Babytijd Babytijd

Babytijd

Mieke

Mieke

09-01-2009 om 17:44

Osteopaat wel of niet?

Ik krijg van veel mensen het advies om naar een osteopaat te gaan. Mijn zoontje is nl. erg onrustig en begint een voorkeurshouding aan te nemen.
De mensen die ik spreek zijn erg enthousiast, zij hebben goede ervaringen. Zeggen dat ze ineens een heel andere baby hadden enzo! Mijn huisarts durft er geen uitspraak over te doen, hij hoort meningen van 2 kanten. Kinderartsen zijn verdeeld, de één is enthousiast, de ander vind het onzin. Hij gaf aan dat ik het best kon proberen en anders eventueel fysiotherapie te doen voor die voorkeurshouding.
Ben erg benieuwd naar meningen en ervaringen van anderen!

angel3

angel3

09-01-2009 om 18:22

maar een osteopaat is geen wonderdokter. Wij hebben er zelf goede ervaringen mee, ook in de familie en een volwassen vriendin ook voor haarzelf. Wat belangrijk is is dat je een osteo zoekt die gepsecialiseerd is in kinderen en baby's. Dat zijn ze echt niet allemaal. Ik ken een goede in R dam.
Je kunt altijd voor een intake gaan dat kan nooit kwaad. In principe moet de behandeling na een keer of 3 helemaal aangeslagen zijn en meestal zie je na 1 keer al verbetering. Een osteopaat geeft aan kinderen geen 20 behandelingen dan werkt het gewoon niet. In die zin is het wel een soort van snel resultaat. Een goede osteopaat zal altijd zelf aangeven of hij vindt dat het voldoende resultaat geeft en je anders doorsturen.
Voorkeurshoudingen en onrust zijn zeker goed te behandelen door een osteo. Maar nogmaals zoek een kinder osteopaat.
Suk6

hout anne

hout anne

09-01-2009 om 18:28

Adres? angel3

Heb je ook een naam en adres van deze osteopaat? Ik woon nl. zelf in Dordrecht en R'dam is dus goed te doen.

Alvast bedankt!

mama van Linde

mama van Linde

09-01-2009 om 20:06

Wel

ook wij zijn met Linde bij een osteopaat geweest. Hier zeer goede ervaring gehad. 3 behandelingen gehad en geen problemen meer gehad met voorkeurshouding.
Mijn zus is met dochter bij dezelfde osteopaat geweest toen ze ongeveer 3 maanden was, na 1 behandeling sliep zij 's nachts door :-)

Het is natuurlijk geen wonderdokter, maar baat het niet, dan schaadt het volgens mij ook niet om het te proberen!
Succes

dc

dc

09-01-2009 om 21:39

Wonderdokter

nou voor mij was het een wonderdokter. De eerste weken huilde mijn jongste alleen maar als hij niet sliep of at. 1 keer osteopaat en hij veranderde op slag in een compleet tevreden baby.

Ik heb het er nog over gehad met de osteopaat toen ik voor mezelf ging een paar maanden later. Hij was namelijk toen ik voor de baby ging erg op de vlakte over het resultaat. Hij gaf aan dat hij wel bloccages weg kon halen (2 bij de mijne) en dat bij de ene baby het een wereld van verschil maakt, maar bij de ander helemaal niet. Hij kan dus geen resultaat garanderen.

Maar het is zeker de moeite waard om te proberen!

angel3

angel3

10-01-2009 om 11:13

Adres r dam

http://www.osteopathie-rotterdam.nl/

echt een top vent!
Mijn dochter was erg anti-vreemden maar onder zijn handen viel ze gewoon in slaap!!!

Julie mam van 2

Julie mam van 2

11-01-2009 om 11:56

Ik ga morgen

mijn baby slaapt slecht, onrustig, heeft voorkeurs houding, last van krampen dus ben zoo benieuwd. hij is al 9 maanden. ik zal het laten weten

Vageltje

Vageltje

12-01-2009 om 11:48

Zelfde ervaring als angel

Ben ook met mijn kleine bij een osteopaat geweest. Inderdaad na 3x een heeeeeeeeeeel ander kind. Die praktijk waar Angel het over had is idd erg goed, zeker een aanrader.
Inderdaad gewoon gaan, baat het niet het schaadt ook niet. En, wat ik heel belangrijk vond/ vind, deze osteopaten manipuleren geen nekwervels bij een baby, maar gebruiken veel zachtere technieken en kijken naar het hele kind ipv alleen naar de nek.
Gaan dus! :-) Succes!

Groetjes Vageltje

Sunja

Sunja

15-01-2009 om 21:34

En...?

Zijn er mensen intussen geweest enzo, hoe is het gegaan? Puur uit nieuwsgierigheid hoor :-)

hout anne

hout anne

18-01-2009 om 13:21

Ben idd ondertussen geweest

afgelopen woensdag ben ik bij een osteopaat geweest. En ik moet zeggen dat het naar mijn idee een stuk beter gaat. Of het toeval is of echt aan de osteopaat ligt weet ik niet, het slapen begon al beter te gaan voor ik ging. Maar hij slaapt nu een stuk rustiger (ligt niet meer te vechten met zichzelf), zijn voorkeurspositie is minder geworden (hij draait makkelijker naar de andere kant en soms ligt hij ook op zijn niet favoriete kant te slapen!). Voor de voorkeurspositie moet ik over 2 weken nog wel een keer terug.
De osteopaat vond 2 'blokkades' bij mijn zoontje. Eén bij zijn middenrif (zowel bij buik als rug), dit kan me het vele hikken te maken hebben (en dat is nu idd véél minder, van 4-5 keer per dag naar 0-2 keer per dag!)en één in zijn nek (oorzaak voorkeurspositie).
Wat ik vooral opvallend vond is dat mijn zoontje het allemaal prima vond wat de osteopaat deed, terwijl hij het over het normaal niet zo heeft op 'vreemden'.
Na de behandeling zette ik mijn zoontje in de maxicosi, handelde de financiën af met de osteopaat. Keek om, was hij diep in slaap (dat gebeurde hiervoor niet, dan moest ik al een stukje hebben gereden voor hij in slaap viel)
Dus al met al ben ik erg tevreden over de behandeling en merk ik in ieder geval wat meer rust bij mijn zoontje. Hij slaapt beter en iets meer en is een vrolijke, blije baby als hij wakker is!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.