Babytijd Babytijd

Babytijd

maaike

maaike

25-01-2012 om 15:54

Overdag slapen

Hallo,

Mijn 8mnd oude dochter slaapt zeer weinig tot soms niet overdag. Vaak 2x 45 min of soms 1x 30 min of gewoon niet. Heeft iemand tips of als ik naar de huisarts ga waar ik naar kan vragen. Bij het cb zeggen ze dat sommige kindjes gewoon weinig slapen maar ik geloof niet dat dit goed is. Ze slaapt vanaf de geboorte al bijna niet overdag.

Zorgen

Waar maak je je zorgen over? Waarom denk je dat het niet goed is als je baby weinig slaapt overdag? Ben je bang dat je iets niet goed doet? En wat dan? Denk je dat er iets medisch aan de hand is waar de huisarts iets mee zou kunnen?

Limi

Limi

25-01-2012 om 17:35

Wat

Wat is er dan mis met 2x45 minuten? Dat vind ik heel normaal. Dat deden ze hier allebei, gewoon alert en vrolijk de rest van de tijd.

Heeft je kind er problemen mee?

Kan gewoon

Mijn zoon heeft volgens mij het eerste halfjaar niet langer dan een half uur aaneengesloten geslapen overdag, en dat dan ook nog vooral in de kinderwagen. 's Nachts geen problemen.

Op enig moment drong het tot me door dat ik een slaapprobleem had, niet hij. Ik kon er niet tegen dat ik nooit wist wanneer hij nou eens een tijdje sliep. Dat is later trouwens bijgetrokken.

Als je kind opgewekt en gezond is en goed groeit is er vziw helemaal niks aan de hand. Zeker niet als ze 's nachts wel goed slaapt. En ik vind 2 x 45 min helemaal niet slecht.

Groeten,

Temet

maaike

maaike

25-01-2012 om 21:22

Zorgen maken

Bedankt voor de reacties maar ik maak mij er gewoon zorgen om. Misschien dus niet helemaal terecht. Ze raakt alleen oververmoeid en slaapt dan helemaal niet meer. En blijft dan maar huilen. Misschien moet ik het ook los laten.

Oververmoeid

Als je denkt dat je baby oververmoeid wordt en blijft huilen kun je kijken wat je haar kunt bieden. Misschien valt ze dan wel in slaap als je met haar in de wandelwagen gaat lopen met mogelijk een katoenen doek om het licht weg te halen zodra ze slaapt?
Misschien verveelt ze zich, ze is al 8 maanden, en heeft jou aandacht nodig om met haar te spelen of met een mobile te spelen of iets anders waar ze zich mee kan vermaken?
Als je er zo je vragen bij hebt kun je misschien proberen wat ze fijn vind.

dc

dc

26-01-2012 om 07:58

Overmoeid

Tja, ik ben met de 3e vrij duidelijk geworden. Moe is naar bed, en moe is ze wanneer ze geen honger heeft, geen schone luier nodig heeft, en niet meer alleen kan spelen.

Sommige baby's hebben even huilen nodig om in slaap te vallen. En dan niet gelijk uit bed halen als ze wakker wordt. Soms vallen ze na 5/10 minuten weer in slaap.

Ik heb hier met mijn 9 maanden oude dochter weleens dat ik haar uit bed haal, haar te eten geef, en dat ze dan weer in haar oogjes wrijft, en dan gaat ze dus gewoon weer naar bed.

Oververmoeide kinderen hebben meer moeite met in slaap vallen en in slaap te blijven. Huilen ontspant. Dus probeer haar niet gelijk weer te pakken als ze even huilt, hoe moeilijk dat ook is. Na een paar keer zal ze minder lang huilen en stukken beter slapen. Als er tenminste niets meer aan de hand is. Ik heb ditzelfde gehad met mijn oudste :-)

Massi Nissa

Massi Nissa

26-01-2012 om 08:17

Hier met zes maanden knop om

Mijn man en ik hebben na veel vijven en zessen besloten (zoon was toen zes of zeven maanden) dat we hem zouden laten huilen. In het begin huilde hij heel lang en hard, en stonden wij er bijna naast te snotteren (ik in elk geval). Na enkele dagen huilde hij nog een paar minuten heel hard, en dat doet hij nu nog. Daarna valt hij in een vredige slaap.
Maaike, als jouw dochter geen slaap nodig heeft: prima. Maar als ze vermoeid overkomt, zou ik haar enkele dagen achter elkaar consequent laten huilen tot ze slaapt. En ik weet tot op de seconde hoe lastig dat is voor een moeder, maar het werkt gewoon. Sluit me helemaal aan bij dc.
Groetjes
Massi

Vaste tijden

Mijn oudste was ook zo'n waardeloze slaper, die sliep alleen in de kinderwagen of in de auto. Achteraf zie ik best wat ik zelf fout deed. Ik gaf hem helemaal geen duidelijkheid.

De tweede (en de derde) bracht ik gewoon op een vaste tijd naar bed. Ik hield ook rekening met slaapjes, maakte echt geen afspraken op slaaptijden. Overigens mocht de tweede vanaf een jaar niet meer 's middags slapen. Sliep hij toch dan feestte hij tot diep in de nacht, die had gewoon weinig slaap nodig.

Ik las hier ooit: uitgeruste kinderen slapen het best. Bij de oudste had ik dat een rare uitspraak gevonden, nu weet ik dat het klopt.

Een huisarts zal waarschijnlijk met dezelfde tips komen die hierboven in het draadje ook al staan.

dc

dc

26-01-2012 om 18:10

Hier vandaag

Ik kwam een uur geleden terug van de hele dag weggeweest te zijn (met baby) en ze heeft onderweg misschien over de hele dag een uurtje geslapen. En ik heb haar thuis wat te eten gegeven en in bed gelegd. En ze huilde. Ze huilt nooit als ik haar gelijk op bed leg wanneer ze moe is. Ik heb haar 10 minuten laten huilen en ze slaapt nu als een blokje.

Haar eruit halen had haar niet geholpen, hoe moeilijk het ook is.

Net als dc

Bedenk ik nu.
Dochter heeft nooit echt een duidelijk 'tijd' slaappatroon gehad, maar wel een soort van ritme. En dat is, nu ze wat ouder is, inderdaad langzaam gegroeid naar 'huilerig en geen honger, geen luier'. En ook ik heb 'r wel eens teruggestopt.
Ik denk dat je wel uit kan proberen wat voor jullie het beste werkt. Vaste slaaptijden, of juist een zero-tolerance ogenwrijf beleid. Of beide :-)

Toevallig heeft Dochter bij de babyacademie wel opgelet, dus die valt over het algemeen snel in slaap als we 'r wegleggen (hmmm, doe ik nog steeds in de box trouwens, overdag). Maar soms wordt er inderdaad een beetje gehuild. En soms wat langer. Ik loop er meestal na een paar minuten even langs, geef eventueel de speen terug, stop de deken even in en zeg iets als 'lekker slapen'. Soms duurt het wat langer, maar dan slaapt ze ook. Soms kort soms lang.

Kraanvogel.

maaike

maaike

01-02-2012 om 19:48

Bedankt

Bedankt voor alle tips. Ik laat haar nu wat langer huilen. (max 10 min) en ik merk dat het werkt. Ze slaapt de afgelopen dagen vaak 2x 45min en dat is voor haar doen erg veel.
's avonds naar bed gaat ook beter. Ze gaat rond half 7 en ik hoef er meestal nog maar 2x naar toe ipv de gemiddelde 8/9x.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.