Babytijd Babytijd

Babytijd

liora

liora

31-10-2009 om 21:43

Papvraag

Hoi allen,

Ben ik weer met een pap-vraag: ik heb nu een Aventfles gekocht met drie-standen speen. Ik heb vanavond de pap gemaakt, maar zoon ging helemaal hoesten en proesten en huilen, ik geloof dat er teveel uitkwam of zo. Hoeveel schepjes rijstebloem doen jullie bij de melk? En dan dus op stand 3 drinken!

Liora

Elisabeth B.

Elisabeth B.

31-10-2009 om 23:20

Geen pap

Ik geef geen pap, geen van mijn vier kinderen kreeg pap, dus ook de jongste van net vijf maanden ook niet, ik vind het geen toegevoegde waarde naast borstvoeding en daarmee alleen maar gedoe. Je kan de pap misschien ook helemaal laten zitten?
Ik herken het gedrag wel, op het kdv krigt hij moedermelk via de fles en dat gaat moeizaam, hij snapt het niet. ze hebben het ook geprobeerd met een 'papfles' maar dat gaf dezelfde reactie als jij omschrijft. Ik weet niet hoe oud je baby is, maar misschien dat hij de pap het via een tuitbeker of lepel kan eten?
Elisabeth.

Geen idee

dat is dus 1 van die dingen die ik compleet vergeten ben, dochter1 had ook vanaf een maand of 4 (5?) pap en altijd aventflesjes, andere flesjes heb ik geen ervaring mee.

Volgens mij is het dan handig om het langzaam op te bouwen en te kijken wat er gebeurt. 1 klein schepje (zo'n melkpoederlepeltje) misschien en dan op stand 2 ?

essanlau

essanlau

01-11-2009 om 14:40

Stand opbouwen

Hoi,

Wij geven 's avonds wel een papfles. Hier gaat bij een fles van 180cc water + 6 scheppen poeder, 3 eetlepels rijstebloem. Zoonlief is 9 maanden, maar krijgt het al vanaf een maand of 4. Hij drinkt nu op stand 3, maar volgens mij zijn we rustig aan begonnen met stand 1. Toen dat goed ging naar stand 2 en daarna 3.
Als het bij stand 1 moeizaam gaat (hij krijgt het er niet lekker uit) kun je hem draaien naar 2 en zo verder. De melk wordt tijdens het drinken ook wat dikker en dan kun je hem ook draaien. We hebben trouwens de hoeveelheid rijstebloem ook opgebouwd.

Groetjes
Esther

liora

liora

01-11-2009 om 19:09

Oeps

Heb vanavond geprobeerd gewone melk uit de Aventfles te geven, stand 1, maar hij werd weer woest. Ik geloof dat hij niks kan met die brede vorm...

Dan maar blijven modderen met de etos-papspenen. Ik heb er zelfs de archieven van Ouders Online op nageslagen en las nog de tip om de melk wat warmer te maken dan normaal. Dat ga ik nog proberen.

Liora

het nog een idee om hem die pap van rijstebloem s'avonds voordat hij gaat slapen te geven van een lepeltje, dan maak je een bordje met een paar lepels rijstebloem.

Vandaag heb ik dochter2 een lepeltje pap van rijstebloem gegeven, ze vond er niets aan en beheerst de techniek van slikken niet dus met haar tong werkt ze het er dan weer uit. Pap uit de fles gaat te snel ook in stand 1 van avent. Een kwartje liga eerste start vond ze wel lekker, tussendoor een slokje melk gegeven omdat het anders zo'n droge hap wordt, daar heeft ze lekker op zitten sabbelen het kwartje is bijna opgegaan. Ik ga het morgen weer geven.

marie

marie

01-11-2009 om 23:01

Welke papspeen?

Hallo
Je hebt dus een paspeen van de Etos. Welke? Die met een "gleufje" of een "kruisje"?
Mijn eigen ervaring is dat die met een "kruisje" prima werkt bij papflessen. Veel beter dan met gat of gleufje.
Ik weet alleen niet of ze die nog verkopen bij de Etos.
succes

liora

liora

02-11-2009 om 08:16

Marie

Hoi,

Ik heb inmiddels dus de Avent papspeen, die wordt geweigerd. Dan heb ik de Etos met kruisje, kruisje groter geknipt, maar de pap blijft achter in de fles. Dan heb ik de Bibi 3-standen speen, die gaat nog het best, maar ook dan blijft er nog wat pap achter in de fles.

Van een bordje kan wel, maar dat is nog meer spelen, meer dan vier hapjes lukt niet, maar over een tijdje vast wel.

Liora

marie

marie

02-11-2009 om 08:33

Geeft toch niks

Hallo
Jij vindt het dus blijkbaar een probleem dat er een bodempje pap in de fles achter blijft. Dat gebeurde hier ook, maar dat heb ik altijd normaal gevonden.
Ik deed trouwens 4 voedingsschepjes rijstebloem bij een fles van 230 cc.
Later kreeg ze wel 6 voedingsschepjes Bambix in de fles en dan bleef er meer achter. Was ook geen probleem, ze had er blijkbaar genoeg aan.
Van een lepel hebben de meiden hier nooit pap willen eten, dat vonden ze heeeeel vies. Vooral de oudste, het ging te langzaam en ging daarvan overgeven! En daar zat ik bij met m'n nuchtere maag 's morgens vroeg - ging bijna meedoen. Jakkes. Dus dat experiment was gauw voorbij.
Ze kreeg toen gewoon weer 's morgens om 6.30 uur een papfles in bed, kon ik ook weer een beetje "tot leven komen" (alles voor 7.00 uur is voor mijn gevoel midden in de nacht).
succes

Oh ja

die dikke drap onderin, die gooide in dan weg. Pas toen dochter ouder werd (ze heeft pap uit een fles gekregen tot haar 3e) lukte het haar om ook het laatste beetje eruit te lurken.

hout anne

hout anne

03-11-2009 om 16:49

Hier bfree met 3 standen

Dat werkte altijd goed, ondanks het 'wiel' erin. Laatste restje even naar de speen toe 'schudden' en hij dronk het dan zo op.
Maar goed, hij was al vrij vroeg gewend aan de fles (BV lukte niet aan de borst) dus dat scheelt misschien. Wat ik ook wel eens deed als het echt te dik was wat overbleef, dat restje met een lepeltje uit het flesje scheppen en dan via de lepel geven, gelijk een goede oefening met happen van een lepel. Maar die van mij was ook echt een hongerlapje en had echt het restje nodig.
Ik deed geloof ik eerst 2, na een tijdje 3 en toen 4 schepjes bambix er doorheen. Heb wel ervaren dat bambix het beste werkt, de andere merken verdikken sneller als het afkoelt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.