Babytijd Babytijd

Babytijd

*Lotus*

*Lotus*

04-12-2009 om 16:50

Regels flesvoeding

Onze 3e kind krijgt flesvoeding. Dit is voor mij een hele nieuwe wereld. Wie kan mij helpen. Onze zoon is nu 6,5 week oud. Ik denk nu zo'n 4200 gram. Hij krijgt 6 flessen van 150cc per dag. Vandaag is hij heel onrustig. Kan dat een regeldag zijn of heb je dat met flesvoeding niet?
Krijgt hij teveel of te weinig? Ik snap niks van dat flesvoeden.. aaah

150 ml per kilo lichaamsgewicht per etmaal

aanbieden, delen door het aantal voedingen en dat in de fles doen. Het mag ook wel iets meer zijn maar niet meer dan 1 liter per etmaal. Je kan de hoeveelheid ook varieren per fles, 's avonds iets meer bijvoorbeeld en overdag wat minder. De 900ml die hij nu krijgt lijkt mij wel genoeg.
Regeldagen (eerder periodes) heb je ook wel in die zin dat een kind ineens meer wil drinken maar dat er ook op een gegeven moment per etmaal een voeding ineens 'weg' is.
Het kan zijn dat hij ineens een sprongetje maakt en daarom onrustig is, of krampjes heeft of zoiets. Lijkt hij hongerig dan geef je hem wat eerder de fles, voeden hoeft niet op vaste kloktijden maar hou ongeveer 3 a 4 uur aan tussen voedingen en 's nachts zelf laten komen. De fles hoeft echt niet elke keer leeg.

Laat hem anders wegen op het cb en vraag advies?

hopelijk heb je hier wat aan,

viridantia

Ook flessekind

Hiya,

mijn zoontje krijgt ook fles, ik weet nog toen hij een week 0f 10/11 was dat ie heel slecht begon te drinken. Wat bleek, meer was halverwege (of daarvoor) de fles al moe van het zuigen en groeien. Speentje 2 erop gezet, en voila alle flessen leeg. Dus, mocht je dat tegenkomen, weet je dat alvast.
Ik heb dagen gehad dat meneer elke 2 uur wat wilde, na drie dagen was dat weer over. Over het algemeen is de regel dat Je mag niet meer dan 1 liter per etmaal geven, maar die regel wordt soms ook wat soepel mee omgesprongen.
Ik heb een heel erg hongrig mannetje die op vraag werd gevoed, ik heb even in zijn kladblok gekeken van een paar maanden terug. Hij kreeg in week 7 toen 7x 165 ml voeding (dus 150 water met 5 schepjes) en sliep nog niet door, ongeveer elke 3 uur dus. Maar ik weet zo hoe het is om informatie of voedingsschema's te willen vinden en overal "borstvoeding is het beste voor je kind" op je dak te krijgen en vervolgens geen info te hebben. Ik wordt er weer kwaad over als ik eraan denk!

Ahum, voordat dit weer een fles borst discussie wordt. Kijk gewoon naar je kleintje en wat hij aangeeft. Elk kind is anders, de informatie op het pak zelf die aangeeft hoveel hij moet, heb ik ( met hongerkind) al heel snel losgelaten. bel je CB even, en anders een andere CB :)
Succes, en als je nog vragen hebt hoor ik het graag.

Greetz, Niek

*Lotus*

*Lotus*

06-12-2009 om 09:40

Dank jullie

Oke dat geeft weer even wat richtlijnen.
Niek, ik herken het vooroordeel idd. Ik was ook altijd een echte bv-moeder en snapte niet dat je je kind de fles zou geven. Nu uit noodzaak (5 weken ziekenhuis gelegen en doodziek) krijgt hij de fles en gaat het allemaal best.
Als ik nog meer vragen heb dan laat ik het weten!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.