Babytijd Babytijd

Babytijd

Jessie

Jessie

28-02-2010 om 20:53

Op pad met baby?

Ik ben benieuwd hoe andere moeders dit doen. Mijn oudste dochter is nu 4,5 jaar, mijn jongste bijna 4 maanden. Ik ga met baby eigenlijk niet veel de deur uit, behalve korte uitstapjes naar de winkel of gewoon even wandelen. Nu heeft oudste dochter een week schoolvakantie gehad en dan ben ik dus best heel gebonden aan huis. Ik ben nogal van de rust en regelmaat. Onze jongste doet het hier goed op.
Als ik soms op zaterdagmiddag in de stad ben vallen mij altijd alle kinder en wandelwagens op. Ik vind dat zelf zo druk voor zo'n kleintje, maar beperk mezelf dus wel op deze manier in mijn vrijheid (en die van mijn oudste dochter).
Wat doen jullie? Is jullie baby ook rustig na een drukke dag op pad (winkelen, verjaardagsvisite)? Of zijn ze dan toch wat meer geprikkeld en huilerig?
Onze jongste slaapt pas heel laat in de kinderwagen, ze vindt alles om haar heen veel te interessant!!

Kiki

Kiki

28-02-2010 om 21:26

Ik ga naar buiten

Mijn zoontje is 4,5 maand en mijn oudste is net twee geworden en als ik niet elke dag naar buiten ga, klim ik in de gordijnen en mijn oudste ook.

Zoals zo'n dag als vandaag waar je eigenlijk niets buiten kan doen, ik word er helemaal naar van.

Nou zijn mijn kinderen niet zo gevoelig voor prikkels geloof ik, integendeel zelfs.

Geen beperking

Ik heb de kinderen nooit gebruikt als beperking om de deur niet uit te kunnen.
Ging ik naar buiten, dan gingen ze mee, gewoon lekker in de draagdoek zodat ze makkelijk bij hun eten konden als dat nodig was, of op de fiets achterop in de babybike. Boodschappen, met de bus en de trein (toch een uur of 2 reizen), gewoon altijd gedaan hoor.
Ik zou knetter worden als ik elke dag op vaste tijden in huis zou moeten zijn, omdat kindlief op een vaste plek moet slapen. Kinderen sliepen overdag gewoon waar ik was, op speelkleed, in box, in wagen, in draagdoek, in het gras, whatever.

Ligt er aan

Mijn ervaring (en ik heb intussen een 4e kind, nu 6 weken) is dat het heel erg aan het kind ligt. Mijn 1 na jongste was echt van de rust en regelmaat, sliep echt het beste in haar eigen bed, in de box of ergens anders sliep ze gewoon niet of slecht en mijn oudste helemaal (al had ik dat toen niet zo door), die was echt snel overprikkeld en meenemen naar de stad of visite was vragen om problemen. Zat ik de heel avond met een huilende baby.
Mijn 1 na oudste kon je eigenlijk wel overal mee naar toe nemen, hoewel ik het niet te gek kon maken. En mijn jongste, daar is niet zo veel over te zeggen, hoewel het nu goed gaat als ik hem mee neem naar drukke dingen (2 keer een bezoek aan Ballorig met hem overleefd, ging prima). Maar ook hij slaapt niet goed inde box of draagdoek. Te onrustig.

Dus, doe zoals jij zelf ziet dat het het fijnst werkt. En wandelingetjes maken is toch ook prima? Je hoeft niet per se met een baby drukke dingen doen.
Een vriendin van mij heeft een baby van 3 maanden en die wordt ook erg onrustig als ze haar veel meeneemt. Die babies heb je nu eenmaal. Gaat wel over als ze wat groter zijn.

Limi

Limi

01-03-2010 om 14:44

Hij moet

Mijn jongste van 5 maanden moet gewoon mee; hij krijgt om de 2 uur de borst. Nou wacht ik wel tot hij net gevoed is, als daar tijd voor is, anders kan het overal. Slapen kan hij in de wandelwagen. Hij is net een paar weken over uit de kinderwagenbak, maar dat maakte geen verschil.

Verjaardagen vind ik zelf niks, en ergens op de gang een baby in slaap krijgen met oma die onze nek hijgt nog minder, dus ik gebruik hem wel als excuus om niet te lang te blijven. Maar hij heeft er zelf geen last van dat het druk is.

Mayte*

Mayte*

01-03-2010 om 16:20

Gulden middenweg

Ik heb een dochter van 6 en een zoontje van 7 maanden. Ik ga er wel op uit, maar let er wel op hoe mijn zoontje er op reageert. Op zaterdag gaan we bijvoorbeeld regelmatig lunchen in de stad, nadat hij eerst een ochtendslaapje gedaan heeft. We doen nog wat boodschappen op de markt en gaan dan ook weer naar huis, zodat hij thuis kan slapen.
We zijn 1x uiteten geweest (pizzeria). Ook nadat hij eerst geslapen had. Ging ook heel goed.
Maar ook naar het zwembad, de overdekte speeltuin, de bibliotheek of boodschappen doen, hij gaat gewoon mee. Ik plan het een beetje om de slaapmomenten heen en laat de uitstapjes niet te lang duren.

Ik ben vorige week naar mijn ouders gereden met de kinderen. Zij wonen op 4 uur rijden van mij vandaan. Het ging prima. Zoontje sliep 3/4 van de rit. Bij opa en oma sliep hij prima in het campingbedje, bij mijn zus (die daar ook woont) sliep hij, met een beetje hulp van de borst, in hun bed.
Hij is niet noemenswaardig vermoeid geweest, maar is wel heel erg 'gegroeid' door deze ervaring. Alsof hij ineens een ontwikkelingsspurt heeft doorgemaakt.

Soms moet je gewoon maar dingen proberen. Als het voor jouw kindje niet werkt, doe je het de volgende keer anders. Maar preventief niets meer ondernemen vanwege de rust en regelmaat lijkt me ook ondoenlijk.

Hanne.

Hanne.

01-03-2010 om 20:42

Ik ga juist heel veel

Ik ben helemaal niet van de rust en regelmaat. Ik probeer m'n kinderen zoveel mogelijk overal mee naar toe te nemen (klinkt bot, maar zo bedoel ik het niet)

Met mijn jongste (3 maanden) ga ik juist heel veel naar buiten. Maar ik moet ook zeggen dat ze in de kinderwagen heel goed slaapt. Dus ik wil ook wel eens gaan lopen omdat ze huilt.

Tijdens mijn zwangerschapsverlof ging ze in iedergeval 2x per dag mee naar school, en 1x een langer stuk buiten (boodschappen en een flinke wandeling oid). Verder is ook zij al mee geweest naar ballorig, wekelijks naar het zwembad (grote broer kijken) vanaf dat ze een paar weken is (vindt ze geweldig in de warmte), uit eten, verjaardag, kerkbezoek.

Ik merk aan haar weinig. Ze gaat slapen als ze moe is, en drinkt als ze honger heeft Het enige waar ik mee uit moet kijken is dat ik haar op zulke dagen niet te laat in bed (of kinderwagen) leg, want dan gaat ze wel mopperen.

Biene M.

Biene M.

02-03-2010 om 07:54

Verschilt per kind

Mijn dochter kon ik overal mee naartoe nemen, die sliep prima in de wagen, in de auto, in de draagzak. Bij een feestje zetten we haar in de reiswieg in een hoekje en daar sliep ze rustig verder. Mijn zoontje sliep slecht buitenshuis, kon niet tegen drukte en moest echt bijkomen als we ergens met hem geweest waren. Het was ook niet echt leuk ergens te zijn met een huilende baby. Dus met hem gingen we veel minder op pad. Helaas eigenlijk, want ik had me tijdens de zwangerschap al verheugd op urenlange wandelingen met de kinderwagen en wat al niet meer.

Jessie

Jessie

02-03-2010 om 09:34

Reactie

Leuk om jullie ervaringen te lezen. Het ligt inderdaad erg aan het kind. Gisteren is dochter voor de 3e keer naar het dagverblijf geweest, ik begin straks weer met werken, maandag is haar dagverblijfdag. Nu heeft ze dus de hele dag niet in het bedje daar geslapen. Ze heeft een paar hazeslaapjes gedaan, 1 keer in bed, de rest op schoot of in de schommelwieg. Ze was heel moe toen ik haar ophaalde. Op schoot vond ze verder alles prima, maar al die indrukken houden haar bezig en wakker. Ze geeft dus niet makkelijk toe aan haar slaap behalve in haar rustige kamertje, alleen. Tja. Ze zal het toch moeten leren, maar van harte gaat het niet. En dus vindt deze mama het al snel zielig en gun ik haar de rust. En dat is wel weer lastig voor mij, want ik wil best vaker even op pad. Nou, tijd en voorzichtig aan wennen met korte uitstapjes.
Groetjes!
ps: gelukkig heb ik een fijne draagdoek,, daarin vindt ze het heerlijk. Die ga ik weer wat vaker gebruiken.

vlinder72

vlinder72

02-03-2010 om 10:25

Tja

Onze jongste heeft 2 oudere broers en een oudere zus. Hij moet toch echt overal mee naar toe. Naar school brengen, ophalen, naar zwemles, naar voetbaltrainen, ophalen van vriendjes, naar logopedie, naar fysiotherapie etc. Regelmaat? Graag maar het moet wel in te passen zijn. Gelukkig gaat hij nog 3 dagen in de week naar het kinderdagverblijf. Zelf werk ik tot 3 uur maar hij blijft op de kinderdagveblijf tot 5 uur. Het is namelijk helemaal niet fijn voor hem om steeds overal naar toe te moeten. Hij komt 's middags vaak niet niet aan slapen toe. Tenminste niet in zijn bedje want hij moet altijd mee. Gelukkig is hij ontzettend makkelijk en slaapt hij ook in de wagen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.