Babytijd Babytijd

Babytijd

Niet slapen

Onze lieve Bram van 6 weken slaapt overdag bijna niet.
Niet echt handig, maar vooral niet echt goed voor hem, denk ik.
Zijn er meer mama's die dit kennen en zijn er trucs om die kleine man in slaap te krijgen?
Natuurlijk ken ik de gewone truc van wiegen en al die dingen, mar misschien heeft emand een gouden tip.
Zo'n uk heeft toch veel slaap nodig?

Groetjes Ingrid

Mar

Mar

26-11-2008 om 18:05

Herkenbaar

Heel erg herkenbaar. Mijn zoontje (nu 12 weken) sliep in het begin ook zo slecht overdag! Ik snapte er niets van: babies sliepen gewoon zonder problemen de hele dag, dacht ik altijd. Bij het CB zeiden ze: ach, je hebt wakkere babies en slaperige babies. Dat vond ik iig voor mijn kind onzin: hij was echt moe, maar slapen lukte niet. Ik denk dat het bij hem een combinatie was van onrust (wennen aan het bestaan) en oververmoeidheid. Het was een vicieuze cirkel. Ik zou denk ik eerst een evt. medische oorzaak laten uitsluiten voordat je dingen gaat proberen. Bij mijn kindje hielp het om hem heel erg strak in te stoppen met zijn handjes onder de dekens (ik wilde niet inbakeren), de kamer te verduisteren en hem kort wakker te laten zijn. Ook hebben wij hem een keer laten behandelen door een cranio sacraal therapeut (was ook onze haptonoom tijdens de zwangerschap, vandaar) en dat hielp ook enorm. De combinatie van deze dingen hebben mijn kleintje beter helpen slapen, hoewel hij nog regelmatig onrustig is overdag hoor! Succes

3 kids mam

3 kids mam

26-11-2008 om 19:24

De gouden tip

Ik denk niet dat die bestaat. Elk kind is nu eenmaal anders. Bij onze eerste was de gouden tip inbakeren in combinatie met rust en regelmaat, de tweede was het tegenovergestelde en sliep vooral in een onrustige omgeving of viel in slaap als je haar bij je op de arm hield, bij de derde was de gouden tip een speentje. Het blijft zoeken naar wat voor jou kindje het beste is. Wel is mijn ervaring bij alle drie dat het na een paar maanden een stuk makkelijker gaat. De eerste weken is het lastig met slapen en hebben ze totaal geen ritme maar als je een maand of 4 verder bent dan slapen ze beter en beginnen ze echt een ritme te krijgen.

dc

dc

26-11-2008 om 21:31

Dokter

inderdaad eerst medische oorzaken uit laten sluiten door arts. Verder kan een osteopaat ook goed helpen.

En je hoeft hem niet in slaap te krijgen, hij moet zelf in slaap vallen. Wat gebeurt er als je hem in z'n bedje legt en hem 10 minuten laat liggen? Veel baby's hebben een klein inhuilslaapje nodig. En dan werkt het wiegen enzo alleen maar averechts.

Is hij verder wel vrolijk? Vooral als je hem niet actief bezig houdt? Hier geldt eigenlijk dat als hij gaat mopperen hij of honger heeft of slaap.

Hier

Hier werkte even aanleggen het beste, vooral van het toetje na (half uurtje na voeding) werden ze heel slaperig. Maar grote slapers zijn het nooit geweest. 45 minuten tot een uur, dan had je het wel gehad. Ze hadden het gewoon te druk met bezig zijn.

Diana

Diana

27-11-2008 om 11:38

Herkenning!

Hoi Ingrid

Herken je verhaal! Mijn oudste was toen ze klein was precies hetzelfde. Gek werden we ervan, want blij was ze niet, doodmoe en nooit in slaap kunnen vallen. urenlang liepen we met haar rond, en zodra je haar neerlegde werd ze weer wakker. Je kent het!
Kan je geen tip geven, maar wel vertellen dat rond een maand of vier dat niet-slapen over was en ze vanaf die tijd een voorbeeldige en grage slaper was (en nog steeds is - ze is nu 3)

Houd moed! Diana

Sunja

Sunja

27-11-2008 om 22:50

Mijn gouden tip

Is eigenlijk van diamant, zo goed werkte het bij mijn zoontje: Rust, regelmaat en inbakeren van Ria Blom. Er is veel over te zeggen (en ook wel gezegd op dit forum) maar wat mij betreft het proberen meer dan waard. Bestellen kan op www.debakermat.nl, daar kun je er ook meer over lezen.
Mijn zoontje sliep helemaal niet (meer, eerste week wel) overdag en toen hij 's nachts ook begon was de maat vol en moest ik wel iets ondernemen. Ik kreeg deze tip van het consultatiebureau en vooral de opeenvolging van handelingen, een wikkeldoek om zijn armpjes tot rust te brengen en het 10 minuutjes laten huilen - troosten en weer weggaan (tot max 3 keer) deden wonderen. (Ik heb hem nooit langer dan 10 minuten laten huilen trouwens, dit terzijde - er staat in het boekje dat het ook wel langer kan) Wij hebben nu nooit meer problemen met slapen, en als we het wel hebben weten we dat er iets aan de hand is.
Overigens zeiden ze eerder op het consultatiebureau (een arts) dat ons kereltje 'geen slaper' was, maar gewoon een alert kind en dat het verder allemaal wel goed was, maar uiteindelijk bleek niets minder waar - hij slaapt als een os, en werd ook aanmerkelijk prettiger in de omgang. hij was zes weken toen we ermee begonnen (nu bijna zeven maanden)!
Succes ermee want het kan vermoeiend zijn!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.