Babytijd Babytijd

Babytijd

Sunja

Sunja

26-12-2010 om 10:46

Pap van borstvoeding

Hoi, ik heb vanmorgen mijn zoontje zijn eerste papje gegeven, van rijstebloem met borstvoeding. Erg leuk weer :-)))
Maar dat mengt dus heel slecht en na een paar hapjes (die natuurlijk niet heel snel gaan) heb je in het bakje geen papje meer maar een hele dunne substantie.
Nu hoorde ik twee jaar geleden een keer iets over dat Biobim beter mengt, heeft iemand hier ervaring mee?!

Tirza G.

Tirza G.

26-12-2010 om 11:47

Biobim zorgt ervoor dat het ietsje beter bindt. Maar echt een hele dikke pap wordt het niet :-)

Tirza

Rembrand

Rembrand

26-12-2010 om 14:24

Pap is overigens niet nodig

Hoi Sunja,
Pap geven is niet echt nodig als je borstvoeding geeft. Het voegt niets toe aan jouw melk behalve loze caloriën.
En omdat je eerst moet kolven en er dan pap van moet maken is het ook niet echt handig voor veel moeders. Dus als je melk direct uit de "tap" handiger vind, zou ik vooral niet al te veel moeite gaan doen om die pap te geven ;-)
M.

Sunja

Sunja

27-12-2010 om 20:35

O.k.!

O joh, ik dacht echt dat dat het eerste begin was van al het eten! Komt misschien ook omdat mijn oudste het zo lekker vond dat hij zo nog de hele diepvries heeft leeggegeten nadat ik gestopt was met bv. Daarna was het ook direct afgelopen trouwens, poedermelk heeft hij nooit gegeten/gedronken. En ik maakte ook geen rijstebloem, maar iets met granen.
Maar omdat mijn oudste ook nooit uit de fles heeft gedronken (altijd geweigerd...) en mijn jongste hier nu ook moeilijk over doet, leek mij een papje handig voor als ik ben werken. Dan eet hij tenminste iets overdag!
Een hele andere vraag - nu ik jullie toch bij elkaar heb - ik heb momenteel een vreselijke buikgriep OF voedselvergiftiging, lastig te zeggen. Dan kan ik toch wel gewoon doorgaan met bv neem ik aan? Of is het zo besmettelijk dat het beter niet kan?

Rembrand

Rembrand

28-12-2010 om 11:28

Voeden kan gewoon

Hoi Sunja,
Je kunt gewoon voeden als je buikgriep of voedselvergiftiging hebt. Hou er wel rekening mee dat je zelf voldoende blijft drinken en dat je productie wat terug kan lopen als je zelf ziek bent.
Overigens kan je een papje natuurlijk wel laten geven als je zelf niet thuis bent en er toch voeding in moet.
Bij een flessenweigeraar kan een papje dan juist een uitkomst zijn.
Beterschap en groetjes M.

Sunja

Sunja

28-12-2010 om 13:27

Afval- en gifstoffen

Dankje Rembrand, toch weer een geruststelling! Het gaat gelukkig ietsje beter intussen (pff) en met mijn kereltje lijkt niets aan de hand dus dat is ook heel fijn.
Nu vraag ik mij wel af hoe het zit met dat afvallen. Ik ben nu in 2 dagen 2 kilo kwijt ofzo, maar volgens mij is dat helemaal niet goed - ik had begrepen dat er dan afvalstoffen bij je baby terechtkomen? En waarom die afvalstoffen wel en de stoffen van zo'n voedselvergiftiging niet?!

Kari1

Kari1

28-12-2010 om 15:13

Omdat

Juist blijven voeden (als het lukt) als je ziek bent! Als het een buikgriep is dan maak je antistoffen die via je melk bij je kind komen en bescherming geven tegen tegen die buikgriep. Als het een voedselvergiftiging is dan geldt dat niet, maar dan geldt nog steeds het algemene gezondheidsvoordeel van BV.;-)
Afvalstoffen van afvallen komen uit je afgebroken vetweefsel in je bloed en van daaruit in je melk, en dus bij je kind. Stoffen van een voedselvergiftiging zitten in je darm, komen in principe niet in je bloed en dus niet in je melk.
Fijn dat het al beter gaat!
Kari

Sunja

Sunja

29-12-2010 om 20:11

Maar

als je dan veel afvalt doordat je ziek bent, komen die stoffen dus ook bij je kind?

Kari1

Kari1

29-12-2010 om 21:45

Ja, maar

dat zijn er i.h.a. niet zoveel, als je simpel ziek bent (griepje, darminfectie) val je misschien 1-2, nou vooruit 3 kilo af, maar geen 20. Voor serieuze afvalpogingen kun je beter wachten tot na de BV-periode, ziekte heb je niet in de hand.
Kari

Fem

Fem

30-12-2010 om 13:08

Vers vet

Wanneer je afvalt verlies je als eerste het vet dat er het laatst is bijgekomen. Dat 'verse' vet bevat veel minder afvalstoffen. Wanneer je dus afvalt tengevolge van bijvoorbeeld een buikgriepje zullen er minder afvalstoffen in de moedermelk komen dan bij een serieuze afvalpoging.
Groetjes Femke

Kari1

Kari1

31-12-2010 om 15:31

Fem

Kun je dat nader uitleggen of een achtergrondlink geven Fem?
De gedachte is waarschijnlijk dat afvalstoffen stapelen, en dat net aangelegde vetcellen (b.v. van 3 maanden geleden) hoogstens van 3 maanden afvalstoffen kunnen bevatten.
Máár waarom zou voor vet het last in - first out principe gelden? Hoe weten die vetcellen wie er aan de beurt is om zijn inhoud te lozen? Dat lijkt me een random gebeuren. Het zou ook zomaar kunnen dat het vet in die cellen regelmatig herverdeeld wordt. In het lichaam is er niet zoveel statisch.
Bij mensen die al jaren op hetzelfde gewicht zijn is er geen "vers vet", dan is dus hoe dan ook het gewicht dat je verliest bij een buikgriepje rijk aan afvalstoffen. Alleen is dat dan in absolute zin niet veel omdat je bij een buikgriepje geen 10-20 kilo verliest.
Kari

Tirza G.

Tirza G.

01-01-2011 om 12:47

En voor wat het waard is

Het is niet leuk, maar het is niet anders: de meeste afvalstoffen heb je al in je zwangerschap doorgegeven aan je baby. Niks meer aan te doen. Die afvalstoffen die in lichaamsvet liggen opgeslagen zijn echt geen tientallen kilo's en die komen echt niet onverdund zo ploep in je melk terecht. Snel afvallen en crashdieten zijn nooit goed, of je nou borstvoedert of niet.

Tirza

Fem

Fem

01-01-2011 om 23:22

Kari

Hoi,
Achtergrondgegevens heb ik niet. Ik had toevallig net een vraag gelezen van een moeder op het borstvoedingsforum. Zij wilde graag van haar zwangerschapskilo's af. Volgens de lactatiekundige aldaar is het niet zo'n probleem om in dat geval meer dan een pond per week af te vallen omdat in vers vet minder afvalstoffen liggen opgeslagen. Dit heb ik in mijn antwoord doorgetrokken.
Overigens betreft het meeste gewicht dat je verliest tijdens een griepje vocht i.p.v. vet. Dus weinig reden tot paniek, lijkt me.
Groetjes Femke

Sunja

Sunja

02-01-2011 om 16:57

Hm, jammer

dat borstvoeden is dus ook geen excuus meer om iets aan mijn kilo's te doen :-))))
Wel bedankt voor de uitleg! Wat doet je baby eigenlijk met die afvalstoffen, poepluiers maken?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.