Babytijd Babytijd

Babytijd

Kiki

Kiki

14-02-2010 om 13:25

Mijn zoontje lijkt het gehad te hebben met de wagenbak

Kan ik hem al in een buggy doen. Hij is morgen vier maanden? Ik kan niet echt redenen bedenken, maar misschien jullie wel?

De buggy kan verder wel helemaal plat, maar dan ziet hij wat meer

Rafelkap

Rafelkap

14-02-2010 om 18:45

Plat

Ik weet niet of een buggy net zo plat kan als een wagenbak? Het gaat er dacht ik alleen om dat je baby plat ligt (voor de rug) dus in die zin zou het geen kwaad kunnen om hem in een buggy te leggen, als die volledig plat kan. Maar een bak lijkt mij ook wat meer beschermd dan een buggy (wind), ik zou het nog even proberen in de wagen.
Heb je al wel eens iets boven hem gehangen om mee te spelen of om naar te kijken?

liora

liora

14-02-2010 om 19:30

Geen probleem

Hoi Kiki,

Hier ook met vier maanden al gedaan.

Groetjes,

Liora

kien

kien

14-02-2010 om 21:04

Geen goed idee

Persoonlijk, en ook professioneel, vind ik het te jong. Over het algemeen is de vering/demping bij een buggy veel minder dan bij een kinderwagen waardoor het ruggetje behoorlijk belast wordt. Ik zou het ook nog even proberen met de wagenbak. Misschien is het met een paar dagen weer goed. Kap wat lager kan ook helpen, dan ziet hij wat meer in de lucht en inderdaad, iets boven hem hangen waar hij net bij kan.
Succes!

Kien

Asa Torell

Asa Torell

14-02-2010 om 21:18

Kien

Als jij daar professioneel eea van weet: ik vroeg me af of het niet vooral van belang is dat een kind niet te lang in zo'n slechte houding ligt? Net zoals bij de maxi cosi bijv. Dus dat het voor korte stukjes niet zo veel kwaad kan (en ik schat in dat het daar bij Kiki veelal om gaat).

liora

liora

14-02-2010 om 22:10

He?

Volgens mij bedoelt Kiki het zitje van de kinderwagen en als die plat kan geen probleem.

Zelf heb ik mijn baby vanaf 5,5 maand in de buggy gedaan, speciaal daarvoor de MacLaren Techno XT aangeschaft. Die kan helemaal plat en kan vanaf de geboorte.

Dus Kiki, wat bedoel je precies met buggy?

Liora

Kiki

Kiki

14-02-2010 om 23:51

Een easywalker duo heb ik.

Dus dat buggydeel kan helemaal plat, er zitten drie standen in, een zitdeel, een halfligdeel en een ligdeel.

mmm Over die vering had ik nog niet nagedacht, met de kou valt wel mee omdat het ligdeel behoorlijk beschut is. Meer nog denk ik als de kinderwagenbak. Zeker als ik die kap naar beneden zou doen. Dan vangt dat ding volgens mij behoorlijk wat meer wind.

Korte afstanden Asa? Waarom denk je dat? Ik denk dat het wisselt, de ene keer doen we langere afstanden, de andere keer wat meer kortere afstanden. Dat is bij iedereen toch zo? Maar nu vindt mijn zoontje de wagen dus helemaal niets meer :(

kien

kien

14-02-2010 om 23:58

Asa, liora

Asa, ik ga er vanuit dat een kind van 4 maanden nog regelmatig in de kinderwagen gaat. Inderdaad kan het zo af en toe een klein stukje niet zoveel kwaad.
Liora, ik vind het nogal een verschil, 5,5 of 4 maanden. En inderdaad is de ene buggy de andere niet. Maar de doorsnee buggy lijkt me niet geschikt voor een doorsnee baby van 4 maanden. Die spieren zijn nog niet sterk genoeg om de klappen op te vangen. Maar ik heb niet een wetenschappelijk onderbouwde mening hoor, meer een theoretisch onderbouwde.

Kien

kien

kien

15-02-2010 om 00:04

Tegelijk getypt, kiki!

Als je het over de Easy walker hebt, dan neem ik aan dat je het zitgedeelte i.p.v. de bak plaatst. Dan maakt het voor de vering dus niet uit en lijkt het me niet zo'n probleem. Maar als het ligdeel zo beschut is dan zal hij toch ook niet echt meer kunnen zien, of wel?

Kien

Zitgedeelte

Kiki, zit er in het zitgedeelte een knik (zoals bij de Bugaboo?). Want dan kan het zitgedeelte misschien wel helemaal plat, maar dan ligt het ruggetje nog steeds in zo'n knik.

Chris

Gewoon proberen

als jij denkt dat het wat positiefs oplevert dan probeer je het toch gewoon, tja je kan nog even proberen met speeltjes maar als hij het gewoon niets meer vindt dan is dat gewoon zo.

Asa Torell

Asa Torell

15-02-2010 om 13:40

Kiki

Ahem, dat van die afstanden was een gemakzuchtig optelsommetje van mij uit 'Kiki houdt niet van kou en haar kinderen ook niet' + de ervaring dat ikzelf met de 2e als baby heeeel veel minder echt ging wandelen dan met de oudste.

Kiki

Kiki

15-02-2010 om 20:23

Tsktsk asa :)

Zei ik niet m i n d e r lang buiten? Betekent niet dat ik heel de winter niet buiten ben geweest.

Sterker nog, de lente komt eraan. Zeggen ze althans. Dan ben ik weer hele dagen buiten, want ik heb net gehoord dat ik ze niet mee mag slepen naar galerie├źn, musea, restaurants en dierentuinen. Tsja dan maar met de ziel onder je arm over de straat, maar niet aan mijn straat want daar is de kinderboerderij :)

Asa Torell

Asa Torell

15-02-2010 om 20:33

Ojee kiki (ot)

Ik las het draadje bij peutertijd al... en dan heb je nog niet eens mijn reactie op je stukje bij vakantietijd gelezen waar ik ook al iets over stedenbezoek met kinderen zeg... ;-), kortom het is ook nooit goed of het deugt niet, hahaha. Maar lekker handig he, zo'n kinderboerderij om de hoek! (hier ook).
En on topic, ik zou in jouw geval dus beginnen met de korte stukjes in de buggy. Of misschien is een draagzak nog iets? Dan kan ie ook lekker kijken (ook naar al die schilderijen ;-) ).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.