Babytijd Babytijd

Babytijd

Sunja

Sunja

11-06-2011 om 17:04

Probleem kinderdagverblijf

Ja, daar ben ik weer! Ik zit echt ongelooflijk te balen want mijn zoontje (inmiddels de 11 maanden gepasseerd) wil echt niet wennen op het kinderdagverblijf. We zijn begonnen toen hij 5 maanden was en het drama was op zijn ergst toen hij 3 maanden bezig was. Toen ben ik ziek geworden en nu ben ik nog thuis. Hij is 2 maanden bij mij thuis geweest en bloeide helemaal op: weer groeien, kleur in zijn gezicht, niet meer verkouden, lekker slapen 's nachts en overdag, en lekker spelen - al dan niet alleen.
Nu is hij 2 weken weer gegaan, opgebouwd in uurtjes (3 ochtenden totaal) en het is weer helemaal mis. 's Nachts huilen 3 of 4 keer, alleen stil te krijgen aan de borst, overdag maar halve of kleine uurtjes slapen, als een klit aan mij hangen, niet meer spelen, niet/slecht eten. Ik stond net mijn kast op te ruimen (alles waar ik nog steeds niet in pas, donder ik weg; grrrr, ik wil er niet meer naar kijken - OT) en als ik ook maar achter de kastdeur verdween, huilde hij dikke tranen. Terwijl hij zo ongeveer naast me zat.
Ik vind het zo erg. En dan houdt hij vast weer op met groeien ook en daar maak ik mij zo'n zorgen over.
Nu goed, is dit nou heel erg abnormaal? En hoe lang duurt dat wennen eigenlijk, wanneer is het definitief mislukt?! Lezen ook mensen dit die op een kdv werken, want ik ben heel tevreden over het kdv maar zij zitten wel erg op de lijn: 'volgende keer 4 uur' en 'we moeten nu doorzetten' Terwijl ik dagenlang met een huilend jongetje zit als hij 3 uur is geweest en dus liever daarbij houd misschien.
Groet, Sunja

Ik zou stoppen

Hoi Sunja,
Zoals het nu klinkt, hebben jullie je best gedaan. Dit klinkt afschuwelijk voor je ventje. Het lijkt me zeer belangrijk dat hij aan het begin van zijn leventje vol vertrouwen is.
Kun je niet een lieve gastouder vinden? Misschien is je zoontje meer het type daarvoor.
Succes!

dc

dc

11-06-2011 om 19:40

Niet normaal

Als ze na een paar maanden nog niet gewend zijn, zou ik naar een gastouder zoeken hoor. Ik denk dat je mannetje toch een wat rustigere omgeving ofzo nodig heeft.

Mijn beide kinderen zijn op een gegeven moment naar een crèche geweest, en dat was na 4 keer wel ok, op een paar minuutjes huilen na.

Mariska

Mariska

11-06-2011 om 22:45

Sunja

Je zoontje zit nu ook in een fase van 1kennigheid. Dat hij begint te huilen als jij achter een kastdeur verdwijnt relateer ik eerder daar aan.

Misschien is het een gevoelig jongetje dat overprikkelt raakt op het kdv. Het is de bedoeling dat hij 3 dagen naar het kdv gaat?

Van niets naar ineens 3 ochtenden in totaal, vind ik best pittig. Misschien kun je in overleg met de opvang wat minderen in uren om te zien hoe dat gaat?

Eenkennigheidsfase?

Hallo Sunja,

Ik ben het met Mariska eens. Je zoon zou heel goed in de eenkennigheidsfase zitten.

Oudere kinderen hebben vaak wat meer tijd nodig om te wennen. Het is bekend dat kinderen vanaf 8 maanden
heftig reageren op scheiding van hun ouders. Het is niet ongewoon dat hij minimaal 4 weken nodig hebt om zich vertrouwd te voelen op de kdv.

Gezien het feit dat hij het al moeilijk had, en jij vervolgens met hem 2 maanden thuis bent gebleven, maakt het voor hem alleen maar moeilijker. Thuis heeft hij maar een beprekt aantal vertrouwde gezichten.

-Hebben de leidsters niet gemeld dat het thuis houden negatieve gevolgen kon hebben ?
-Is het niet een mogelijkheid om een aantal uurtjes mee te draaien op de kdv?
-Hoe ga jij weg bij het brengen? Neem je afscheid en ga je duidelijk weg? ben je dan duidelijk gespannen?
-Of neem je afscheid en ga je toch een beetje stiekem weg? ben je dan duidelijk gespannen?

Sta jij achter de keuze kdv? sommige ouders hebben moeite om hun kind achter te laten,omdat ze er eigenlijk zelf (nog) niet helemaal achter staan. Ze zijn er dan nog onzeker over en daardoor onvoldoende gemotiveerd. Dit voelen kinderen zeer goed aan.

Misschien kan het helpen om regelmatig kiekeboe of verstoppertje te spelen, zodat jouw zoon leert begrijpen dat jij ook weer terugkomt.

Dus advies; breng hem op de afgesproken dagen en houd vol! Hou hem geen enkele dag thuis. (ik weet dat het moeilijk is)
Het is even doorbijten, maar uiteindelijk kom je er wel!

Sterkte en groetjes Latayla (kinder leidster kdv)

Sunja

Sunja

13-06-2011 om 16:03

Lastig

Eenkennig is hij natuurlijk, al een tijdje ook. Maar dit werd minder en ik kon gewoon dingen doen zonder dat hij het direct op een brullen zette! Nu is dit echt veel erger geworden in korte tijd. Punt is dat hij een heel rustig relaxed jongetje is dat totaal verandert na een paar dagen opvang. Ik wil best vier weken proberen maar hier zijn er nu al 2 van voorbij en het wordt steeds erger.
Hem brengen toen ik zelf ziek was kon gewoon niet, ik was te ziek en bovendien moest hij halverwege de dag een bv krijgen. Ik kon echt niet op en neer. Daardoor heb ik wel gezien hoe hij opgebloeid is, weer groeide etc. Hij ging toen ruim 4 maanden (zie dat ik mij vergist heb 1 maand hierboven) dus dan had hij echt allang gewend moeten zijn als het zo lees. Eerkij gezegd denk ik nu dat ik het nog 2 weken probeer en intussen toch ook op zoek ga nAr een gastouder. Het kdv is echt erg leuk met veel naar buiten enzo (en met mijn oudste hebben ze een woder verricht) maar misschien is mijn jongste er gewoon niet aan toe.
Overigens ga ik duidelijk weg, altijd zelfde manier met zwaaien etc. Meestal brengt mijn man hem trouwens.

Biene M.

Biene M.

13-06-2011 om 21:16

Sunja

Ik kan er niets zinnigs over zeggen, maar wil wel even kwijt dat ik me goed kan voorstellen hoe verscheurd je je door deze dingen zult voelen. Sterkte en ik hoop dat er snel een einde komt aan deze moeilijke periode.

Zeker lastig!

Heel lastig idd. Misschien houdt hij gewoon niet van drukte/verschillende situaties of aanpassingen. Hoe gaat het op de kdv zelf? Huilt hij hele dagen? Hoe dan ook, jij bent zijn mama, laat je moeder-instinct je leiden(nooit verkeerd)

Ik wens je veel sterkte.

Sunja

Sunja

15-06-2011 om 21:11

Bleeeeh

Nou dat was weer een flinke wenochtend vanmorgen: na 1 uurtje werd ik al gebeld dat hij niet was opgehouden met huilen sinds ik hem had achtergelaten. Ontroostbaar, ook op schoot, met afleiding, etc.
Ik twijfel over vrijdag weer brengen. Als ik het doe, dan is het de laatste poging hoor. Dit vind ik geen doen. En de leidsters zelf begonnen ook over dat het zo voor mijn zoontje ook wel heel erg is. En dat ze dit niet een echt normaal wenproces vinden.
Ik denk dat ik maar vast ga beginnen te zoeken naar een gastouder. Of een oppas aan huis, als zoiets haalbaar zou zijn. Dat is denk ik nog beter.

Fransien

Fransien

16-06-2011 om 15:09

Wat ellendig

Voor jou en je zoon.
Wij hebben ook een gastouder, dat gaat heel goed, al was het op het kinderdagverblijf ook goed gegaan. In jouw geval zou ik voor iemand aan huis gaan, een ander huis is immers ook vreemd voor je kind.
Heel veel sterkte.

Fransien

Fransien

19-06-2011 om 10:48

Hoe is het gegaan?

Heb je afgelopen vrijdag nog gebracht en hoe ging het?

Sunja

Sunja

19-06-2011 om 21:24

Fransien

Hey Fransien, wat aardig van je om te vragen! Nee, ik heb hem niet gebracht.
Ik heb donderdag gebeld en overlegd en de leidsters zeiden dat ze nog met een pedagoog willen overleggen. Dan krijgen we naar aanleiding daarvan een gesprek. Misschien dat een pedagoog nog tips heeft. Zou komende week zijn.
Maar ik kon het echt niet over mijn hart verkrijgen hem te brengen vrijdag en mijn man zei ook dat het wel heel erg aan het worden was. Ook omdat hij dagen uit zijn doen is als hij geweest is. Dus niet alleen daar is het ellende, daarna hebben we thuis nog een nasleep van een paar dagen. Ik vond het echt te zielig! Ondanks wat Latayla zei dus over gewoon brengen, niet overslaan.
Dus! Even die pedagoog afwachten maar ik denk dus te gaan zoeken naar een andere vorm van opvang. Dan zit hij helaas ook niet meer bij zijn oudere broertje, maar ik denk toch dat dit beter is!

Biene M.

Biene M.

19-06-2011 om 22:32

Jee sunja

Volgens mij heb je er goed aan gedaan je gevoel te volgen. Wat een narigheid zeg. Fijn dat zij nog met een pedagoog overleggen, hopelijk komt daar nog iets uit waar je wat aan hebt!

liora

liora

19-06-2011 om 23:49

Sunja

Hoi Sunja,

Ik denk ook dat het een goed besluit is om een andere oplossing te vinden. En dat lukt vast!! Een lieve oppas aan huis of zo.

Veel succes!

Liora

Zelf gastouder geweest

Moeilijk en hartverscheurend lijkt het me om je kind zo 'van slag' te zien. Het lijkt me goed om dan je gevoel te volgen! Ook als de pedagoog dadelijk zegt dat het toch heel goed zou zijn om het nog een tijdje te proberen onder bepaalde condities moet je vooral goed naar je eigen gevoel luisteren: je weet als moeder denk ik zelf het beste wat goed is voor je kind!
Ik ben zelf jarenlang gastouder geweest in een gezin waarvan een van de kinderen niet naar een kinderdagverblijf kon/wilde. Hij bloeide helemaal op bij mij als gastouder in combinatie met het vertoeven in zijn eigen veilige en vertrouwde omgeving, een echte aanrader dus!!

Fransien

Fransien

20-06-2011 om 20:41

Op zoek gaan

Als ik jou was, zou ik nu als de wiedeweerga een gastouder/oppas voor thuis zoeken. Voordat je die hebt, ben je over het algemeen een behoorlijk stuk verder. Als het arme jongetje nu al zo'n tijd niet kan wennen en zich dagen daarna nog onveilig voelt, dan denk ik niet dat hij geschikt is voor de opvang. Meestal voelen kinderen zich al een stuk veiliger als het oudere broertje er ook is, zelfs baby's reageren daar heel positief op, grote broer is per slot van rekening wel een heel bekend en geliefd persoon die altijd wel bereid is om je weggegooide speelgoed weer terug te brengen, zelf vaker dan papa of mama is mijn ervaring. Ik weet nog dat mijn derde en vierde van slag waren door de ene dag opvang per week van de oudsten. Ik zat nog in mijn verlof en was heerlijk rustig thuis met de baby, maar de baby miste het lawaai en de aandacht van de ouderen.

Sunja

Sunja

23-06-2011 om 00:06

Haast

Ja inderdaad ben ik nu dus aan het zoeken naar een oppas/gastouder aan huis! Ik heb informatie aangevraagd bij Hop Marjanneke en zat even te kijken op Marktplaats. Op zich is er genoeg aanbod maarja, ik heb allang gezien dat dit even gaat duren ja. En ik ben erg schrikachtig geworden door dit opvanggedoe dus mijn eisen zijn enorm hoog. Ik wil echt niet een serie oppassen gaan afwerken nu. Het moet in 1 keer echt goed en dan lang zo blijven :-)) Ze zeiden bij Hop marjanneke wel direct dat het beter is om mijn oudste dan ook van het kdv af te halen, omdat je een uurtarief betaalt. Maar daar twijfel ik dan weer over hoor. Hij heeft het wel naar zijn zin en stel nou dat het met die oppas ook niet lukt. Dan is hij zijn plekje kwijt en heeft er ook een negatieve ervaring bij. Nuja, de ultieme gouden tip is natuurlijk welkom!

Biene M.

Biene M.

23-06-2011 om 06:35

Oudste

Sunja, jouw oudste is toch ruim drie? Dan zou ik hem lekker op de opvang laten zitten. Zo onrustig voor hem om voor die paar maanden weer ergens anders heen te gaan.

Sterkte met je zoektocht, ik hoop dat je iemand vindt die aan je eisen voldoet (geef je groot gelijk dat je de lat hoog legt).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.