Babytijd Babytijd

Babytijd

Lisepop

Lisepop

27-05-2010 om 10:50

Pijnlijke borst

Sinds maandagavond heb ik last van een pijnlijke linkerborst. 's Avonds voelde ik een paar harde plekjes. Zowel die avond als de volgende ochtend kreeg mijn dochter die plekken niet leeggedronken. Dinsdagochtend heb ik daarom goed gekolfd en waren de harde plekken weg. Nu begint het echter opnieuw. Gisteravond weer pijnlijk en vanochtend kreeg ze de plekken niet leeggedronken. Ik heb vanochtend gekolfd, maar deze keer helpt het niet goed. Mijn borst doet zeer en voelt zwaar en warm.
Heeft iemand advies wat ik het beste kan doen?
Ter info: dochter is vier maanden oud.

Alvast bedankt,
Lise

dc

dc

27-05-2010 om 19:44

Warm

Goede hete douches nemen (vooral voor het aanleggen) en goed masseren en ook masseren tijdens het aanleggen.

Verder zuigt een baby harder dan een kolfapparaat, dus liever vaker aanleggen dan kolven. En als het te lang duurt, even een lactatiekundige bellen!! Niet te lang mee door blijven lopen.

Mayte*

Mayte*

27-05-2010 om 20:49

Verstopte melkkanaaltjes

Wat bij mij een beetje hielp waren warme pakkingen erop voordat je gaat kolven of de baby laat drinken. Door de warmte openen de melkkanaaltjes zich beter. Veel laten drinken en tijdens het drinken mee masseren in de richting van de tepel. De verstopping duurde bij mij altijd twee dagen. De ene dag kwam hij op, de andere dag had ik er ongelofelijk veel last van en de derde dag was hij verdwenen.

Omdat ik het zo vaak had, ben uiteindelijk lecithine gaan nemen (granulaat te koop bij drogisterijen en natuurvoedingswinkels). Sindsdien geen verstoppingen meer gehad!

Sterkte!!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.