Babytijd Babytijd

Babytijd

Opvolgmelk 2 en 3

Babydochter van 9 maanden drinkt verschillende soorten opvolgmelk type 2, al naar gelang welke winkel ik toevallig heb bezocht. Maar het liefst Kruidvat, want dat is het goedkoopst. Grote broer kreeg destijds opvolgmelk (type 2) van 6 maanden tot 1 jaar, waarna hij overstapte op de gewone koemelk. Nu zie ik dat Etos nog steeds zegt: type 2 (eigen merk) voor 6 -12 mnd. Maar Kruidvat zegt: type 2 6-10 mnd, type 3 10-18 mnd. Is dat nou in de hoop dat je met tien maanden met type 3 begint en daarna blijft doorgaan ook als het kind al een jaar is geweest, of is er een verschil tussen de type 2 van Kruidvat en van Etos (die zijn er trouwens, heb ik gemerkt, in structuur en in smaak) en zijn er redenen te bedenken waarom de eerstgenoemde type 2 niet gegeven zou kunnen worden van 10 tot 12 maanden?

Weet iemand waar deze wijziging door komt?

Groeten,

Temet

Mayte*

Mayte*

01-01-2010 om 19:51

Je geeft het antwoord al

"Is dat nou in de hoop dat je met tien maanden met type 3 begint en daarna blijft doorgaan ook als het kind al een jaar is geweest?" Ja dus! De fabrikanten van melkpoeder hebben er alle baat bij om de babyperiode zover mogelijk op te rekken en je te doen geloven dat je kind minstens tot anderhalf, maar eigenlijk nog veel langer, aan de opvolgmelk moet.

liora

liora

01-01-2010 om 20:06

Nou

ik heb bij mijn oudste de nummer 3 melk gebruikt tot hij echt goed at. Hij at met een jaar nog helemaal geen brood bijvoorbeeld en weinig avondeten dus ik had niet het idee dat hij al zijn vitaminen en mineralen uit zijn eten haalde.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.