Babytijd Babytijd

Babytijd

joyce

joyce

15-08-2010 om 21:24

Reflux en sandifer syndroom

Mijn zoontje (4,5 maand) heeft erg veel last van reflux. Al vanaf de geboorte spuugt hij erg veel. Inmiddels is hij alweer twee maanden onder behandeling bij de kinderarts, krijgt hij Losec en gebruiken we Nutriton om de voeding te verdikken. Hij spuugt niet meer, maar de voeding blijft nog wel omhoog komen.

Sinds drie weken heeft hij regelmatig last van "stuipjes" met name na de voeding. We weten inmiddels dat dit Sandifer-syndroom heet en dat het voor kan komen bij reflux-patientjes. Hij schrikt er erg van, moet er ook van huilen. Daarnaast heeft hij al een paar keer een soort "wegtrekking" gehad. Hij wordt bleek, draait zn ogen weg, zn ademhaling stokt even en zn lipjes worden blauw. Ook dit kan allemaal door de reflux veroorzaakt worden, vertelde de kinderarts. Maar eng is het wel en inmiddels vindt K het echt niet meer leuk...en maken wij ons zorgen.

Zijn er ouders die hier ervaring mee hebben en misschien tips hebben, hoe we er mee om kunnen gaan?

joyce

Misschien

Als de voeding nog steeds omhoog komt dan lijkt me dat de medicatie niet voldoende werkt. Er zijn meer soorten medicatie voor reflux dan de Losec die je nu krijgt. Ik zou so wie so met de kinderarts bespreken wat er meer kan qua medicatie en dosering.

Daarnaast, zijn de porties per voeding misschien te groot? Als de maag te vol is dan neemt de druk op de spier die de maag afsluit toe, waardoor eten eerder opgerispt wordt (en dat doet gewoon pijn!). Bij reflux werkt het vaak beter als een kind veel vaker op een dag een veel kleinere portie te drinken krijgt.

Verder, wat voor voeding krijgt hij?
Reflux en een voedselovergevoeligheid of allergie gaan vaak hand in hand.
Moedermelk geeft de minste kans op problemen omdat het lichaamseigen is, maar soms is het nodig dat je als moeder op dieet gaat om allergenen te vermijden.
Bij kunstvoeding zie je vaak verbetering als een kind op hypoallergeen of sterkere dieetvoeding gaat.

elsje78

elsje78

16-08-2010 om 09:46

Eens met dirksmama

Hoi

Hier ook reflux icm koemelkallergie...
Losec helpt niet om te voorkomen dat voeding omhoog komt, het maakt het alleen minder zuur.
Ik heb boven de grote strepen nog op de muur staan van het met een golf spugen in bed. Koemelkvrije voeding stopte het spugen vrijwel direct.

Ik zou ook idd meer overleg met de kinderarts vragen, dit lijkt mij doodeng en voor hem ook!

sterkte!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.