Babytijd Babytijd

Babytijd

eef!

eef!

18-10-2010 om 11:34

Nachtvoedingen baby 11 maanden

Hoewel ik het bij ons eerste kindje 14 maanden heb gedaan en er niet zo veel problemen mee had, breekt het me bij ons tweede kindje nu toch wel op. Hij wil dus nog steeds drinken 's nachts. En dan ook wel een paar keer bijvoorbeeld rond 11 uur, rond 2/3 uur, rond 6 uur. Eigenlijk had ik het idee dat het "mamahonger" was, een slokje en weer verder slapen. Maar ik krijg nu steeds meer het idee dat het toch echt honger is (2 borsten leeg drinken). Misschien zit hij in een groeispurt ofzo. Ik ga al proberen om er overdag meer vaste voeding in te krijgen, maar het is niet zo'n geweldige eter. Ik wil dus eigenlijk grof geschut in gaan zetten en iets van een papje gaan geven voor het slapen. Misschien dat dan die avondvoeding weg valt. Dan voel ik me in ieder geval niet meer zo gebonden aan huis. En 1 nachtvoeding red ik nog wel tot hij wat beter gaat eten overdag.
Maar dan nu mijn vragen, ik ben namelijk helemaal niet thuis in de fles- en papvoeding. Ons oudste kindje heeft dit nooit gehad. Vult dit echt meer dan borstvoeding? Ik zat zelf te denken aan een pyjamapapje. Maar nou zag ik net in de winkel dat die voor de ochtend zijn en energie geven. Lijkt me niet zo handig net voor het slapen. Ik wil eigenlijk wle iets wat ik met een lepel kan geven, het is namelijk niet zo'n geweldige flesdrinker. Heeft er iemand een tip?
Eef.

Hanne.

Hanne.

18-10-2010 om 12:05

Pap

Vervelend is dat. Maar of een flesje er wat aan kan veranderen? Mijn 11 maanden oude spruit komt (sinds kort) iedere nacht om 4 uur (grom). Ze heeft een tijdje langer geslapen, maar dan was het 6 uur. Ook niet om over naar huis te schrijven. En dat allemaal op flesvoeding.

Ik heb zelf nog nooit een positief effect van pap op het doorslapen gemerkt. Daar zou ik geen wonderen van verwachten. Mijn kinderen eten het 's avonds ook niet. Ze eten een bord met avondeten. Eventueel nog een toetje en dan zitten ze vol. Fles krijg ik dan weer terug gegooid....

Pap die je van een bordje kan lepelen is er legio. Als je maar genoeg pap aan de melk toevoegt wordt alles uiteindelijk stijf genoeg voor de lepel. Hier is brinta en havermoutpap favoriet (maar dan 'smorgens). Kan je zelf de consistentie varieren van volledig vloeibaar tot met een mes te snijden.

elsje78

elsje78

18-10-2010 om 20:15

Rijstebloem

doen wij om 7 uur 's avonds en hij slaapt erop tot 8 uur 's morgens. Ik merk wel het verschil, rijstebloem vult meer en zorgt voor meer verzadiging. Een fles melk geeft niet hetzelfde effect. Maar er zijn ook wel avond papjes dacht ik...Nutrilon heeft dat zeker...

succes

Mayte*

Mayte*

18-10-2010 om 20:41

Hier werkt het niet

Ik geef mijn zoontje van 15 maanden na het avondeten tegenwoordig nog een kommetje pap (Biobim met volle melk) in de hoop dat hij in afgetankte staat de nacht zal doorhalen. Maar helaas, hij wordt nog steeds wakker 's nachts en drinkt dan flink. Dus helaas, 't is geen wondermiddel, die pap....:(

eef!

eef!

18-10-2010 om 22:34

Mayte

Ik ben eigenlijk al tevreden met die avondvoeding eraf. Dus dan is dat misschien toch wel een goede oplossing. Geef jij je kindje nog borstvoeding, of krijgt hij/zij een fles 'snachts?
Maar biobim dus, ik ga eens op zoek...

Mayte*

Mayte*

19-10-2010 om 13:42

Borst

Hij krijgt nog steeds borstvoeding 's nachts.
Biobim kan je kopen bij natuurvoedingswinkels. Voordeel vind ik dat er geen (verborgen) suikers in zitten (dextrose, fructose, mout of honing, wat in bijna alle bambix pap zit) en geen zout (wat weer wel in de gewone brinta zit).

eef!

eef!

19-10-2010 om 21:59

Suiker...

Zie je, ik ben daar dus echt helemaal niet in thuis. Zit er echt suiker in die papjes? Dat wordt toch aan heel veel kindjes gegeven of niet? Eef

Mayte*

Mayte*

20-10-2010 om 12:50

Lees de ingrediƫntenlijst maar eens van de verschillende soorte

Bijna in alle pap van Bambix zit wel suiker in de een of andere vorm. Alleen in de rijstebloem niet.
En ja, het wordt aan veel kinderen gegeven. Ik vind het zelf fijn om de inname van toegevoegde suikers zo beperkt mogelijk te houden, vandaar mijn keuze voor een andere pap.

Junkfood

Als die pappen zijn junkfood vergeleken met je eigen melk natuurlijk.

Waarom in de avond niet een extra aardappeltje? Of voor het slapen gaan nog een geprakt aardappeltje met een slokje melk erbij? Zelfde effect als pappen, goedkoper, makkelijker te realiseren en echt eten i.p.v. junkfood.

elsje78

elsje78

21-10-2010 om 08:59

Huh?

Zijn die 5 theelepels rijstebloem nou zo slecht?

En 's morgens krijgen beide kinderen hier pap, de oudste Brinta, de jongste Bambix. de oudste krijgt dat juist vanwege haar slechte tanden en hier uiteraard wel iets suiker inzit maar lang niet zoveel dacht ik dan een belegde boterham. En de jongste, die eet 's middags brood en 's morgens pap, zit wel inderdaad honing door, maar in brood zal ook suiker zitten.

Mmm, zal me er eens in verdiepen maar junkfood is het niet. T is niet makkelijk hier om iets helemaal goed te doen geloof ik. zeker niet als je geen borstvoeding geeft

Mayte*

Mayte*

21-10-2010 om 10:09

Nou ja....

Onder junkfood versta ik toch echt iets anders Dirksmamma. Wat een onzin om pap zo af te schilderen! Elsje, vooral niets van aantrekken.

Fransien

Fransien

22-10-2010 om 08:41

Bij ons

Bij ons werkte rijstebloem in de laatste fles en overdag meer melk geven, groente en fruit vult niet zo, alleen de avondmaaltijd met een flinke aardappel of pasta of zoiets vult wel erg. Onze twee oudsten waren prima doorslapers, de derde was een rampenplan, pas met 11 maanden doorslapen. Zij haalde 's nachts in waar ze overdag de rust niet voor vond en toen we overdag meer melk vooral er in kregen, ging het doorslapen ook stukken beter.

Niet pap

Pap is gewoon eten.
Maar al die buikjesnachtpyamameuk die ze je tegenwoordig proberen aan te smeren zie ik wel als junkfood. Barst van de suikers en smaakjes.

Mayte*

Mayte*

23-10-2010 om 13:19

Eens

Ik heb je bericht dan verkeerd gelezen Dirksmamma, excuses.
Eens dat al die gekunstelde papjes niet in het belang van de baby zijn, maar vooral in het belang van de fabrikant. Al die suikers hebben ze helemaal niet nodig en verpesten definitief hun smaak. Eenmaal verslaafd aan al die suiker, lusten ze geen gewone granenpap meer ben ik bang. Maar zit je als ouders voor altijd vast aan pap met koekjes-, vanille-, bananensmaak en men nog meer verzonnen heeft.

elsje78

elsje78

23-10-2010 om 20:53

Ook eens

dat komt er bij ons ook niet in, wij hebben gewoon brinta en 8 granenpap...

eef!

eef!

26-10-2010 om 14:45

Reactie

Beetje later, tijdelijk geen internet gehad, maar toch nog even een reactie.
Na de avodmaaltijd is hij wel klaar met de aardappel een pasta. Een toetje gaat er nog wel altijd goed in, vandaar dat ik dacht aan een papje. Maar brinta of bambix moet wat suiker betreft dus wel kunnen (tenminste, dat noemen jullie toch 'gewoon pap'?)
En meer melk overdag, tja, ik voed hem nog vier keer op een dag, als ik het vaker doe, eet hij helmaal niet veel van al het andere. En het vaste voedsel moet toch een keer de melk gaar vervangen lijkt mij. Eef

Roosje Katoen

Roosje Katoen

26-10-2010 om 20:49

Banaan

Ik geef vaak nog een banaan toe als mijn zoontje niet zoveel heeft gegeten. Vind ik zelf altijd behoorlijk vullen en ik sta ook altijd te kijken dat zo'n kleintje een hele banaan kan wegwerken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.