Babytijd Babytijd

Babytijd

Rein zeggen

Rein zeggen

15-12-2010 om 14:52

Ooit zo lief en makkelijk

is onze zoon van 6,5 maanden plots veeleisend aan het worden. Hij zet het op een brullen als we 2m de kamer uitgaan, wil constant aandacht, in de box zetten en zelf spelen is er zelden bij en als het al lukt voor een minuut of 5 a 10, daarna is het weer brullen. Alleen op schoot nemen helpt. Slapen is ook vaak moeilijk, alleen door met hem te gaan liggen lukt het, dan is het meestal snel. Zo niet huilt hij gerust een half uur luidkeels

iemand een idee hoe we dit het beste aanpakken, zoals gezegd, hij huilt gerust door als de dingen hem niet aanstaan.

Rosase

Rosase

15-12-2010 om 16:40

Fase

Ik herken dit wel van mijn eigen kinderen. Bij mij zat er dan meestal een verandering aan te komen. Een sprongetje in de ontwikkeling zogezegd.

Een half uur laten huilen zou ik niet doen. Hij kan zich alleen maar uiten via het huilen en doet dit dus vast met een goede reden. Volgens mij kun je ze alleen maar geborgenheid geven en wachten op betere tijden.

Wat ik deed bij de jongste (van de oudste twee is het te lang geleden dus dat kan ik me niet meer herinneren), is de gulden middenweg proberen te zoeken. Soms moet je gewoon even weg (naar de wc, de wasmachine aanzetten, een kopje koffie zetten etc.) en dan legde ik hem in de box, deed vlug alles wat ik doen moest en dan weer terug knuffelen en op schoot nemen. Je kunt niet ieder huiltje voorkomen, maar zoals ik al eerder zei het huilen heeft wel een functie dus daar moet je dan wel wat mee, vond ik.

Samen gaan liggen voor het slapen gaan zou ik alleen maar doen als het echt een kwestie is van maar even. Lijkt me niet de bedoeling dat er straks een van jullie twee de hele avond langs moet liggen omdat mijnheer anders niet wil slapen. Als dit zich uitbreidt zou ik of proberen om saai voorwerp te spelen op zijn kamer (stil op de grond zitten met je rug naar hem toe, moet zeggen dat dit bij ons trouwens nooit gewerkt heeft) of om de paar minuten naar hem toe gaan, hem even geruststellen en dan weer weg.

Rein zeggen

Rein zeggen

15-12-2010 om 18:58

Herkenbaar

Ja, dit wel zo'n beetje de aanpak die wij ook volgen...even neerleggen voor een paar minuten, dan maar even huilen en bij terugkomst een extra knuffel geven

En slapen doet hij meestal binnen 10min als we bij hem liggen, dus dat is nog wel te doen

een sprong, jij die maakt hij momenteel wel, heeft pas ontdekt dat hij zelf kiekeboe kan spelen met een gordijn. Ik heb de hele morgen in een deuk gelegen als hij het om zich heen trok en dan weer om het hoekje keek.

dc

dc

15-12-2010 om 19:22

Niet vergeten

even naar de oren te laten kijken. Mijn kinderen deden echt enkel moeilijk met slapen als ze oorontsteking hadden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.