Babytijd Babytijd

Babytijd

Sunja

Sunja

09-11-2010 om 21:36

Naar kinderdagverblijf

Na al die maanden (bijna 5) lekker met mijn knulletje thuis geweest te zijn, is het vrijdag ineens alweer zover: intake voor het kinderdagverblijf. O, help. Ik zie er toch zo tegenop! Het is echt een goede plek, als hij dan ergens heen moet, dan maar daarheen. En mijn oudste heeft het erg naar zijn zin. En hij hoeft pas in januari 2 dagen. Enzovoort, enzovoort. Maar ik heb er zelf toch zo'n moeite mee! Ik vind het echt hartverscheurend mijn kleine kereltje van 5 of 6 maanden achter te laten. Ik wilde het gewoon even zeggen.

Jorisse de bree

Jorisse de bree

09-11-2010 om 21:44

Hoi

hoi sunja,

ik begrijp je heel goed hoor! ik ben leidster op een kdv en ik had er ook moeite mee om mijn zoontje van 3 maanden bij mijn collega`s achter te laten. maar als ik nu zie ( nu is hij 11 maanden) hoe leuk hij het vindt ben ik toch blij met mijn beslissing.
maar het is altijd moeilijk je dierbaarste bezit weg te geven! suc6 ermee!

dc

dc

10-11-2010 om 21:07

Afkicken

De babytijd is zo ontzettend intensief. Het is echt gewoon even afkicken. Ik had het ook hoor! Maar wat me geruststelde was dat het moeilijker was voor mij dan voor m'n kinderen!

Marleen

Marleen

11-11-2010 om 10:07

Vreselijk

Hoi. Ik zie er ook (nu al) vreselijk tegenop. Dochter is pas twee maanden, dus ik heb nog even want ze gaat pas in januari, maar toch. Ik werk veel thuis, en kan natuurlijk alleen maar werken als ze slaapt, maar toch vraag ik me af of ik niet teveel opvang heb aangevraagd. Maar ja, in drukke tijden of als ik veel op pad moet heb ik het wel nodig. Maar goed, misschien denk ik er tegen januari anders over en ik snak ik tegen die tijd naar wat bewegingsvrijheid, ik weet het niet. Ik vraag me ook heel erg af of dochter het leuk gaat vinden. Mijn zoon vond het pas leuk worden toen hij anderhalf was, en wij zijn zelf ook het liefst gewoon thuis, mijn vriend zeker, die had zoiets nooit leuk gevonden als baby. Maar goed, op zich is ze makkeijk, ook met slapen en zo. Maar goed, ik leef met je mee! Ik weet trouewns nog wel van bij mijn oudste zoon dat ik het erg lekker vond om even alleen te zijn, en achter elkaar door iets te kunnen doen zonder onderbroken te worden door voeden oid. Succes hoor, het went! Groetjes, Marleen

Sunja

Sunja

11-11-2010 om 21:13

Inderdaad is het voor ouders erger dan voor de kinderen, zeggen ze. Maar bij mijn oudste had ik volgens mij precies dezelfde gevoelens als hij en mislukte het hele kinderdagverblijf-idee. We hebben het nog 4 maanden volgehouden, achteraf gezien echt heeeeel lang - maar toen zeiden ze bij het kdv ook dat we beter konden stoppen. Mijn baby at niet, sliep niet en huilde alles bij elkaar op het kdv. Toen hebben we een tijdje een oppas gehad die eerst aan huis kwam en later bij haar thuis op mijn zoontje paste, dat ging beter maar nog steeds werd hij als hij bij haar geweest was 's nachts wakker en huilde anderhalf uur. Ik dacht echt elke dag wel 100 keer: ik word huisvrouw. Maar nu hij 2 jaar is, gaat hij sinds een paar maanden anderhalve dag in de week naar een ander (beter) kdv en ... hij vindt het er fantastisch. Al zal ik nooit dat ijselijke 'mama mama mama' vergeten dat ik door het raam heen hoorde toen ik hem voor de eerste keer wegbracht. Nu staat hij 's morgens al klaar met zijn knuffel om naar zijn favoriete leidster te gaan.
Maar toch ben ik dus nog niet genoeg gewend zelf om mijn jongste dan zomaar makkelijker te brengen! Ik denk nu ook al weer 100x per dag: ik word huisvrouw. Of: ik wil een jaar thuis blijven. Verschrikkelijk. Het zullen ook hormonen zijn hoor denk ik.En met bv is het toch een beetje gedoe, met kolven enzo. Maar bij mij is het zeker ook dat ik gewoon geen afscheid kan nemen van mijn kindje, zeker niet als ze nog zo klein zijn! Brrrrr.

Sunja

Sunja

17-11-2010 om 23:57

Jorisse

Je schrijft dat je zelf op een kdv werkt. Mag ik je vragen of jullie ook die begintijden hebben.
Ik moet nu mijn baby voor 09.00 brengen. Ik snap wel dat er een ritme moet zijn in zo'n groep en dat het anders ook niet rustig genoeg is/niet te doen is voor de leidsters. Maar ik vind eigenlijk dat je een baby van een paar maanden toch ook best om 10.00 kunt brengen. Per saldo is hij/zij dan korter op het kdv, dat kan toch juist prettig zijn voor het kind?
Bij de peutergroep is dat anders vind ik, dan zou je kind buiten het spel kunnen vallen omdat hij/zij te laat was om te kiezen ofzoiets.
Maar bij een baby, ik zou het graag wat relaxter zien allemaal. Zeker omdat het ook nog veel huilen en gedoe is, precies om 09.00 omdat dan iedereen binnenkomt!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.