Babytijd Babytijd

Babytijd

Sascha2

Sascha2

23-09-2008 om 13:26

Onrustig kind, minder voeding, help!

Mijn dochter is nu 7 maanden en leeft nog van vrijwel volledige borstvoeding. Af en toe komt er een hapje bij (af en toe, zeker niet iedere dag en eigenlijk niet echt noemenswaardig: een broodkorst, wat fruit, meer niet). De afgelopen twee weken ben ik vrij geweest en heb ik niet gekolfd, maar haar juist weer lekker vaak aangelegd. Voor de vakantie kolfde ik 4 dagen per week en was de opbrengst per dag zo'n 540 ml.
Wat is het probleem? Welnu: ze komt steevast drie keer in de nacht, is zelf klaarwakker, wil af en toe drinken en af en toe niet (althans, dat denk ik). Tot nu toe kwam ze in ieder geval iedere nacht een keer, soms twee keer. Maar nu komt ze tussen 00.00-06.00 geheid drie keer. Erg vermoeiend. Sinds gisteren ben ik weer aan het kolven (vakantie is voorbij) en ik merk dat ik niet meer zoveel voeding kolf als voor de vakantie. Eerst had ik totaal 3x 180 ml per kolfdag, voldoende om haar een dag later overdag te voeden. Nu kom ik niet verder dan totaal 150 ml, aanzienlijk minder dus.
Ik begrijp niet helemaal waar dit door komt. Wie heeft het inzicht? En wie heeft de tip om de voeding weer op peil te krijgen? Ik had de hoop om haar tot haar eerste verjaardag in ieder geval borstvoeding te geven, maar ik ben bang dat ze te weinig gaat krijgen.
Alvast bedankt voor het meedenken!
Sascha

MariaV

MariaV

23-09-2008 om 15:08

Net als voorheen

Ik denk dat je het antwoord zelf wel weet: gewoon een paar dagen lang overdag wat vaker voeden/kolven. Dan neemt de hoeveelheid vanzelf weer toe en zal ze 's nachts hopelijk ook minder vaak wakker worden (ALS het honger is waar ze wakker van wordt).
Maria

Eens met maria

Ik ben het met Maria eens. Even doorzetten, bedenk dat hoe meer je aanlegt, of kolft, hoe meer je lichaam zal produceren.

Niet zo bedoeld hoor!

Hoi Mieke,

Nee, je bent waarschijnlijk geen muggezifter, maar ik gebruik "doorzetten" in de normale zin van het woord:

niet opgeven, volhouden
ondanks tegenwerking een plan doorzetten (volgens het woordenboek)

Sascha zegt zelf dat ze weer begonnen is met afkolven, maar dat ze minder dan normaal kolft. Wat ik bedoelde was dat als ze doorzet, d.w.z. niet opgeeft, volhoudt, en haar plan ondanks de "tegenwerking" (het feit dat ze niet zo veel kolft als ze zou willen" toch doorzet, het misschien toch elke dat een beetje beter gaat. Ik heb nergens gezegd dat ze niet genoeg geprobeerd heeft, dat kan alleen Sascha weten. Zij zal wel aanvoelen ofhet, ondanks haar volhouden, toch niet lukt. Hopelijk is dat niet zo.

Succes

Biene M.

Biene M.

27-09-2008 om 12:00

Sascha

Hoe gaat het nu?

Het valt mij de laatste tijd op dat mijn kolfproductie omgekeerd evenredig is aan het aantal wakkere momenten/uren 's nachts (of de omvang van de wallen onder mijn ogen, zo je wilt). Dat was een goede reden om man en zoon vanochtend om 7.00 uur uit bed te sturen en zelf nog 2 1/2 uur door te slapen :-)

Groetjes, Biene (met grote wallen momenteel...)

Sascha2

Sascha2

27-09-2008 om 20:13

Bedankt

Bedankt voor de reacties. Natuurlijk blijf ik doorzetten, ik hoop het nog in ieder geval vijf maanden vol te houden (tot haar eerste verjaardag) en wil er nog niet aan denken dat het overgaat (tsja, het is mijn derde en laatste kind :)). Maar de produktie is duidelijk minder dan drie weken terug. Meer aanleggen helpt niet. Ik had haar juist tijdens de vakantie fulltime gevoed en niet gekolfd. En toch een teruggang. Mijn vriezer heeft nog maar 4 voedingen op voorraad en per werkdag krijg ik twee voedingen gekolfd. Dat waren er drie. De afgelopen twee dagen heeft ze wat minder voeding gekregen op het kdv en dat ging goed. Ze haalt het dan alleen in de avond en nacht in, dat is minder.
Ik heb bedacht dat ik weer drie keer per dag op het werk ga kolven (naast een keer 's ochtends thuis), wie weet stimuleert dat wat meer. En dan maar zien waar het schip strandt. Meer kan ik niet doen, volgens mij. Als dat wel het geval is, dan hoor ik het graag!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.