Babytijd Babytijd

Babytijd

Dendy Pearson

Dendy Pearson

04-02-2009 om 20:11

Rommelige voedingen baby

Hoi,

Mijn zoon is nu 6 weken, 5 kilo en voor mijn gevoel maakt hij een potje van zijn voedingen. Hij vraagt 7 keer per 24 uur en dan bied ik hem 150 cc aan. Een keer of 3 drinkt hij dat gretig op en de andere voedingen is het steeds een andere hoeveelheid. Zo heeft hij gisteren 900 cc op en ik denk dat hij vandaag net aan de 700 komt. Het is een enorme slaapkop en hij valt rustig halverwege een fles in slaap om de eerste uren niet meer wakker te worden. Hij is dan ook niet wakker te krijgen, ook niet met verschonen of kietelen.
Hij groeit verder goed en heeft het ook reuze naar zijn zin, huilt alleen maar als hij een vieze broek heeft of honger.
Ik vind het alleen in vergelijking met zijn zus 6 jaar geleden zo rommelig. Zij dronk gewoon op gezette tijden haar fles leeg. Zoon komt vooral 's ochtends na 4 uur voor een voeding, 's middags en 's avonds kan hij rustig na 2,5 uur al komen. 's nachts komt hij maar 1 keer trouwens en ook die hoeveelheden zijn verschillend. Hij gaat altijd na een fles weer heel tevreden slapen.
Herkent iemand dit? Muts van het cb kwam niet verder dan "je moet doen waar je jezelf goed bij voelt". Ik had in dit geval liever even een echte tip gehad. Of iig de geruststelling dat er meer baby's zijn die zo eten.

grt Dendy

Asa Torell

Asa Torell

04-02-2009 om 20:24

Wel met bv

Hier met bv wel een vergelijkbaar verschil gezien tussen mijn 2 kinderen. De oudste zat al na ruim een maand netjes op het schema dat ik toen nog nastreefde, van 6 voedingen per etmaal. Later toen ik weer ging werken, kolfde ik ook netjes steeds 2 flessen van 200 ml en zo dronk hij het ook.
Dochter daarentegen is bijna een jaar op 8 of 9 x per etmaal een snelle slok blijven zitten. Waarbij zeker de eerste maanden wel 3 voedingen tussen 5 en 9 s avonds waren. Gelukkig was ik bij haar ook al afgestapt van het idee dat een schema ergens goed voor was dus ik heb me er niet druk over gemaakt. Behalve dan bij het kolven want dat ging ook moeizamer, moest in 3x om genoeg bij elkaar te krijgen. Dochter dronk op de creche ook in 3x. Kortom het was echt een verschil tussen de behoeften van de kinderen. Dus ik kan me voorstellen dat het bij flesvoeding ook zo werkt.
Verder lijkt het me heerlijk, zo'n tevreden en goed groeiend mannetje!

Dendy Pearson

Dendy Pearson

05-02-2009 om 09:25

Wat leuk

om te lezen dat jouw dochter ook zo eet. En bij borstvoeding merk je denk ik toch minder wat erin gaat per keer dan als je elke keer met een halve fles blijft zitten. En maak je je daar ook minder druk om:-)
Het is iid heerlijk, zo'n tevreden kind. Al heb ik me in het begin wel zorgen gemaakt, omdat dochter veel meer aanwezig was en ook veel alerter leek. Zij zat ook het liefste op schoot met de rug naar ons toe om alles maar te kunnen volgen. Zoon kruipt het liefst in mij om daar met een tevreden glimlach te doezelen. Waar ik dan trouwens wel weer helemaal verliefd van word.

Dendy

Asa Torell

Asa Torell

06-02-2009 om 09:19

Ja zo'n fles is lastiger

Daarom kan ik me voorstellen dat het met de fles minder voorkomt, als je ziet dat ie niet goed leeggaat blijf je toch wat meer je best doen om er nog wat in te stoppen. Maar met bv heb ik het hier echt vaker gelezen, van mensen die zich er toch wel druk over maakten ;-).
Grappig he dat je toch zo gaat vergelijken tussen de kinderen trouwens. Veel knuffelplezier!

mee1977

mee1977

06-02-2009 om 09:40

Dochter

mijn oudste dochter kreeg bv dat kreeg ze op vraag, dus je wist nooit hoeveel ze nam.
Toen de 2de geboren werd en die niet aan de borst wilde ben ik met de fles precies hetzelfde gaan doen.
Ik gaf de fles ook op vraag, wilde ze meer dan maakte ik nog een beetje bij, hoefde ze de hele fles niet dan vond ik dat ook prima.
Ze is er nooit aan te kort gekomen. Ik hield dus ook de tijden niet zo heel erg in de gaten. Bij mijn vriendin was het echt zo van.. Nee je mag pas over een uur eten. Dat heb ik nooit gedaan, wanneer ze kwam dan kreeg ze.

Mijn oudste twee waren ook echte slaapkoppen, Die sliepen met 4 maanden allebei rustig van 21.00 uur tot 09.00 uur (zonder nachtelijke voeding) en dan op de dag ook nog de nodige keren..
Volgens mij hoef je je eigen geen zorgen te maken, wanneer hij goed groei en vanzelf aangeef nu wil ik wel wat eten dan komt het vanzelf allemaal wel goed.

En inderdaad knuffel ze..

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.