Babytijd Babytijd

Babytijd

karin

karin

21-10-2010 om 17:01

Moet ik met bv echt ook opletten op tomatenketchup dubbelfris(door sinasappelen)enz

Ons dochtertje
heeft vrij veel last van krampjes,ik let al op koolzuurhoudende dranken(niet),prei ui enz,maar hoor nu dat chocola en tomaten ook krampjes kunnen veroorzaken
maar als ik pasta eet,gebruik ik ook tomatensaus,dus dat lijkt me dat ik dan bijna niets meer mag eten,
en druiven heb ik geweten,die moet ik niet meer eten,maar appels enz,kan toch geen kwaad,pfff ik weet
het niet meer,maar jullie zullen zeggen proberen en dan merk je wel waar ze niet tegen kan of niet?

karin

karin

21-10-2010 om 17:04

En heb ook graag multivitaminesap moet ik daar ook mee opletten?

oh nog 1 vraag,metmultiviaminesap,moet ik daar ook mee opletten?
Zitten ook citrusvruchten in en mandarijnen en sinasappelen worden dus ook afgeraden!
En verse jus vind ik heerlijk,maar durf ik ook niet...

kien

kien

21-10-2010 om 19:40

Karin

De krampjes hoeven niet altijd te komen door wat jij eet. Sommige babies hebben gewoon krampjes en anderen niet of veel minder. Ik heb allevier mijn kinderen bv gegeven, en drie van de vier hadden niet of nauwelijks krampjes. Mijn oudste zoontje had een week of acht bijna elke dag wel meer of minder last, ongeacht wat ik had gegeten. Ik ben dus maar doorgegaan met alles eten en na die acht weken was het gewoon weg. Dus niet meteen alles laten staan, tenzij je echt duidelijk merkt dat ze bij bepaalde voedingsmiddelen van jou last heeft.

Kien

dc

dc

21-10-2010 om 21:04

Joh

Een baby heeft gewoon krampen, het hoort er bij. Als je denkt dat het extreem veel is, dan kun je eens langs een osteopaat gaan. En als dat niet baat, eens kijken met je dokter.

Ik heb 2 keer lang borstvoeding gegeven, en heb alleen bij sambal een keer gemerkt dat het echt niet leuk was voor de baby, voor de rest heb ik alles gegeten en gedronken.

Wat fijn voor een baby is tegen krampjes is op de buik liggen (bijvoorbeeld boven op jou). Zo kun je de ergste periodes overbruggen. En als je baby veel krampen heeft, is het ook handig om te proberen 2 uur tussen de voedingen te laten, zodat de ingewanden een beetje tot rust kunnen komen tussen voedingen door.

Fransien

Fransien

22-10-2010 om 08:51

Denk een beetje om jezelf

Als je teveel weglaat uit je voeding omdat het mogelijk krampjes kan veroorzaken blijf jij ook niet gezond. De oudste en de vierde reageren bij mij flink op ui, prei en knoflook, de tweede en derde niet. En ook die reactie zwakte af met de tijd. Je kunt proberen om citrusvruchten, dus ook multivitaminesap een weekje weg te laten en op een dag dat alles rustig is een glaasje te drinken. Sinaasappelsap komt bij de volgende voeding al in de melk en dan weet je of je baby daar erg op reageert of niet. Hetzelfde voor ui/prei/knoflook (duurt meestal zo'n 6 uur voordat het in de voeding zit), peulvruchten of koolsoorten(ook zo'n 6-8 uur) en tomaten (4-6 uur). Op tomaten en chocola reageren niet zoveel baby's, dus daar hoef je niet als eerste op te gokken. En als je baby veel last heeft van krampjes, denk om goed laten boeren, niet laten sabbelen (scheelt heel veel lucht) en liefst in een draagdoek tegen je aan houden. Met het buikje op je been leggen terwijl je zit en dan lekker op een pink laten zuigen kan ook helpen (en kun jij tenminste rustig wat drinken).
Veel sterkte...

karin

karin

23-10-2010 om 00:48

Dank je

Gister heeft ze hele dag veel gehuild en onrustig, kan dat van peultjes komen een dag eerder?dank je voor de reacties,kan het ook(krampjes) van peultjes(heb ik met worteltjes gegeten)woensdagavond en donderdagochtend tot s'avonds heeft ze veel gehuild weinig en onrustig geslapen(heb die dag ook niet iets gehad waarvan ik dacht dat ze last van kan hebben)
maar idd de ene baby is daar gevoelig voor en de andere daarweervoor,is toch even zelf uitzoeken...

Oh ja is er een goed werkend middel tegen krampjes
Infacol of Vsm,iemand tips/ervaring,of kan ik beter
niets proberen?

Onzin

Eten laten staan vanwege de angst voor krampjes is de grootste onzin die ze je maar kunnen aanpraten.

Je kind kreeg via het vruchtwater dat het in je buik steeds dronk veel meer binnen qua smaak en stoffen van wat je at dan nu via je melk.
Eet en drink dus gewoon wat je at en dronk toen je zwanger was. Als je toen al merkte dat je kind na bepaald eten onrustig was, dan zou het misschien kunnen dat het er nu ook op reageert.

Maar de meeste krampjes hebben niets met wat je eet te maken.

Als je borstvoeding geeft en je kind heeft last van krampjes, dan zou je wel naar je borstenmanagement kunnen kijken. Op borstvoeding.com valt er heel veel over te lezen.

Overigens, volgens mij is wat mensen krampjes noemen vaak helemaal geen krampjes. Bij de oudste beweerde de kraam ook dat hij krampjes had. Welnee, hij wilde gewoon weer drinken.

Fransien

Fransien

23-10-2010 om 20:03

Karin

Peultjes staan niet direct als krampjesveroorzakend te boek. Bij mijn eerste bleek het echt alleen de uienfamilie te zijn (ik dacht daarvoor ook aan echt alles) en gevoeligheid daarvoor heeft ze tot nu toe gehouden. De tweede was een vreselijke veelvraat, dronk zeker in het begin meer dan hij aankon (even ter illustratie, hij had door echt ieder uur te komen in de eerste dag na 24 uur de borstvoeding al helemaal op gang). Hij kreeg last van teveel voeding en spuugde fors. Dat ging met de tijd een stuk beter. De derde had geen krampjes, kon ook bijna niet, ze had zo'n heftige koemelkallergie dat ik op een heel streng dieet moest. Daarom weet ik ook hoe lastig het kan zijn en hoe uitputtend om heel beperkt te zijn in je voeding. Tsja, en nu de vierde, het lijkt tot nu toe bij hem echt weer die uienfamilie te zijn. We hebben het nu een weekje weggelaten en morgen gaan we weer een uitje door de pastasaus doen. Ik hoop dat hij niet reageert, dan was het wat anders.
Joh, kijk gewoon. Als je onzeker bent over je eten, schrijf het op en kijk of er een patroon in zit. Maar let ook op of het niet toevallig een regeldag is, of 's ochtends wat later en 's middags wat eerder honger hebben (kan ook andersom). Overprikkeling of niet genoeg slaap is ook een mogelijkheid. Nou ja, gewoon beginnen met wat jou het waarschijnlijkst lijkt en je ogen open blijven houden is denk ik het beste. En laat niet alles direct uit je voeding weg, je moet ook nog herstellen en op krachten blijven!

Sunja

Sunja

23-10-2010 om 21:08

Peultjes

Hoi Karin, over bv en eten van de moeder bestaan volgens mij allerlei theorieën, maar als jij zo twijfelt zou ik een lactatiedeskundige vragen. Zo iemand kan ook langskomen bij een voeding en dan zien of het misschien niet aan jouw voeding maar aan de manier van aanleggen ligt. Bij mijn oudste kreeg ik een lijst van hier tot Tokio met wat ik niet meer mocht eten (van de kraamhulp). Ik alles weglaten, maar nog steeds 'krampjes'. Hij bleek overprikkeld te zijn (heel erg gevoelig voor prikkels, meer dan ik ooit had verwacht) Toen we rustiger aan deden en een bepaald ritme gingen aanhouden waren de 'krampjes' ook ineens over. Mijn tweede is veel rustiger. En tot nu toe heb ik alleen iets gemerkt (beentjes trekken, veel winden laten) na het eten van bonen, peultjes inderdaad... En dus eet ik dan ook maar geen erwten en geen sperziebonen. Maar ik eet wel gewoon tomaten, broccoli, bloemkool en ook multisap drink ik. Maar zoals ik zei: dit zegt niets over jou en jouw baby, het is zo verschillend! Succes ermee want een huilend kindje, dat is sowieso maar niets.

sidneysheldon

sidneysheldon

27-10-2010 om 21:44

Ja lastig

hier hetzelfde. ik eet wel gewoon tomaten door de pasta, maar bv geen frisdrank, knoflook en natuurlijk scherpe kruiden en kolen, en sinaasappels. voor je gevoel blijft er weinig over..

Maar su=idney

Dat hoeft toch helemaal niet?
Waarom zou je geen frisdrank drinken? Die bubbeltjes komen echt niet in je melk hoor!
En knoflook, als je dat tijdens de zwangerschap at, dan is de kans dat je kind je melk lekkerder vindt als je het nu eet vrij groot.
Zelfde voor kruiden, kolen en citrus.
Nergens voor nodig om dat te laten staan.

dc

dc

29-10-2010 om 11:19

Averechts

Ik geloof stellig dat van alles laten staan averechts werkt. Je zet dan zoveel opzij voor de borstvoeding, dat je er bij het minste of geringste de brui aan geeft, want je hebt er dan gewoon geen zin meer in.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.