's ochtend. Maar ook hij sliep overdag nooit langer dan een half uur aaneengesloten, behalve in de kinderwagen of de auto (die hadden we niet, dus dat was alleen als we een huurauto hadden).

Het moet tot na 4 maanden geduurd hebben, want hij was al even op de creche toen ik m op een middag kwam ophalen en de leidster helemaal trots was: hij had anderhalf uur geslapen.
Ze had m ingebakerd. Dat deden wij thuis ook. Het kan zijn dat het inbakeren geholpen heeft, maar ook ingebakerd sliep hij thuis voor die periode niet langer dan een half uur overdag. Ik denk dat het misschein toch met andere dingen te maken had. Hoe dan ook: hij is later langer achtereen gaan slapen.

Ik besefte op enig moment dat ik een slaapprobleem had, en niet mijn kind. Want het was een stralend gezonde en vrolijke baby. Alleen dat slapen, tja...

Grote kans dat het nog goed komt, maar ik zou als ik jou was mijn verzet opgeven en de boodschappen plannen rond half vier, zodat kind in de kinderwagen meekan en dan kan tukken.

Wij hebben hier trouwens ook een hele lange periode gehad dat hij op de creche een lange middagdut deed in zijn bed - zonder morren - en thuis vertikte om in zijn bed te slapen. Was ook een leuke fase...

Succes ermee, en groeten,

Temet

ayla

ayla

09-03-2010 om 14:50

Inbakeren

die van ons sliepen ook overdag niet, daarbij ook 's nachts niet maar dat is een ander verhaal. Wij zijn ze ook gaan inbakeren en dat was een wonder, opeens sliepen ze langer dan een half uur achter elkaar.

tessa82

tessa82

09-03-2010 om 22:07 Topicstarter

Bedankt voor alle tips tot nu toe

Hallo allemaal,
bedankt voor jullie goede tips tot nu toe, een aantal van jullie hebben het over inbakeren. Hoe werkt dit. In het begin is slapen nooit een probleem geweest, dus niemand heeft me laten zien hoe je je kindje moet inbakeren. En heeft dit nu nog zin hij is nu al vier maanden, moet je dit dan niet vanaf het begin doen?
ik ben afgelopen maandag bij het cb geweest en heb daar ook het gebrek aan dutjes besproken. ze hebben daar voorgesteld om hem toch een half uurtje te laten huilen in plaats van het eerst genoemde kwartiertje. Dit in de hoop dat hij gaande weg zijn verzet op zou geven en steeds sneller in slaap zal gaan vallen. Met de bedoeling dat hij het uiteindelijk door krijgt dat dutjes zo verkeerd nog niet zijn, omdat je dan uitgerust en vrolijk wakker wordt. Marlo heeft vandaag een half uur echt liggen krijsen, hij was na een half uurtje zo over stuur dat hij er van moest spugen en bijna niet meer rustig te krijgen was. Na een half uur heb ik hem even bij me gepakt in bed, om te kijken of hij daar rustig werd, meneer was per direct vertrokken en heeft een tijdje heerlijk in mijn armen liggen te slapen. Wat een ramp zeg, vriend boos omdat volgens hem nu het half uurtje krijsen voor niets in geweest en ik in tranen omdat ik mezelf belooft had dit dus nooit te zullen doen.
Ik ga het toch nog een tijd vol houden om hem consequent met hetzelfde ritueel en op dezelfde tijd in bed te leggen, maar dit nooit meer!

liora

liora

09-03-2010 om 22:27

Tessa

Hoi,

Ik ben ook pas rond drie maanden begonnen met inbakeren, en geen klachten van mijn zoontje! Een vriendin van me had de pacco inbakerdoek en heeft me laten zien hoe het moest. Ik had ook nog een filmpje gevonden op de pacco site en dat was heel duidelijk.

Gaat je zoontje ook naar een creche? Daar kunnen ze het je ook laten zien. Je kunt het altijd proberen toch?

Liora

ayla

ayla

10-03-2010 om 08:03

Tessa

de oudste zijn we ond de 7 weken gaan inbakeren de jongste was denk ik iets jonger. In eerste instantie met lose doeken mar bij de jongste ben ik later een echt pacco inbakerdoek gaan kopen. Was een stuk eenvoudiger en je zat niet met spelden te klooien

Hanne.

Hanne.

10-03-2010 om 08:41

Ook pas later

Ik ben bij mijn jongste ook pas met een week of 7 gaan inbakeren. Ik gebruik gewoon een lakentje. In eerste instantie van de wieg, inmiddels (bijna 4 maanden) van het ledikant.

Ik vouw de doeken alleen om haar heen, gebruik dus geen spelden oid om de doek vast te leggen.

Houd je er wel rekening mee dat je maar 'mag' inbakeren tot 6 maanden. In die zin is met 4 maanden beginnen misschien wel wat laat (aan de andere kant, als dat 2 maanden helpt..)

femmetje

femmetje

11-03-2010 om 20:33

Hier

docher in puck a baby gedaan met 6 weken.
Hielp top.
succes.

Kleinedraak

Kleinedraak

13-03-2010 om 21:12

Volgens mij ligt dat aan de 4 maanden...

Het kan aan mijn kinderen liggen, maar rond 4 maanden deden ze het hier allemaal: gewoon niet meer slapen overdag of alleen korte dutjes. Zelfs als het daarvoor echte slaapkoppen waren.

Bij de oudste hielp meer regelmaat en na een half uur gewoon lang volhouden dat er toch nog wat geslapen moest worden (niet laten huilen, maar speentje geven, in bed kalmeren tot het lukte). Bij de middelste werkte de regelmaat niet, maar wel er wat langer bij blijven zitten tot hij sliep.

En bij de jongste een maand of wat geleden was er bij mij een alternatieve theorie opgekomen: het lag gewoon aan de 4 maanden. Dus bij haar heb ik eigenlijk niks gedaan. Bof ik wel enorm dat ze heel makkelijk is, dus met het piepen op het eind van de dag viel het best mee. En als het een dagje niet mee viel ging ze lekker in de draagdoek. En zij is inderdaad vanzelf langere dutjes gaan maken. Overigens ook niet altijd hoor, de dagen van 3 keer een half uur zijn er nog wel eens.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.