Babytijd Babytijd

Babytijd

Poepprobleem

Een aantal draadjes naar boven heb ik verteld dat we een probleem hebben met onze zoon en de ochtendluiers oftewel het voortdurend doorlekken.
Aangezien ik me niet meer herinner hoe dat bij onze dochters was vraag ik me even af hoe de ontlasting van een bijna 1 jarige eruit zou moeten zien.
Onze zoon krijgt 's ochtends pap (van kunstvoeding), 's middags eet hij 1-2 boterhammen en en fles (hij drinkt niet uit beker helaas), fruit tussendoor en 's avonds avondeten (potje of vers) en een toetje (yoghurt met roosvicee of een babytoetje) na.
Hij heeft vrij dunne ontlasting. Onze 2 dochters hebben altijd sojamelk gedronken na de BV omdat ze overgevoelig waren voor gewone melk. Onze zoon heeft afgezien van dunne ontlasting nergens last van denk ik, geen eczeem, geen voortdurende snotneus of iets dergelijks. Hij heeft wel sinds hij naar het KDV gaat, dat is sinds 2 maanden, last van verschillende virusjes. Buikgriepvirusjes, verkoudheidsvirusjes etc etc die echter altijd weer over gaan. Voorheen was hij vrijwel nooit ziek.

Wat er nu dus door mijn gedachten speelt is of hij toch ergens overgevoelig voor is vanwege de vrij dunne ontlasting of dat het gewoon een samenloop van omstandigheden is. Hoe ziet de ontlasting van jullie bijna 1 jarigen eruit?

groetjes,
Moon32

Poep

Moon,
Mijn zoontje krijgt: Ontbijt: Bambixpap (van kunstvoeding) stukjes brood en thee. Lunch: boterham en flesje 100/3. Avond: potje en een Danoontje. Tussendoor krijgt hij 's morgens fruit met een liga en 's middags kinderkoekje/rijstwafeltjes. Extra vocht in de vorm van Venkelthee, diksap of Roosvicee en wat extra water door Bambix, fruit en warm eten.
Hij heeft de laatste weken ook steeds kwaaltjes: middenoorontsteking, virus met diarree en overgeven (ik had Norovirus), zagen en hoesten. Hij gaat niet naar het KDV maar naar de gastouder en daar zijn geen zieken.
Zijn poepbroeken zijn wisselend vast, smeuïg tot waterdun. 's nachts geef ik hem een grotere luier aan en voordat ik naar bed ga controleer ik altijd nog een keer zijn luier. Omdat hij nu last heeft van luieruitslag door de dunne poep (geen zure tandensmurrie) verschoon ik hem dan ook als hij een dikke plasluier heeft. Overdag nu ieder uur.
Pepijn is mijn eerste kind en ik heb geen idee of dit poepgedrag en de poep samenstelling normaal is (4-5x per dag). Hij is 11 maanden oud.

groetjes Cass

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.