Babytijd Babytijd

Babytijd

Kiki

Kiki

30-08-2010 om 22:32

Pseudokroep

Mijn zoontje heeft al vanaf begin af aan vreselijke aanvallen van pseudokroep. Sommige komt hij wel zelf uit, maar redelijk vaak komt hij daar niet uit en zitten we bij de eerste hulp met hem. Daar krijgt hij dan prednison of dexa (soms in combinatie met zuurstof) en dan gaat het wel weer tot de volgende aanval. Hij zit al aan de ontstekingsremmers en we gebruiken al ventolin.

Dat alles is natuurlijk super stressvol en omdat de pseudokroepaanvallen steeds frequenter (en heftiger) worden zijn we doorverwezen naar een kinderarts om extra testen te doen en om andere dingen uit te sluiten, maar de andere dingen liet het ziekenhuis dus in het vage.

Dus mijn hersens draaien nu overuren en mijn stress is nu alleen nog maar omhoog geschoten. Want welke andere dingen zouden het kunnen zijn? Ik zit me eigenlijk hier een beetje gek te maken.

Ze hebben epiglottitis al uitgesloten en hij heeft al een zweettest gehad (daar kwam gelukkig niets uit)

Iemand anders nog ervaring met een baby met zulke heftige aanvallen, waar hij/zij niet uitkomt? Was dat dan gewoon pseudokroep of toch iets anders

Even oneerbiedig

Ik denk dat de SEH artsen het misschien zelf ook niet wisten ;-)

Ik denk dat de kinderarts de volgende dingen zou KUNNEN bekijken:
- of je zoontje iets van asthma heeft, die diagnose is moeilijk te stellen tot het kind een jaar of vijf is maar er kan wel over nagedacht worden
- kijken naar KNO oorzaken, even naar de keelamandelen kijken en zo op het moment dat je zoontje geen aanval heeft, sommige kinderen hebben ook slappere strottenhoofden dan andere, maar ik verwacht eigenlijk dat dat wel veel kleiner opgemerkt zou zijn
- kijken naar allergien die misschien een rol spelen
Maar eigenlijks is pseudokroep iets waar iedereen uiteindelijk over heen groeit, gelukkig maar!

Vervelend dat je zoontje zo'n last blijft houden. Bij ons in het ziekenhuis geven we sommige patienten een dosis dexamethasone mee voor thuisgebruik. Is misschien iets om te bespreken met de kinderarts?

Beterschap, en niet te veel zorgen maken, het is waarschijnlijk gewoon een routine doorverwijzing.

Mariel (die toevallig vorige week haar eerste patientje met pseudokroep dit seizoen had)

Kiki

Kiki

31-08-2010 om 20:49

Hoi mariel

Dank voor je antwoord. Ik denk ook wel dat de artsen op de eerste hulp het niet goed weten.
Het enige wat ze iedere keer zeggen is dat ze zelden een baby hebben gezien wat zulke heftige pseudo-kroepaanvallen heeft.
De eerste keer was hij nog maar een paar maanden en toen zeiden ze ook al 'goh dat is wel jong, meestal krijgen ze dat pas later'

Ik vind het ook gewoon erg vervelend dat er niet duidelijk gecommuniceerd wordt van waar ga je op testen, waar denk je zelf aan, wat zou het kunnen zijn en nog veel belangrijker wat is het in ieder geval niet.

Ja vervelend

Ja het is vervelend als artsen zo vaag doen, ik heb in het afgelopen jaar helaas een paar keer aan de andere kant van de streep gestaan.

Probleem met SEH artsen is dat ze heel goed kunnen inschatten of een kind wel of niet ziek genoeg is om in het ziekenhuis te moeten blijven en in dat geval kunnen ze ook vlot handelen om de boel onder controle te krijgen. Verdere onderzoeken en zo is iets wat ze niet veel doen en daarnaast is SEH arts in Nederland nog niet echt een specialisatie.

Tot zo ver mijn verdediging van mijn Nederlandse collega's ;-)

Veel beterschap gewenst. Zorg dat je een lijstje van je vragen mee neemt naar de kinderarts en nog belangrijker, ga niet weg voor je alles gevraagd hebt. Ik heb van het jaar die fout wel gemaakt en dat is heel onbevredigend!

Mariel

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.