Babytijd Babytijd

Babytijd

mamaLinnie

mamaLinnie

26-04-2010 om 17:27

Rijstebloem, vanaf welke leeftijd?

Kan iemand mij helpen...?

Tegenwoordig wordt gezegd dat rijstebloem pas gegeven mag worden vanaf 4 maanden. Vroeger gaf men dat al bij 4 weken lees ik op internet. Mijn zoontje (nu 7 weken) was steeds heel onrustig met slapen, hij kwam wel 2 of 3x per nacht. Nu sinds 2 weken krijgt hij Nutrilon forte en overdag gaat het stukken beter, hij is veel rustiger. Alleen 's nachts komt hij nog steeds 1, soms 2x. Hij krijgt 6 flessen van 150cc. Meer kan hij ook echt niet op.

Mijn vraag is dus, kan ik nu al rijstebloem gaan geven??

Hanne.

Hanne.

26-04-2010 om 17:35

Kan, verstandig en effect

Ik denk dat je verschillende vragen moet stellen

Kan het, ja natuurlijk, is het verstandig, ik denk het niet, er wordt niet voor niets geadviseerd om pas na 4 en liever 6) maanden te beginnen met bijvoeden.

Daarbij moet je je ook afvragen of het het gewenste effect heeft. Bij mijn kinderen had het toevoegen van rijdstebloem aan de laatste fles geen enkel effect. Daarbij je zoon is pas 7 weken moet hij dan echt al gaan doorslapen? Dat zou op zich al vrij snel zijn.

De vergelijking met vroeger vind ik ook niet op gaan. Vroeger gebeurde er wel meer, maar dat wil niet automatisch zeggen dat het ook goed was. Ik kreeg bv borstvoeding op schema, mocht na 4 weken 's nachts geen voeding meer, krijste vervolgens de hele tent bij elkaar, kwam onvoldoende aan en moest daarom 6 weken yoghurt met sinaasappel als bijvoeding.....

Voor mijn eigen kinderen heb ik maar een andere aanpak gekozen.

Tegenwoordig weten we gelukkig dat beide zaken niet aan te raden zijn.

vlinder72

vlinder72

26-04-2010 om 18:59

Rijstebloem

Kan helpen maar alleen als je kindje wakker wordt omdat het honger heeft. Inmiddels weet ik na 4 kinderen dat doorslapen niet standaard is. Echt niet alle baby's slapen door na 3 maanden of zo. Als je soms mensen moet geloven dan lijkt het alsof dat wel zo is maar dat is echt niet waar. Die van mij deden er veel langer over. Onze jongste is nu 11 maanden en hij slaapt eindelijk door. Hij kreeg BV en kwam 's nachts wel 2, 3 of 4 keer. Grrrrrrrrr. Zelfs nadat wij met de BV gestopt waren, sliep hij nog niet door. Gelukkig sliep hij tussendoor wel rustig. Bij ons was een andere slaapzak een uitkomst. Wij hebben onze zoon laten slapen in een puckababy slaapzak. Zo'n slaapzakje zonder armsgaten. Hij kon dan wel zijn armpjes en beentjes vrij bewegen maar zich niet wakker meppen. Tot ruim 6 maanden heeft hij in zo'n slaapzak gelegen en daarna was het niet meer nodig. Maar ik kan mij voorstellen dat je helemaal op bent en wanhopig op zoek bent naar een oplossing. Die is er niet echt waarschijnlijk maar het is wel belangrijk dat je zelf een keer goed slaapt. Kan je partner een keer de nachtvoedingen overnemen? Of kan je zelf gaan logeren, baby meenemen natuurlijk, zodat je overdag eens lekker kan bijslapen. Opa's en oma's willen vast wel eens een ochtendje op de baby passen. Als je minder moe bent dan kan je overal weer iets beter tegen en zie je minder beren op de weg.

Mayte*

Mayte*

27-04-2010 om 09:10

7 weken

Mamalinnie, je zoontje is nog maar 7 weken!! Ik zou mijn verwachtingen omtrent het doorslapen aanpassen. Niet de voeding van je baby. Ik zou zeker nog geen rijstebloem gaan geven. De darmpjes van je zoontje zijn nog lang niet rijp om vaster voedsel te verteren. Hij heeft gewoon die nachtvoedingen nog nodig. Hij heeft nog regelmatig over het etmaal verdeeld zijn voeding nodig, zeker omdat je schrijft dat hij niet meer dan 150 ml per keer op kan. 1 a 2 keer per nacht is toch prima voor zo'n kleine baby?

Roosje Katoen

Roosje Katoen

27-04-2010 om 10:23

Ik zou willen

dat mijn zoontje van 8 maanden maar 1 keer per nacht komt ;-) Doorslapen met 7 weken is volgens mij echt een uitzondering hoor. Ik zou zeker geen bijvoeding geven, dat kunnen zijn darmpjes nog niet aan en dan wordt hij vast nog veel vaker wakker. Verstand op 0 en niet te veel op de klok kijken 's nachts, dat werkt hier het beste.

Eens met voorgangers

Inderdaad, eventjes verwachingspatroon bijstellen! 1 a 2 keer per nacht voeden met 7 weken is eerder regel dan uitzondering hoor! Ik zou zeker nog niet met rijstebloem beginnen. Het kan op deze jonge leeftijd ook nog eens een averechts effect hebben. Als het te veel is voor zijn darmen, kan hij wel vaker 's nachts wakker worden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.