Babytijd Babytijd

Babytijd

Fransien

Fransien

14-10-2010 om 11:29

Reflux? allergie?

Kunnen jullie even meedenken. Mijn jochie, bijna 4 weken oud, drinkt prima (wel wat veel, gemiddeld ruim 100 cc per voeding en dat zo'n 8 keer per dag, gewicht bij geboorte 3750 gr, nog niet weer gewogen, maar het zal meer zijn, de eerste kleertjes passen al niet meer). Het enige is dat hij na een voeding niet echt tevreden is, hij hoeft niet meer te drinken (sabbelt alleen maar), maar zit veel te persen en te overstrekken. Poep varieert van geel (als hij goed geslapen heeft) tot gifgroen (als hij het flink op zijn heupen heeft) en beide kleuren zien we iedere dag. Ik geef volledige bv en let al op ui, prei, kool, bonen, citrusvruchten en dat soort bekende krampjesuitlokkers.
Allergien zitten niet heel erg in de familie, alleen mijn jongste dochter heeft een koemelkallergie gehad waar ze ook weer overheen is.
Bij al dat poepen en ook na de voeding komt er regelmatig een golfje terug, het ruikt niet zurig en gaat niet met bogen.
Als iemand andere ideeen heeft, ook welkom.

Ook koemelk?

Hier begon het met exact dezelfde dingen. Werden wel steeds meer klachten. Maar mijn jongste had/heeft dus ook koemelkallergie met een flinke reflux. Hij staat nu op speciale voeding. Maar reflux is het niet meer te noemen. Heel af en toe komt er nog een mondje melk. En overstrekken enz. Was na een paar voedingen al heel veel minder. Het is nu een totaal ander kind! Bij ons speelt coeliakie wel een rol. Maar misschien toch het onderzoeken waard?
Succes!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

elsje78

elsje78

16-10-2010 om 21:30

Hier

dachten we ook reflux net als bij de eerste, maar was zeer ernstige allergie (ook allergisch voor allergievoeding) toen we eenmaal de juist voeding hadden was het teruggeven van voeding helemaal over. Dus het hoeft niet altijd reflux te zijn...

Zeker met een ouder kind die ook allergie heeft gehad, zou ik niet te lang wachten met naar de arts te gaan!

groetjes

Fransien

Fransien

17-10-2010 om 08:53

Allergie

Tsja, oudere zus had een koemelkallergie waarbij haar darmen ontstoken raakten en bloed bij de ontlasting kwam, en dat een beetje heel erg vroeg, al op dag 3... Oudere broer en nog oudere zus hadden nergens last van en allergieen zitten ook niet in de familie. Wel had oudere broer last van teruggeven van melk, flinke golven, maar daar had hij nooit last van, wij meer met schoonmaken. Uiteindelijk, toen kruipen uitliep in standaard melkdweilen en verschonen, hebben we johannesbroodpitmeel gebruikt. Dat hebben we bij ons jochie ook eens geprobeerd en dat leidt niet echt tot het gewenste resultaat, het teruggeven wordt stukken minder, maar poepen gaat ook beroerder, zucht. Na 3 voedingen maar mee gestopt.
Ik denk dat ik het oude koemelkvrije dieet maar weer eens van stal moet halen, de enige is dat ik daar meestal meer kilo's mee kwijt raak dan gewenst, maar goed, je moet er wat voor over hebben. Bij mijn vorige duurde het meer dan een week voordat we wat zagen, hoe gaat dat eigenlijk bij een meer normale koemelkallergie? Dit jochie zit namelijk in tegenstelling tot z'n zusje te groeien en wakker en alert te zijn.

elsje78

elsje78

18-10-2010 om 20:10

Fransien

Hier ook gewoon goed groeien, maar wel icm onafgebroken krijsen en krijsen en krijsen, dus dat maakte het wel "makkelijker" te weten dat er iets mis was. (zal je het enorm lange en vervelende verhaal besparen waar we mee te maken kregen)

Hier ook pas na een week op hele speciale voeding (ook de allergie voedingen gaven allergische reacties) verbetering: na een week was het een totaal ander kind

sterkte

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.