Babytijd Babytijd

Babytijd

Irene

Irene

22-03-2009 om 19:57

Rollen

Onze jongste dochter van 4 maanden kan sinds een week op haar buik rollen. Hardstikke leuk natuurlijk, maar sindsdien kan en wil ze ook niets anders meer. Zodra je haar neerlegt rolt ze op haar buik en als ze na een poosje uitgeput is van het op haar buik liggen dan gaat ze huilen. Rol je haar terug dan is het eerste wat ze doet: meteen weer omrollen. Leg ik haar op bijvoorbeeld het verschoonkussen (zodat ze even niet kan rollen) dan wordt ze meteen errug boos, en zitten in bijvorbeeld de wipstoel wordt ook niet meer gewaardeerd. Het enige wat ze dan nog te pruimen vindt is rondgedragen worden (met gezicht naar voren). Op schoot zitten gaat ook wel even maar is voor ons ook niet al te ontspannend, want dan wil ze alleen maar zelf zitten (en vooral niet tegen je aan leunen) dus ze zit de hele tijd te worstelen.
Kortom, vermoeiende fase dit... Iemand nog een creatief idee om mevrouw af en toe even tevreden te houden?

Rollen

misschien oefenen met terugrollen? Ik zou het ook echt niet weten. Hier een zoontje die laat was met rollen, maar die deed beide tegelijk, dus wij hadden dit probleem niet
succes iig

Hier ook

Hier een Truusje die alleen vanaf haar rug naar links kan rollen op haar buik, dan kan ze weer doorrollen op haar rug. Ze kan dus niet naar de andere kant en helaas voor haar komt ze dus heel snel de zijkant van de box tegen (vaak met haar beentjes door de spijlen heen) en dan is het ook brullen geblazen, ze wil verder! Gisteren heb ik haar dus eens op de grond gelegd, dan kon ze lekker doorrollen (tenminste dat was mijn gedachten). Ze schrok geloof ik zo van al die ruimte dat ze een half uur heel stil om zich heen heeft liggen kijken, rollen leek opeens niet belangrijk meer. Ik ben er naast gaan zitten en heb zitten breien, een heerlijk half uurtje rust dus.

MamavanB

MamavanB

23-03-2009 om 22:34

Gewoon geduld

dat terug rollen kun je oefenen, maar er komt sowieso een dag dat ze het kunnen. helaas voor jou, maar ene troost dat alle ouders dit meemaken.
(krijg je straks de fase dat ze staan en niet neer kunnen, die is ook leuk voor je geduld ;-)

Irene

Irene

26-03-2009 om 20:24

Terugrollen

Ze kan wel terugrollen en doet dat ook af en toe, maar dan daarna meteen weer door op haar buik, want ze wil vooruit! Echt als je haar ziet liggen spartelen en worstelen om vooruit te komen! Ze draait nu al wel om haar as en kan ook al een heel klein beetje van haar plaats komen. Maar dat is allemaal vreselijk vermoeiend dus en na een poosje is ze dan zo moe dat ze alleen nog niet huilt als je met haar op de arm rond loopt.
Je het is gewoon een lastige fase, en hierna komt de volgende lastige fase, haha! Ik weet het, heb er nog 3 rondlopen....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.