Babytijd Babytijd

Babytijd

Persepolis

Persepolis

14-04-2009 om 21:19

Osteopaat, wie heeft ervaring met

Op cb geweest en samen met een goede verpleegkundige over mijn zoontje van 8 weken gehad, die het heel moeilijk vind om rust te vinden en daardoor erg onrustig is cq slecht inslaapt. Ga nu toch heel strikt inbakeren en de 3 R's strak hanteren voor 2 weken. Niet laten huilen trouwens, daar sta ik echt niet achter.
Eigenlijk was hij vanaf de geboorte al heel onrustig, 3 weken te vroeg gekomen en een hele snelle bevalling. Nu hoor ik via via geluiden dat een osteopaat ook goed kan helpen. Zijn er moeders die hiermee ervaring hebben? en hoe weet je of je een goede hebt? wat houdt het precies in??

dc

dc

14-04-2009 om 22:21

mijn jongste was nogal groot en ik ben na een paar dagen huilen met hem naar de osteopaat gegaan. Hij voelt het lichaam, of er blokkades zijn (spieren, botten) en haalt deze op een rustige manier weg. Door rustige manipulaties te doen. (dus geen gekraak enzo, hij heeft niet eens gehuild)

De osteopaat gaf zelf aan dat het bij de ene baby een wereld van verschil kan maken, en bij de ander helemaal niet. De mijne had 2 blokkades in zijn rug. Na 1 sessie had ik de volgende dag een rustige vrolijke baby. Voor mij is het echt een wonderdokter. Ik ben er ook een paar keer voor mezelf geweest, ook met goede resultaten.

Ga eerst langs een osteopaat en kinderarts voor je begint met inbakeren. Als er een lichamelijke reden is dat je baby veel huilt (reflex of een blokkage), dan kan je meer schade aanrichten met inbakeren dan goed doen.

Verder kan 10 minuten huilen een baby echt goed doen. Mijn oudste had dit echt nodig om in slaap te vallen. Baby's moeten soms huilen om emoties te verwerken, en streven naar 0 gehuil, levert enkel een gestresste moeder en baby op! (dat heb ik op de harde manier moeten leren hoor).

femmetje

femmetje

15-04-2009 om 16:13

Ook

Hallo,

Ik ben ook met mijn zoontje naar de osteopaat geweest toen hij 10 weken was hij had heel erg krampjes en gaf heel veel van zijn melk terug.
Hij had echt pijn. Hij heeft hem 2x behandelt en het was over! Ik geloofde het bijna niet.
Zijn conclusie was dat het kwam door de geboorte met de vacuumpomp en het harde trekken aan zijn lijfje. Die zelfde nacht na de 1ste behandeling sliep hij door van 7 tot 7 had hij nog nooit gedaan hij kwam echt tot rust!! en ok dronk hij ineens zonder problemen en terug geven zijn fles leeg. Ik zag mijn kindje veranderen hij heeft er heel veel baat bij gehad. Hi is nu bijna 2 en nog steeds heeeel relaxed en slaap nog steeds heel veel.

Je kan het dus proberen!

Succes!

angel3

angel3

15-04-2009 om 18:17

Hier ook

zelfde verhaal, wereld van verschil! goede ervaringen dus. Zorg wel dat je een osteo hebt die gespec. is in kinderen. Ik ken een hele goede in R dam....

ayla

ayla

16-04-2009 om 09:05

Met 2 kinderen

bij de oudste als baby bij een chiropractor geweest, maar die pakken het wat 'steviger' aan.

De jongste huilde na zijn geboorte ook heel veel en had daarnaast ook een sterke voorkeurshouding. Onze oudste had in die tijd last van obstipatie en buikpijn. We zijn toen met alle 2 de kinderen naar de osteopaat geweest. Onze jongste begon na 2 sessies echt al gemakkelijker te bewegen. Ook had de osteopaat bij hem het idee dat hij een reflux had en last van zijn maag, later kwamen we erachter dat hij een KMA had.
Onze oudse heeft hij ook behandeld en die kon van de behandeltafel vaak zo door rennen naar de wc;-) Bij haar had de osteopaat echt het idee dat het probleem in haar darmen lag. Nu weten we dat ze coeliakie heeft.

Fem2

Fem2

16-04-2009 om 17:23

One happy baby :-)

Net als zijn 2 grote broers leek ook Kyan aanvankelijk een hele makkelijke baby. Ik stond er van te kijken toen dat na een paar weken begon te veranderen. Hij was nog maar weinig tevreden en huilde veel. Hij was enkel nog tevreden aan de borst.
Omdat we van zoveel mensen hoorden dat ze al veel eerder naar een osteopaat hadden moeten gaan besloten wij er maar niet te lang mee te wachten. Vorige week dinsdag zijn we voor het eerst geweest. De eerste twee dagen was er weinig verandering, maar daarna..
Ik heb mijn vriend gevraagd of hij soms het bonnetje had bewaard en Kyan stiekem was gaan ruilen ;-)
Het gaat echt super met m. De afgelopen twee nachten helaas weer wat minder. Denk dat hij wat onder de leden heeft want zijn broers zijn ook ziek (geweest) en dus zal hij waarschijnlijk ook niet helemaal buiten schot blijven. Maar sinds de tweede nacht na de behandeling sliep hij ineens van een uur of zeven, acht 's avonds tot zeven uur 'smorgens met maar één nachtvoeding.
En opeens vindt hij het prima om lekker even in de box te liggen en valt soms zelfs daar ineens in slaap. En lachen en kletsen dat ie doet..
Er bleek een blokkade te zitten bij zijn nekje en 1e ruggenwervel. Deze heeft de osteopaat nu twee keer behandeld (vanmorgen ook nog een keer) en over tweeënhalve week moet hij nog een keertje terug. Hij reageerde er heel goed op maar het was nog niet helemaal weg.
We zijn erg blij dat we gegaan zijn met m en ik zal het ook iedereen aanraden. Ik hoor zelf ook alleen maar positieve ervaringen moet ik zeggen!
Groetjes Fem

miemamoeder

miemamoeder

16-04-2009 om 19:37

Ongelofelijk

Wij kwamen met onze, toen, tien weken oude zoon bij de osteopaat omdat hij zich zo overstrekte bij het huilen. Ook viel me op dat, als hij op zijn buik op mijn knieen lag, hij zijn hoofd omhoog hield ipv zijn nek te ontspannen en zijn hoofd naar beneden te laten hangen.
Bij de osteopaat gebeurde iets ongelofelijks, mijn onrustige, gespannen, altijd bewegende jongetje viel op de behandeltafel in slaap en dat terwijl de therapeut zijn schedeltje stevig vast had!
Na 3x was het gespannen zijn zo goed als over en overstrekte hij zichzelf niet meer.....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.