Babytijd Babytijd

Babytijd

100%mama

100%mama

09-08-2011 om 17:44

Omgekeerd ritme

Het gaat goed hier met miniman, inmiddels 5 weken oud nu! Een lekker zoet ventje die al een zeer innemende glimlach kan vertonen maar.....we krijgen niet goed het ritme erin! Hij slaapt veel overdag om vervolgens van 18.00 tot 00.30 klaar en klaar wakker te zijn. Overdag krijgen we hem niet goed wakker en dus "lopen we een beetje vast" om het juiste ritme te gaan vinden. Wat doen we nu:
07.00 fles, knuffelen en terug naar bed (meestal valt hij gelijk weer in slaap na deze fles), 10.00 fles knuffelen/spelen (spelen is een groot woord he) en afhankelijk wat we gaan doen valt hij weer in slaap ergens. 13.00 fles en zo gaan we door tot 18.00 ongeveer dus. In de avond elke avond hetzelfde: fles, knuffelen, uitkleden,even de dag doornemen (met andere zon) en naar bed. Nouja, dat wil hij dus niet en zijn we dus tot de laatste fles van 00.00 met hem bezig. Vanaf 00.3 slaapt hij weer in tot een uur of 04.30 voor de fles en daarna slaapt hij ook weer in. Vanacht hebben we hem voor het eerst echt de hele nacht in zijn eigen bed gelaten, ging goed, maar dat brengt nog steedas het avond ritme niet een paar uurtjes naar voren.

Iemand tips? De oudste was/is een heel ander kind dus we kunnen even niet "vergelijken" wat we bij hem deden.

Massi Nissa

Massi Nissa

09-08-2011 om 19:57

Paar kleine tipjes

Hier een jongetje dat vooral brult tussen vijf en acht uur 's avonds, dus wij hebben het wiel ook nog niet uitgevonden, maar als ik jouw verhaal lees, schieten me een paar dingen zomaar te binnen. Je zou kunnen proberen om zijn slaapjes overdag wat te verkorten door hem op een heel lichte kamer/plek te laten slapen waar veel direct daglicht binnenkomt. En ik zou 's avonds een lang, heel warm badje geven en daarna een lange, heel slome massage. Na de massage geef je nog een hapje (hoeft geen hele fles, maar kan wel, geen idee hoe jullie ritme is). Dat werkt hier tenminste wel goed om zoon rond acht uur 's avonds te laten aftaaien.
Wel goed dat hij vanaf half een gewoon slaapt (minus die voeding dan)! En wat lacht hij vroeg, aaaaah.
Groetjes
Massi

100%mama

100%mama

10-08-2011 om 09:47

Massi

Dat lachje is vertederend hoor en geen stuip meer :-), meneertje weet op het goeie moment zijn lch tevoorschijn te halen, hahahahaha

Het slapen overdag in het licht deden we al, maar je tip van warm bad/massage/fles/bed gaan we hier proberen! Slaapjes inkorten overdag vind ik lastig, hoe maak je hem echt goed wakker, want in welke stand ik hem ook leg, hij slaapt gewoon door. Ik krijg hem met geen mogelijkheid wakker. Verder niets te klagen hoor, we genieten werkelijk van hem!

Even OT, hoe gaat het verder bij jou?

Fransien

Fransien

10-08-2011 om 10:09

Smelt

Nu al zo lief lachen...
Misschien kun je proberen om vroeg in de avond lekker te spelen en zo het actieve wat meer naar voren te krijgen... En overdag in de box laten slapen met flink spelende kinderen erbij... Hoewel, mijn vierde sliep nog door toen er 3 kinderen boven de box een enorme ruzie zaten te maken met schreeuwen, gillen en dergelijke zoals peuters en kleuters echt goed kunnen, maar zelfs dat veranderd, dan zijn ze stukken sneller wakker en hebben ze 's avonds ook stukken meer slaap nodig. Hier werkte het ook goed om iedere keer bij het in bedje/box leggen om te slapen een mobiel te laten draaien, na een tijdje was het liedje van de mobiel gewoon het signaal slapen en gingen ze acuut gapen bij het horen daarvan.

Massi Nissa

Massi Nissa

10-08-2011 om 11:06

100%mama (ot)

Hier gaat het uitstekend. Zoon is nu vijf maanden en blijkt een vrolijk en makkelijk kind. Hij heeft alleen moeite met twee dingen: op zijn volgende voeding wachten (die moet NU!) en zelf in slaap vallen, zonder gewiebel met de wandelwagen of een toetjesborst. Ik wil graag dat hij leert om alleen in slaap te vallen, omdat hij binnenkort naar de oppas en het kdv zal gaan. Verder heeft hij tussen ongeveer vijf en acht uur 's avonds een jengelperiode, de ene dag is het heftiger dan de andere. Ik geniet me verder helemaal suf, hij is zo lief en schattig.
Van masseren worden de meeste baby's erg moe, al die prikkels en die aandacht. Ik hoop dat het bij jullie ook een steentje bijdraagt aan een makkelijker ritme. Hier ging het vanzelf steeds beter, inmiddels slaapt hij zomaar zes tot acht uur per nacht (wel meestal vanaf acht uur 's avonds, maar het begin is er).
Groetjes
Massi

100%mama

100%mama

11-08-2011 om 22:39

Fransien & masi

Die lach kan hij al goed gebruiken hoor :-)

Van spelende, joelende, gillende kinderen is meneertje "helaas" niet onder de indruk. Zeker nu met de vakantie komen er heel wat kids links en rechts de bocht om zeilen, maar hij slaapt zalig door. Wat ik lastig vind is om hem wakker te houden einde van de dag. Hij valt gewoon in slaap namelijk. Dus het is lastig om het ritme iets te verleggen. Ik kan gek doen, ik kan "spelen", hij valt gewoon als een blok in slaap. Overdag houden we echt het ritme en de juiste tijden van voeden aan ook al slaapt hij. Hij ligt nu boven bij manlief in bed....klaarwakker te zijn.

We gebruiken idd een mobiel, maar als we hem zeg maar om 2000 in zijn eigen bed leggen, dan krijst hij nu echt de hele boel bij elkaar (overigens ook in ons bed hoor). Hij is wakker en wil niet slapen dus.

Het idee om hem maar te laten huilen....heel eerlijk hebben we het 1 avond gedaan tot ik hem zo onbedaarlijk hoorde huilen dat ik het wel genoeg vond. Ik ben er gewoon niet voor.....maar "op tijd" slapen zou wel weer lekker zijn.....

Fijn Masi dat het zo lekker gaat zeg (buiten de ditjes en datjes dan om he, hihi)! Ben je echt al 5 mnd geleden bevallen, pff, het lijkt veel korter!

R00s

R00s

11-08-2011 om 22:46

Geen tip, maar..

Ik heb niet zozeer tips, maar wil wel even opmerken dat een kindje van 5 weken vaak nog geen 'normaal' dag/nacht ritme heeft. Waarschijnlijk komt het gewoon vanzelf goed. De komende dagen/weken blijft hij vanzelf overdag wat langer op en wordt actiever, waardoor hij 's avonds ook eerder moe is.
Je zou ook kunnen proberen om hem vanaf een uur of 10 in een draagdoek te dragen, baby's vallen dan vaak snel in slaap, dan kan je hem in bed leggen en verschuift zijn ritme misschien stukje bij beetje.

Mijn ervaring is dat je je beter kunt aanpassen aan het ritme van je kind dan andersom. Dat werkt veel beter.

Massi Nissa

Massi Nissa

12-08-2011 om 08:17

Niet laten huilen

Ik kan het niet, een baby laten huilen. Ja, drie minuten. Vijf ook nog wel. En dan krijg ik zin om heel hard mee te huilen. Zeker als ze nog zo piepklein zijn als jouw zoontje, 100% mama. Ik zou het ook niet doen. Dan maar tijdelijk 's avonds met een wakker kind zitten, het gaat gelukkig meestal na een paar maanden wel over. En wat heerlijk dat hij zo lacht, o er is niets mooiers op aarde dan een babylach. Mijn dochter zei pas: "Mama, als een baby lacht, wordt er een elfje geboren". Normaal gesproken zou ik dit soort Disney-onzin onmiddellijk weerspreken, maar onder invloed van al die hormonen keek ik dromerig en zei: "Dat geloof ik graag...". Haha.
Groetjes
Massi

Massi Nissa

Massi Nissa

12-08-2011 om 20:31

100% (ot)

"Ben je echt al 5 mnd geleden bevallen, pff, het lijkt veel korter!" Dat heb ik zelf ook heel sterk - hoe kan hij nu al vijf maanden oud zijn? Waar is die tijd dan gebleven? Gelukkig hebben we vijf maanden intens van elkaar kunnen genieten - over een week begint het echte leven weer met vier dagen werken. Dat wordt zwaar afkicken, zeker ook voor mij. Ik ben nu al jaloers op de kdv-leidsters die straks die dikke handjes (als hij slaapt vroom gevouwen boven het dekentje) kunnen aaien.
Groetjes
Massi

100%mama

100%mama

13-08-2011 om 14:28

Miniman is een "nieuwe" ervaring

voor ons, omdat middelman het 1e jaar alleen maar gehuild heeft.....miniman is zo'n ander kind dat het weer als "nieuw" is (snappen jullie me nog, hihi)zeg maar en daar komen de bijbehorende vragen bij :-)

Uiteraard kan je met 6 weken nog niet verwachten dat je kind zich aanpast aan jouw ritme, zover waren we dan nog wel, maar ergens moet je, zeker omdat ik er eentje van 7 heb rond lopen, toch een beetje gaat proberen te sturen naar wat meer ritme. Vooralsnog zijn we nog niet in de "ik weet het allemaal niet meer" modus dus het valt nog best wel mee hier :-)

Nee, laten huilen kan ik echt niet, ach dat lipje alleen al als hij gaat beginnen! En dan dat huiltje met "mamamamam" (nouja, dat maak ik er dan van he), nee dat is hire geen optie (buten het feit dat zoonlief dan per direct het AMK inschakeld omdat hij dat zo zielig vind voor zijn broertje). Ik kan het niet, maar ik wil het ook niet trouwens.

Voor nu is hij nip en snotter verkouden al een week (longen zijn gelukkig schoon met het oog op de longproblemen van middelzoon)en daarmee zijn de hazenslaapjes geboren....komt goed allemaal!

100%mama

100%mama

13-08-2011 om 14:31

Massi

Och, ik ken het jaloerse gevoel! Ik ga hier over 2 weken weer aan de slag 2,5 dagen......2 dagen creche, 1 halve dag ouders en och.....ik wil dat helemaal niet joh! En waar heb je idd die 5 maanden gelaten joh! Gaat sneeeeeel! Luke herkenning die vrome handjes :-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.