Babytijd Babytijd

Babytijd

Celine*

Celine*

14-02-2009 om 13:16

Op de buik draaien in bed

Hallo!

Onze zoon Tom is 7,5 maand oud en draait zich sinds enkele dagen op zijn buik in bed. Hij mag van mij best op z'n buik slapen maar voordat hij in slaap valt gaat daar een hoop frustratie aan vooraf omdat hij eigenlijk te moe is om op z'n buik te liggen. Hij heeft de afgelopen dagen daardoor overdag amper geslapen en is 's ochtends ook veel vroeger wakker dan normaal. De slaapzak instoppen bij het voeteneind helpt niet en zelfs in de safe-t-sleep heeft hij het voor elkaar gekregen om op z'n buik te rollen. Heeft iemand nog een andere tip?

Alvast bedankt.

Groetjes Celine

1 tipje

maar.... daar heb je niet veel aan,
wachten tot hij leert terug te draaien op zijn rug ;-)
Afgaand op het leerproces bij mijn 2 kids duurt het een klein maandje voor ze snappen hoe ze weer op hun rug kunnen draaien. Succes!

Celine*

Celine*

14-02-2009 om 21:29

Sanneke

Het gekke is dat hij gewoon op de grond en in de box wel terug kan draaien op zijn rug. En hij lijkt het op een gegeven moment wel prima te vinden want hij valt toch wel in slaap. Vandaag ging het iets beter. Vanmiddag heb ik hem 1 keer weer terug moeten draaien omdat ie echt lag te spelen en toen is hij (wel op z'n buik) in slaap gevallen. Vanavond ging hij heel snel slapen (ook op z'n buik). Dus het lijkt iets beter te gaan. Het is een buikslapertje blijkbaar. Onze oudste en ikzelf zijn ook buikslaper alleen onze oudste ging pas veel later (maand of 10) op haar buik slapen. Naja, eigenwijs is ie nu dus al.

Bedankt voor je reactie en ik ben bang dat er geen andere tips zijn dan gewoon te aanvaarden...

Groetjes Celine

wanda74

wanda74

16-02-2009 om 13:20

Zelfde probleem hier

Onze kleine van 9mnd draait zich momenteel ook steeds op de buik. Hij slaapt daardoor een stuk minder. Zeker ook omdat hij door het hele ledikant kruipt. Soms ligt ie op z'n buik met z'n kniën onder hem en schijnbaar kan hij ook zo slapen. Soms ligt hij dwars over en dat is een beetje krap zeg maar. Hij heeft al beschadigingen aan z'n voorhoofd omdat hij steeds langs de spijlen schuurt.
Was van plan om vandaag zelfde draadje te gaan starten. Ik vraag mij namelijk af of er ervaring mee is? Hoe lang blijven ze 'spoken' in bed??

Celine*

Celine*

17-02-2009 om 08:48

Wanda

Onze oudste draaide zich ook rond 9 maanden op haar buik om te gaan slapen. Maar dat was nooit een probleem. Die ging gewoon liggen, knietjes onder haar buik en klaar. Maar Tom die worstelt en worstelt. Maar goed, sinds ik dit gepost heb is het probleem alweer opgelost. Hij blijft nu ineens weer braaf op z'n rug liggen :-S...zal je ook altijd zien...

Groetjes Celine

Daphne mv Jochem+Hidde

Daphne mv Jochem+Hidde

17-02-2009 om 10:45

Nog op de knietjes

Onze oudste van drie slaapt nog steeds graag op zijn knietjes. Ziet er wel schattig uit vind ik, en ik geloof niet dat hij er last van heeft. Hij heeft ook altijd alle hoeken van zijn ledikant gebruikt. Meestal legden we hem wel weer in het midden 's nachts, maar hij heeft er niet minder om geslapen.
Ik denk niet dat je er veel aan kunt doen.
Hij had wel een lekkere warme slaapzak aan, zodat hij het niet koud kreeg op zijn nachtelijke verhuizingen.

Succes, daphne

zon

zon

17-02-2009 om 13:32

Fase

dit is gewoon weer zo'n fase, die ook zo weer voorbij gaat. overigens grote kans dat je ook een periode krijgt dat ze steeds gaan staan in bed om vervolgens te gaan huilen omdat ze niet meer kunnen of willen gaan liggen. Vaak duurt het van en paar dagen tot een paar weken en dan is het weer voorbij.

wanda74

wanda74

23-02-2009 om 17:12

Na paar dagen was het ok

Toen vond meneer het prima om op de buik te slapen en vond hij het ook niet meer nodig om te gaan huilen wanneer hij op de buik wakker werd (vooral 's nachts). En hij slaapt momenteel zelfs beter dan voorheen overdag.
Hoe gaat het met Tom Celine?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.