Babytijd Babytijd

Babytijd

Jacky

Jacky

09-12-2010 om 09:47

Reflux

Inmiddels wordt vermoedt dat ons 10 weken oude zoontje last heeft van reflyx. Daarvoor medicatie gekregen maar nu heeft hij enorme buikpuin en wij denken dat dit door de medicatie komt. Graag zou ik willen weten hoe anderen met reflux klachten van hun kleintjes omgaan. Onze zoon wilde door reflux niet meer drinken vanwege de pijn. Is er iets aan te doen? De pijn is zo verschrikkelijk om aan te zien, nu ook de buikpijn is niet om aan te zien; hij gilt het uit. Vanzelfsprekend heb ik een afspraak bij de Huisarts gemaakt, maar graag zou ik willen weten wat jullie ervaringen zijn?

xx

xx

10-12-2010 om 22:39

Wat voor

medicijn heeft je zoontje gekregen? Hier merkte ik gelijk na 1 dag al effect van de losec. Mijn zoontje wilde juist wel drinken want dat verzacht de slokdarm. Alleen het opboeren en spugen dat vond hij erg vervelend. Verder heb ike en periode alle voedingen gekolfd met nutriton/ jpm erin om de slokdarm tot rust te brengen, dit heeft zeker geholpen bij het snelle herstel van zijn slokdarm. Darmkrampjes horen er helaas bij, zonder medicatie had hij die ook wel gehad, maar het is en blijft zielig om zo'n hoopje ellende te zien, ik weet er alles van. Blijf in ieder geval drinken aan bieden desnoods met wat jbpm erin en veel en lang rechtop houden na de voeding, bedje schuin heeft geen effect, alleen maar de kans dat je kindje te ver naar beneden schuift met alle gevolgen van dien.
Mijn zoontje is in het begin regelmatig tegen mijn buik /borst dus omhoog in slaap gevallen, ik zelf dus ook halfzittend geslapen... maar dan veel minder last. ook de draagzak was favoriet.

Verder is er zo weinig aan te doen, hartverscheurend ik weet er alles van.

Succes.
Sannie

Jacky

Jacky

11-12-2010 om 15:07

Nexium

Tot vandaag een week lang nexium gegeven maar de klachten bleven + diaree en nu van de huisarts Zantac gekregen en iets tegen de misselijkheid. We beginnen er morgen mee. Nexium legt een laagje op de maag en slokdarmwand en Zantac is een maagzuurremmer en ontstekingsremmer met 8 % alcohol , jawel! Ik vraag me af wat ik mijn zoontje nu weer ga geven... met als bijwerkingen motorische stoornissen en hallucinaties. En ik maar gezond eten tijdens de zwangerschap! Durfde nog niet eens een paracetamolletje zelf te nemen, geen glas wijn niets, geen koffie niets!

Begonnen met borstvoeding (ging niet denderend, dronk langzaam en kwam op gegeven moment niets meer aan, met kolven, kolfde ik maar 20 cc iedere keer dus op een of andere manier was de borstvoeding enorm teruggelopen, k wijt dit zelf aan een gebrek aan energy, stress, veel bloedverlies na de bevalling en antobiotica kuur tegen blaasontsteking na gebruik catater!)
Helaas helaas geen borstvoeding meer. Wel nutramigen uit voorzorg omdat zijn broer ernstige voedingsallergieen heeft.

De regelmaat is ook ver te zoeken omdat hij zo weinig en onregelmatig drinkt. Voorlopig zie ik nog niet hoe dit op een creche zal gaan, daar is hij nog lang niet klaar voor!

Minet

Minet

11-12-2010 om 19:49

Bedje schuin omhoog

Om de zwaartekracht iets te laten helpen de voeding in de maag te houden hebben onze kinderen lange tijd dikke boeken onder de poten aan het hoofdeinde van hun ledikantje gehad, waardoor ze dus enigzins schuin omhoog lagen. Om te voorkomen dat ze naar beneden gleden tijdens het slapen legde ik een opgerold/gevouwen lakentje dwars over het ledikantmatrasje, goed onder de matras stoppen, en opgerolde lakentje tussen de beetjes door als het kindje op de zij ligt.

elsje78

elsje78

12-12-2010 om 14:09

Wij hadden losec

Hoi

Wij hadden losec, ook een maagzuurremmer, dat was een tablet en niks alcohol ofzo...
Werkte erg goed, en bedje schuin enzo werkte niet echt, de losec wel!

Jacky

Jacky

12-12-2010 om 14:35

Lijkt te werken!

Vandaag met de mediactie gestart en voor het eerst drinkt meneer zijn flesjes leeg, en heeft geen pijn. Dus we zijn hoopvol! Ik heb nog het een en ander opgezocht op internet over Zantac en de meeste gebruikers zijn er zeer positief over en ik lees niets over gekke bijwerkingen, dus voorlopig gaan we er nog even mee door...

Primavera

Primavera

13-12-2010 om 15:17

Bedje omhoog helpt niet

Bedje schuin omhoog helpt niet, omdat de slokdarm met een bocht loopt. Ze hebben wetenschappelijk al lang aangetoond dat bed vlak of omhoog geen barst uitmaakt. Link staat meerdere keren in het archief
Buik of zijligging helpt wel, maar dan moet je je kind echt niet alleen laten slapen
Groeten Primavera

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.