Babytijd Babytijd

Babytijd

w dries

w dries

19-10-2008 om 21:23

Pitttig eten en bv

Ik heb vandaag vrij pittig gegeten en zou dus het liefst deze melk niet aan mijn baby geven. Heeft iemand enig idee hoelang het duurt voordat hetgeen dat je gegeten hebt in je borstvoeding terecht komt. Deze voeding zou ik dan kunnen afkolven en weggooien en mijn dochtertje moedermelk uit de vriezer geven.

+ Slimme Brunette +

+ Slimme Brunette +

20-10-2008 om 11:23

Nooit ergens last van gehad

Nu houd ik niet van gierend heet eten dus dat probleem had ik niet maar ik heb zowel tijdens als na de zwangerschap vrolijk sambal, knoflook of wat dan ook gegeten. Nooit iets raars gemerkt.

Niet moeilijk doen

Gewoon je kind aanleggen. De smaak van wat je eet is in het vruchtwater veel sterker dan in je melk, dus je kind is het al gewend waarschijnlijk.
Als je kind het niet lust kun je altijd nog een flesje ontdooien, maar waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Uhm

Hoe oud is je kindje?
En heeft ze erg veel last van krampjes of iets dergelijks??
Wanneer ze ouder is dan een maand of 3 (dan zijn de darmpjes ongeveer wel uitgerijpt) en niet echt last heeft van krampjes of iets dergelijks dan zou ik het gewoon geven. Mocht ze toch niet willen kun je altijd nog afkolven toch en een flesje geven.

juno

juno

20-10-2008 om 21:08

Fabel

En wat dacht je dan van al die culturen die alleen maar pittig eten?
Ik snap niet waarom je deze melk niet aan je kindje zou willen geven?
Je kunt gewoon knoflook, uien, sambal, curry etc eten als je zwanger bent en de borst geeft.

Dees 68

Dees 68

26-10-2008 om 16:32

Nou...

Het kan dan wel een fabel zijn, maar mijn kinderen reageren wel op de melk als ik iets pittigs heb gegeten.

Ik weet dat het allemaal niet wetenschappelijk bewezen is, maar ik heb bij mijn eigen kinderen duidelijk gemerkt dat er een relatie is tussen de mate waarin ze last van darmkrampjes hebben en wat ik gegeten heb.

Zo is mij vorige week door mijn zoon van 3 weken heel erg duidelijk gemaakt dat mama voorlopig geen tomatensoep en pizza moet eten. En ik kan me ook nog goed de reactie van mij toen 3 maanden oude zoon herinneren nadat ik de avond van te voren een broodje bora bora had gegeten. Ik heb nog nooit een kind zo hard horen gillen...

Bij mij reageren mijn kinderen meestal tijdens de volgende voeding en de voeding erop op mijn voeding (als daar iets bij zat wat niet zo verstandig was tenminste), maar wellicht dat dit bij iedereen anders werkt...

Bij mij ook hoor!

Mijn baby van 5 weken oud reageert ook sterk op wat ik eet. Bijvoorbeeld vorige week pasta gegeten met behoorlijk knoflook en uien en ze veranderde van de een tevreden baby in een onrustig kindje. Het was met een dag weer over, maar ik zag duidelijk verband tussen het eten en haar onrust. Ze gilde het uit van de darmkrampjes.

Ook heb ik me eergisteren behoorlijk tegoed gedaan aan chocolade, ook daar reageert ze op. Niet zozeer met darmkrampjes maar wel met huiduitslag.

Het zal per kind verschillen, maar die van mij is er gevoelig voor. En inderdaad net zoals Dees 68 schreef meestal de voeding na mijn eten en de voeding daarna. Succes!

Groeten

Puck2

Puck2

27-10-2008 om 11:15

Hier niet

Hoewel ik kinderen heb met voedselallergiën en eczeem reageerden ze niet op wat ik at. Heel grappig, maar beide kinderen reageerden alleen op spinazie die ik at, voor de rest kon ik pittig eten, kool, uien, knoflook... maakte allemaal niet uit.

Dees 68

Dees 68

01-11-2008 om 15:46

Sambal....

Mieke,

Op het broodje bora bora zat een flinke laag sambal bleek achteraf...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.