Babytijd Babytijd

Babytijd

Malihu

Malihu

24-04-2009 om 12:42

Ontlasting baby

Hoe vaak poepen flessenkinderen eigenlijk ongeveer op een dag? Tot nu toe zat onze 3 weken oude zoon op zo'n 2 tot 3 keer per dag. Maar de afgelopen 2 dagen was het 4 keer.
Is dit wel normaal? Het ziet er verder wel gewoon uit, franse mosterd achtig laat ik maar zeggen.

Rembrand

Rembrand

24-04-2009 om 14:06

Moedermelk of poedermelk?

Hoi Malihu,
Borstgevoede baby's poepen soms bij elke voeding. Dit kan rond de vier tot zes weken veranderen en veel minder worden. Tot zelfs één keer per week of nog minder.
Baby's die geen moedermelk krijgen zouden eigenlijk wel elke dag ontlasting moeten hebben. Obstipatie komt eigenlijk niet voor bij baby's die borstvoeding krijgen. Ook al poepen ze twee weken niet, dan hebben ze nog zachte ontlasting.
M.

Carolien

Carolien

25-04-2009 om 00:45

Rembrandt

Als je nu gewoon even goed leest, dan zie je dat Malihu het heeft vover een flesgevoede baby. En hij heeft geen verstopping, maar meerdere poepluiers op een dag. Info over borstgevoede baby's is dus niet relevant.

Niets aan de hand

als hij normale poep heeft zal dit wel bij hem en deze fase horen.

Rembrand

Rembrand

25-04-2009 om 11:02

Carolien,

Sorry, ik had erover heen gelezen.
M.

Carolien volledigheidshalve

Carolien, een compleet antwoord op een vraag als deze is altijd beter dan een half antwoord. Voor elk poster lezen er minstens 10 anderen mee. Dus dat borstvoeding en kunstvoeding in het antwoord naast elkaar gezet worden is niet meer dan logisch. Wat geldt voor het ene kind geldt namelijk niet voor het andere kind. Door een puur kunstvoedingsgericht antwoord hadden een aantal meelezende borstvoedende moeders op het verkeerde been gezet kunnen worden.

hout anne

hout anne

27-04-2009 om 18:13

Kraamhulp zei

Onze kraamhulp zei, de eerste tijd kunnen ze 1 tot 9 (!!!) keer poepen op een dag, soms ook ineens een dag niet. Zolang het geen diarree is (alhoewel dunne poep de eerste weken wel gewoon is) en je kindje niet uitgedroogd raakt (hiervoor kun je de huidtest doen, pak een velletje huid, bijv. bij de beentjes en til dit een stukje op -> niet te ver natuurlijk, anders doet het pijn -> laat het velletje los, schiet het gelijk weer terug dan is er geen sprake van uitdroging)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.