Babytijd Babytijd

Babytijd

xx

xx

10-08-2010 om 17:50

Reflux vraagje

Omdat mijn zoontje van 3 maanden steeds meer last kreeg van reflux zijn we nu op medicatie overgegaan. Hij krijgt losec en motilium. Zijn er meer moeders die volledig borstvoeding geven en deze medicatie ook moeten toedienen? Zo ja hoe doen jullie dat? Kolven jullie dan af of blijven jullie wel gewoon de borst geven?

Als ik de voeding afkolf met nutriton erin dan gaat het wel wat beter, maar ik vind afkolven zo'n gedoe en onnatuurlijk?

Graag jullie reacties.

Groetjes,
Sannie

elsje78

elsje78

11-08-2010 om 11:35

Hoi

Hier ruime ervaring met reflux en medicijnen!

de losec deden wij altijd op een theelepeltje warm water, voorzichtig roeren met de achterkant van een ander theelepeltje en dan zo in de mond. Alle andere methodes werkten niet bij ons, spuitje bleef alles in zitten. De laatste restjes deed ik dan aan mijn pink en achter op haar tong. In de fles deed ik niet want dan weet je nooit of het niet onderin blijft zitten. Ik gaf het altijd tussendoor tijdens een voeding.

Nutriton kan je ook aanmaken met wat water (staat wel op het pak) en dan voor de borstvoeding geven met een lepeltje, geeft hetzelfde effect en hoef je niet te kolven...

succes!

xx

xx

11-08-2010 om 20:24

Elsje nog een vraag

HOe lang kreeg je Losec? Ik heb nu voor 15 dagen, maar is het zo dat ik straks na 15 dagen om een herhaalrecept moet vragen of kan ik er dan mee stoppen?

Verder krijgt mijn manneke ook motilium dat is gelukkig vloeibaar en spuit ik met een spuitje erin.
De losec heb ik opgelost in wat warm water en dan met en spuitje, het restant (een klein beetje gemixed door de afgekolfde melk met nutriton).

Heb jij ook borstvoeding gegeven?
Ik vind het zo'n gedoe met het lepelen van nutriton, het is een smerig papje en ons manneke werkt er meer uit met zijn tong dan dat hij binnen krijgt, vandaar dat ik toch maar aan het afkolven ben geslagen.... 't is net behangplaksel :-)

Ik laat 1 borst drinken, 1 kolf ik af met nutriton erin en dat als demping (zeg maar :-)) er bovenop, dat gaat tot nog toe prima.

Verder heeft hij nu 1 dag losec en motilium gehad en hij slaapt gelijk een stuk beter, geen gespuug en zowaar ruim 2 uur in de ochtend geslapen terwijl dat voorheen hazetukjes van 45 minuten waren, ik heb dus het idee dat de medicijnen al goed werken!

Groetjes,
Sannie

elsje78

elsje78

11-08-2010 om 21:47

Hoi

Nee losec heb ik maanden gebruikt, het werkt pas optimaal na een week, dus ik denk dat als het inderdaad zo goed werkt dat je dan gewoon een herhalingsrecept moet vragen. maar waarschijnlijk als je dit doosje inlevert krijg je vanzelf weer wat mee, maar misschien moet dat even in overleg met de arts. Ik zou dan meteen voor een paar maanden vragen. Ik kreeg altijd voor 3 maanden en dan was ik weer terug bij de arts en overlegden we. Ik zou er zeker niet zomaar weer mee stoppen als het werkt, want na een paar dagen is die irritatie in de slokdarm weer terug en dan duurt het daarna weer een week voor het optimaal werkt.

Ik heb ook borstvoeding gegeven maar niet icm nutriton. Ik weet wel dat je niet de hoeveelheid van de verpakking aan moet houden in de fles dat is naar mijn bescheiden mening veel te veel. met name het laatste deel is dan nauwlijks meer te drinken zo dik wordt het dan. Ik deed meestal een half tot 1 schepje.

Fijn dat het al zo goed werkt, die medicijnen, ik ken dat andere spul niet maar dat zal wel net zoiets als zantac zijn en dat helpt ook, dus als over een paar dagen de losec goed werkt, wordt het misschien wel nog beter...

succes!

Hier ook

Eerst Zantac gehad, maar dat was een drama, te smerig, daarna Losec gehad voor refluxbaby. Hij is er intussen helemaal overheen gegroeid (nu bijna 7 maanden) eigenlijk vanaf dat hij vast voedsel kreeg.
Losec loste ik op in water en gaf het mbv een theelepeltje. Nutriton heb ik geprobeerd, kreeg het er echt niet in, opgegeven. Losec alleen werkte ook prima. Heb ook begrepen dat Nutriton niet echt zou helpen.

xx

xx

13-08-2010 om 19:18

Reflux en osteopaat?

iemand bekend met osteopaat en reflux. Ik hoor er goede berichten over en wil dit gaan proberen, we hebben een loodzware bevalling achter de rug en misschien is daar ook wel iets niet lekker gegaan en zit er een zenuw niet lekker...

Ik heb het idee dat de losec goed zijn werk doet, ons manneke slaapt overdag nu weer 3x, 1x bijna 2 uur 1x anderhalf uur en 1x 45 minuten. Nou een paar dagen terug was dit een half uurtje, 3 uur wakker en weer een half uurtje, ook is hij veel beter te spreken. Wel heeft hij wat meer last van darmkrampjes (één van de bijwerkingen van Motilium de losec en nutriton samen...)
Maar goed krampjes hebben ze toch.

Thanks voor jullie berichtjes.

groetjes,
Sannie

elsje78

elsje78

13-08-2010 om 19:26

Ook geweest

Ik ben met beide kinderen een keer of 4 bij de osteopaat geweest. Ze waren beiden huilbabies (de 1e 6 weken toen werd de reflux ontdekt en de 2e 7 weken toen werd een flinke koemelkallergie ontdekt) en dan probeer je bijna alles.

Ze zijn er zeker niet slechter van geworden, met name de 2e was een zware bevalling...

zorg wel dat je een goede hebt, die geregistreerd is en ervaring met babies heeft! Hier werd er 1 aanbevolen door het cb...

Fijn dat het beter gaat

Elske

ff uit het archief: Hallo,

mijn dochtertje (vier maanden) had een milde vorm van reflux. Kon niet plat liggen, niet op haar buik, vaak huilen na spuugen ed.

We zijn met haar naar een osteopaat geweest, nadat ik daar veel positieve verhalen over gehoord had. Deze man vertelde dat er een grote verbeteringskans was (dat was zijn ervaring) maar dat hij geen beloftes kon doen.

Anderhalve maand terug, is onze dochter na 20 min. op zijn behandeltafel "genezen". Ze heeft nu zelden last, ligt altijd op haar rug en we hoeven idd nooit meer schone kleren aan te doen om het weeeige geurtje in haar kleren.

ik weet dat elke situatie anders is, maar wie weet kan je hier iets mee.

Sluit me aan bij elsje dat je wel kritisch bent met wie je kiest. Wij hadden Frits Hoekman in amsterdam, die echt ons leven en dat van ons dochtertje zeer heeft verbeterd toen!

Veel succes, lunamaya

xx

xx

23-08-2010 om 15:47

Lunamaya

Ik ben bij de osteopaat geweest, en het lijkt iets beter te gaan. WEl blijf ik een gulzig manneke hebben en dus altijd wat blijft spugen na de voeding. Verder heeft ons manneke dus losec en motilium. Deze week gaan we weer omdat hij de aandacht dan iets meer wil focussen op de maag en de darmen.

Verder huilt hij in ieder geval een heel stuk minder, werd er al een beetje onzeker van. Hij krijgt nog steeds volledig bv, wel afgekolfd op 1 voeding na, want anders blijf ik kleertjes verschonen.

Ook mijn osteopaat kon geen garanties geven, maar hoopte wel dat de reflux zeg maar gehalveerd werd. Er was toch wel sprake van een bevallingstrauma (licht.

Thanx voor je reactie.

Groetjes,
Sannie

Hier ook bv

Mijn jongste had reflux. Ik gaf haar ook Losec (geloof ik) met een spuitje in de mond. Was kliederen, maar voor een goed doel...
Verder tot 8 mnd borstvoeding gegeven. Wordt ook juist aangeraden, omdat BV lichter verteerbaar is, dus minder gauw spugen.

Sterkte, fijn dat de medicatie helpt in elk geval. En om op een eerdere vraag terug te komen, ik heb tot 11 mnd of een jaar medicijnen gegeven.

Gr. Wiggie

xx

xx

25-08-2010 om 12:31

Wiggie

Gaf jij zelf BV (live zeg maar), en spuugde ze dan evengoed nog?

Of kolfde je ook af met nutriton er door?

Ben zo nieuwsgierig wat andere mama's doen met refluxklachten?

Gr.
Sannie

Sannie

nog wat uit het archief voor je: Hier mijn ervaringen tot nu, misschien heb je er wat aan.

Hou goed in de gaten dat de slokdarm niet aangetast wordt, want dan ben je verder van huis. Dus proberen het spugen zo veel mogelijk te voorkomen.

inmiddels ben ik al heel wat info verder (wij zijn ook nog erg aan het uitzoeken wat beste is)

- Wij voeden Misha om de 2 tot max 3 uur overdag. Geen kleine hapjes. Snachts laat ik haar slapen. Weet niet of dit goed is, maar ze heeft dan minder last, en vindt het raar haar wakker te gaan maken voor een voeding.

- ik haal Misha minstens drie keer van de borst om te boeren. Tot haar grote ergernis trouwens. Daar ben ik redelijk onverbiddelijk in, want alle lucht die onderin blijft zitten, duwt eten naar boven in de uren erna... Na de laatste grote portie laat ik haar nog een x boeren, en dan een laatste hapje van een slok of 4. Dan niet meer boeren (volgens mij is dit voor de goede smaak) . Voeden kost min. 1 uur bij ons.

- HEt bedje mag max 30graden schuin. Ik heb er een handoek onder liggen (onder de plek van het hoofdje, onder het matras). Aan het voeteneinde onder het matras heb ik nog een rolletje, om te voorkomen dat ze naar beneden zakt. Verder slaapt ze in een slaapzakje en alleen een dun dekentje, dat mocht ze toch onverhoopt naar de onderkant zakken, ze nog wel ademen kan.

- ook in de box en onder het verschoningskussen verhogingen improviseren. Veiligheid vind ik daarmee nog lastig, het schuine geeft toch wat extra risico's

- Verschonen gelijk na de voeding lijkt bij ons het beste, want wat er dan uit komt is nog niet zuur. Maar of dit het beste is weet ik niet

- Met verschonen kontje niet optillen, maar alles met naar de zijkant rollen. Das even een handigheidje

- zo rustig mogelijk met haar ivm bewegingen

- troosten: "wiegen" ipv "wippen"

- Geen knoflook en chocolade :( (daar schijnen kindjes meer last van te krijgen)

-Wij zijn verder op zoek naar een osteopaat bij ons in de buurt. Ik hoor erg goede ervaringen van mensen met kinderen met reflux (in drie behandeling al duidelijk resultaat zichtbaar!) Wordt ook door de meeste verzekeringen vergoed. Er zit er een in de Jordaan, gespecialiseerd in baby's

- Draagdoek. Misha slaapt overdag bij mij in de draagdoek. Ook hebben we bij het geboortecentrum een baby bjorn gekocht speciaal voor mannen. Wel ad prijs, maar in de draagdoek wordt Misha bij Gabe veel te warm. Deze Baby bjorn heeft gaatjes in het hele zitgedeelte. \ Misha vind het niet altijd fijn, omdat haar maagje wel iets tegen je aan wordt gedrukt. Maar alles beter dan liggen.

wippertje wil Misha niet bij ons... maar maxi cosi wel.

De baby bjorn kan ook door vrouwen worden gedragen.

In de draagdoek in de feutus houding, rechtop, met beentjes opgetrokken http://www.draagdoek.nl/

Heel veel succes. Ik hoop vooral dat bovenstaande niet nodig zal zijn omdat jullie naar de osteopaat gaan!

lunamaya

xx

xx

26-08-2010 om 20:00

Lunamaya

De osteopaat heeft denk ik echt wonderen verricht. Vandaag heeft ons manneke alle voedingen live gedronken, 1x daarvan een mondje terug, verder niets!!!! Ik geloof het zelf haast niet.

Uiteraard blijf ik voorlopig de medicijnen geven ook om te voorkomen dat hij weer een geírriteerde slokdarm krijgt. En eerst morgen maar weer eens zien.
Was al bang dat ik snel door mijn voorraadje BV zou raken nu ik maandag weer aan het werk moet. MAar als ik 1 voeding kan kolven en 1 live kan geven dan zie ik het wel zitten.

Wij houden ons manneke ook veel rechtop, tussendoor boeren leverder bij ons juist golven met spuug op, dus dat hield ik een beetje tegen, verder rechtop, de wipper niet op de wipstand, wel rechtop. En inderdaad niet te snel neerleggen.
Die tip van verschonen wist ik eigenlijk niet eens, maar is wel een goede, zeker als er net voeding is gegeven. Wij hebben op een gegeven moment besloten om voor de voeding te verschonen om dus gutsen melk over de kleertjes te voorkomen. Ik heb ook een draagdoek, maar ben er nog niet echt handig in, is dus nog maar weinig gedragen... beetje zonde.

Osteopaat kan ik dus echt aanraden, ben nu 2x geweest en ik zie echt duidelijk vooruitgang. DOen!!!

Gr.
Sannie

Antwoord

Hoi xx,
ik heb altijd live gevoed, nooit iets door de afgekolfde melk gedaan. Ik had een hekel aan kolven, en deed dat echt alleen als het moest (werk).
Ik liet haar na het voeden inderdaad ook in de wipstoel redelijk rechtop zitten, of ik hield haar rechtop tegen me aan. En dan pas na een tijdje heel voorzichtig neerleggen

Fijn dat het bij jou beter gaat. Het is doorzetten, maar ik ben blij dat ik toch zo lang BV heb gegeven, ondanks dat het eigenlijk door alle stress eromheen niet meer leuk was.
Succes!

xx

xx

02-09-2010 om 23:18

Wiggie

En werd er dan nog wel gespuugd? Of kon je het daarmee volledig voorkomen?

Het gaat hier wel beter, maar af en toe komt er toch nog wel een golfje spuug omhoog. Ik denk dat mijn manneke toch soms geneigd is veel te veel te drinken ;-)

Nu ik weer aaan het werk ben, kolf ik 3x op mijn werk, dan heb ik samen met de afgekolfde ochtendvoeding net aan genoeg... om de dag erop weer mee te geven naar het kdv.

's Avonds geef ik thuis dan zo rond 6 uur zelf. Om 23.00 uur geef ik soms 1 borst en een beetje uit de fles afgekolfde verdikte BV toe. En anders volledig BV uit de fles...

Hoop dat deze fase snel achter de rug is, want ik vind juist het live voeden zo gezellig en knus.
Dat gespuug vind ik maa rniks.

gr.
Sannie

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.