Babytijd Babytijd

Babytijd

Dian33

Dian33

22-06-2010 om 14:12

Pureren pasta en rijst?

Hallo allemaal,

Een praktisch vraagje: ons dochtertje van zeven maanden is gek op haar fruit en groentehapjes. Dat is natuurlijk erg fijn. Lastig is dat ze pertinent weigert om (hele kleine) stukjes te eten. Ze wil alleen gladde puree. Maar op de een of andere manier lukt het me niet om rijst en pasta zodanig te pureren dat het helemaal glad wordt en mevrouw het wil eten. Gevolg is dat ze alleen aardappel (met groente) eet en niet eens wat anders.

Heeft iemand een tip hoe ik pasta en rijst tot een gladde massa kan maken? Ik heb al diverse staafmixers en keukenmachines geprobeerd en dat lijkt niet veel uit te maken. Een andere methode misschien?

liora

liora

22-06-2010 om 14:53

Melk

Hoi,

Scheutje melk of water erbij!

Groeten,

Liora

Marijke Verkade

Marijke Verkade

23-06-2010 om 22:34

Nichtje

van me wilde ook heel lang geen stukjes in haar eten, maar dat ging vanzelf over. Misschien later eens opnieuw proberen om rijst en pasta aan te bieden? Ik kan helaas geen ervaringen delen wat betreft het pureren hiervan.
Suc6

Lijm

Aardappel, pasta en rijst verandert met pureren meestal in een soort lijm.
Heb je al eens geprobeerd om stukken zo aan te bieden, om zelf te pakken? Grover pureren zoals in de potjes gebeurt levert prut met klontjes op, en dat is gewoon moeilijker weg te werken dan gewoon stukken of echte puree (aardappelpuree met klonten is ook niet smakelijk).

Herkenbaar hoor

Hier deed een scheutje melk erbij ook wonderen. En het leek ook wel of het er meteen wat lichter verteerbaar door werd. Eerste hapje met aardappels zonder melk was een drama door dat ie een hele avond/nacht buikkrampen had. Nadat ik er melk doorheen deed nooit meer last van gehad.

Dian33

Dian33

27-06-2010 om 14:19

Dank

Dank jullie voor de reacties! Melk erbij doe ik inderdaad ook en dat werkt dus bij aardappel prima, maar bij rijst en pasta niet... Hele stukken geef ik haar wel in haar handje, maar tot nu toe spuugt ze alles wat in haar mondje terecht komt meteen weer uit. Dit geldt overigens ook voor brood, rijstwafels en soepstengels... Tja, inderdaad blijven volhouden, he...

Met pap

Hoi Dian,

Je kunt aan de groentehapjes ook binden met biobim pap. Dat is ook gewoon gekookte en gemalen rijst/meel/spelt. Er zitten alle vitaminen en bouwstoffen in die ook in gewone rijst zitten en je kunt er gladde papjes mee maken. En er zijn heel veel soorten van, dus dan kun je ook wat afwisselen en kan je dochter aan verschillende smaken wennen. Succes ermee
Saskia

amk

amk

02-07-2010 om 10:49

Even wachten

gewoon rustig aan doen. Niks aan de hand. Tot een jaar is alles naast de melk BIJvoeding.

Mijn dochter is begonnen met de rapley-methode en tot een maand of 9 ging er echt niet heel veel in. Inmiddels is ze bijna 5 en alles gaat er in.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.