Babytijd Babytijd

Babytijd

Merel78

Merel78

25-08-2010 om 21:56

Overstap live bv na fulltime kolven

Door omstandigheden is helaas bij mij de bv bij mijn zoontje niet gelukt in verband met forse tepelkloven, borstonstekingen, niet goed aanleggen, maar ook veelvuldig loslaten door de kleine man. Hij is nu 6 maanden oud en krijgt gewoon bv omdat ik fulltime kolf. Dit kost op zich weinig moeite, gaat goed en is 'bekend'. Maar na aanleiding van een vraag van iemand vroeg ik me af of het eigenlijk nog wel mogelijk is om na zo'n lange tijd fulltime te kolven. Hoe groot is de kans dat zoiets lukt en hoe pak je dat dan aan? Voor mij hoeft het overigens nu niet perse, omdat het zo ook goed loopt, maar het zette me wel even aan het denken. En, wat er eigenlijk ook achter zit: ik durf het gewoon niet zo goed. Is dat terecht?

groetjes, Merel

dc

dc

26-08-2010 om 00:12

Geen ervaring

Maar mijn eerste reactie is, waarom zie je het niet als een extra zuigmoment? Het probleem van flesvoeding is dat baby's minder goed aan hun zuigbehoefte komen.

En of echt drinken echt gaat lukken, hangt een beetje af van het geduld van je kindje, want de fles gaat natuurlijk veel sneller. Ik weet dat de mijne het rustigste dronken als ze slaperig waren. Je kunt het dus proberen als je zoontje net wakker wordt of gaat slapen.

Enne, petje af hoor, zolang kolven!

Tirza G.

Tirza G.

26-08-2010 om 12:17

Ik snap het niet helemaal

Vanuit de titel van je bericht begrijp ik dat je van kolven wilt overstappen op "live" voeden, maar in je bericht lees ik dat niet? Bedoel je dat wel dan?

Tirza

Merel78

Merel78

26-08-2010 om 14:30

Tirza

Hai Tirza

Ik kolf nu volledig en op zich gaat dat prima. Ik heb alleen al een aantal keer de vraag gekregen of ik het nog weer eens geprobeerd heb 'live' te voeden. Mijn antwoord is: nee, eigenlijk durf ik dat niet zo goed. En ik vroeg me dus gewoon af (vandaar mijn vraag hier), of dat eigenlijk wel kan. Is mijn zoontje niet teveel gewend aan zijn speen. Is de kans groot dat we dezelfde problemen gaan tegen komen (loslaten, ik moeite met aanleggen -hoewel dat steeds beter ging). Kortom, is de kans aanwezig dat zoiets gaat lukken en hoe pak je zoiets aan. Voorlopig kolf ik nog wel even door heb ik me voorgenomen (bij dochter ging ik nu afbouwen zeg maar, maar gezien de rust in mijn baan en de prettige kolfplek) kan ik het nog best volhouden. Maar ergens heb ik nog steeds wel dat prettige ideaalbeeld in mijn hoofd dat het zo heerlijk is een kleintje aan de borst. En denk ik: 'zou ik toch niet proberen...'. Vandaar. Meer hypothetisch dus vooralsnog, want ik durf het gewoon niet!

groetjes, Merel

xx

xx

26-08-2010 om 17:00

Merel

ik ken iemand die na 4 maanden het weer heeft geprobeerd en dat het toen wel lukte. Soms snappen pasgeborenen het niet helemaal. Zou het gewoon proberen, lukt het niet, dan ga je door met kolven,lukt het wel dan is het mooi meegenomen. Probeer wel een niet stressvol moment te pakken, dus ruimschoots voordat het etenstijd is, dan is je kindje nog relaxed en kun jij je ook beter ontspannen.

Succes.

Tirza G.

Tirza G.

26-08-2010 om 18:18

Dat kan. *Ik zeg niet dat het makkelijk is*. Maar dan staat het in je berichtje inderdaad niet goed, daar staat:
///////
Maar na aanleiding van een vraag van iemand vroeg ik me af of het eigenlijk nog wel mogelijk is om na zo'n lange tijd fulltime te kolven.////////

Je zou kunnen zoeken op relacteren (niet helemaal aan de orde, maar het leren aanleggen is hetzelfde), op adoptief voeden en o pbiological nurturing. Susan Colson is daar de grote naam in, ze komt in oktober naar het congres 'Borstvoeding Blijft'.

Tirza

He Merel, nou heb ik die vraag natuurlijk aan je gesteld.. Hoop niet dat ik je het idee heb gegeven dat ik vind dat je hetmoet gaan proberen. Vind het juist heel goed dat je het kolven zo lang volhoudt.
Liefs Marije

Merel78

Merel78

28-08-2010 om 22:16

Hoi

marije, don't worry :) echt niet dat je me dat gevoel geeft hoor. En sowieso ben je niet de enige die het wel eens aan me gevraagd heeft. Bedankt voor de reacties nog, zal eens gaan googlen als ik meer tijd heb. nu ff geen zin meer, want baby had vanavond geen zin om te gaan slapen :) dus nog maar extra fles erin gegoten haha, dat hielp.

thx, Merel

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.