Babytijd Babytijd

Babytijd

myra schipper

myra schipper

26-05-2011 om 09:33

Schema voeding baby 7,5 maand

Mijn dochter is inmiddels 7,5 maand oud. Ze krijgt nog hoofdzakelijk borstvoeding. Onderstaand is haar voedingsschema ongeveer:
8.00 borstvoeding
10.00 fruithapje
11.00 borstvoeding
14.00 borstvoeding
17.30 borstvoeding
18.30 avondeten (zelfgemaakt groente, aardappelen en vlees)
20.00 borstvoeding (en naar bed)
02.00 borstvoeding

Ze slaat af en toe ook een borstvoeding over of vraagt meer. Ik voed zo veel mogelijk op verzoek. Maar nu heb ik het gevoel dat ze toch nog hongerig is. Nu heb ik haar gisteren avond om 23.00 uur een avondpapje gegeven maar om half 2 wilde ze toch weer borstvoeding. Hoe weet ik of ik genoeg geef en welk schema houden jullie allemaal aan voor deze leeftijd?

Fransien

Fransien

27-05-2011 om 15:04

Wat een goede eter

Mijn kind is net 8 maanden en eet nog lang zo veel niet, maar is in het gezin ook niet het gemiddelde gelukkig, broertjes en zusjes hadden alledrie een heel ander schema. De mijne drinkt om 6, 10, 14, 18 en 22 uur ongeveer 200cc melk, de laatste keer met rijstebloem erdoor, en ergens tussen 10 en 11 probeer ik een paar lepeltjes fruit erin te krijgen. Meneer vindt zoiets geen eten en vertikt vrij stelselmatig al ruim anderhalve maand alle bijvoeding.
Oudste dronk rond deze tijd om 7, 11, 14, 19 en 22 uur en at rond 15 uur fruit en om 18 uur een flink bord avondeten. De tweede had eigenlijk net zo'n schema, was ook een vreselijk goede eter, maar had zijn laatste avondfles al laten vallen. De derde at alleen nog maar fruit en dronk om 7, 12, 17, 21, 23, 1, 3 en 5 uur. Bij haar duurde het tot 11 maanden tot ze doorsliep.
Bij een baby weet je of hij/zij genoeg krijgt als het kind tevreden is en goed groeit. Ze zijn nog zo klein dat ze vreselijk vervelend worden als ze honger hebben, ze laten zich echt wel horen. Als je dochter gewoon lekker actief is als ze wakker is, en een vrolijke baby die lekker speelt en omrolt, heeft ze echt geen honger.

Tijgeroog

Tijgeroog

28-05-2011 om 11:37

Prima

Die van mij kregen rond die leeftijd ongeveer dit:
4 keer borstvoeding op verzoek (bij het opstaan, voor het middagslaapje, na het middagslaapje, voor de nacht.)
Tijdens mijn lunch een rijstwafeltje en later wat brood (om mee te kunnen eten)
Avondeten
Ergens in de ochtend wat fruit.
En het bouwde vanzelf uit.

Waarom denk je dat ze nog hongerig is? Anders geef je haar gewoon wat, dan merk je vanzelf of ze het op wil eten.

myra schipper

myra schipper

30-05-2011 om 16:33

Ze is een paar dagen erg huilerig geweest

daarom dacht ik dat ze honger had. Maar ze was ook heel vervelend met eten dus kreeg ik lang niet zoveel naar binnen. Moet ik toegeven dat ik ook niet ga dwingen en als ze haar mond niet open doet, dan hoeft ze niet te eten, maar ze leek gewoon toch huileriger dan normaal. Maar dat is nu weer grotendeels bijgetrokken dus ik denk/hoop dat het een paar regeldagen waren. Wel lastig dat alles zo onzeker is.. je hoopt dat je alles goed doet, maar er zijn maar weinig organisaties die goede info kunnen geven.... Gelukkig heb je andere moeders;-) om mee te kunnen overleggen.

Lastig dat huilen...

Hoi Myra,

Mijn zoontje vanaf nu 7,5 maand is een flinke eter. Zijn menu ziet er ongeveer als volgt uit:
3 uur borstvoeding
7 uur borstvoeding
Half 10 fruit
12 uur borstvoeding
Half 2 boterham met smeerkaas of jam oud
Half 4 borstvoeding
Half 6 warm eten, homemade groente en aardappel met soms een stukje vlees
Half 8 borstvoeding en slapen

Hij eet dus meer vast voedsel en drinkt denk ik redelijk wat kleine porties. Ik ben er wel onzeker over of hij genoeg drinkt omdat hij vaak zo snel klaar lijkt te zijn. Geef jij je kindje ander drinken dan borstvoeding?

Verder vind ik het huilen vaak ook lastig te duiden. en paar dagen later denk ik dan oh, er is een tandje doorgekomen. Zou het slechter eten niet van tanden kunnen komen?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Veel of weinig

Ha Horsie,

Ik weet niet zo goed of zoon nu veel of weinig drinkt. Hij is er tevreden mee, dus laat ik het maar zo. Overigens was ik vandaag in het OKC en de arts daar gaf aan dat melk, fv of bv, bij zeven maanden echt nog de hoofdvoeding zou moeten zijn. Hij gaf aan dat zeker vier melkvoedingen nog nodig zijn. Ik had ergens gelezen 'jij bepaalt wat je kind eet, je kind bepaalt hoeveel hij eet'. Zoon gaat werkelijk altijd huilen als het eten op is. Ik twijfelde dus of ik hem meer eten moest geven, maar de arts ondersteunde mijn idee dat vaste voeding op dit moment niet verder uitgebreid hoefde te worden.

Ik kan er tijden over nadenken hoe het nu zit met voeding, wat zoon nodig heeft, wanneer een melkvoedingen kan worden vervangen, etc.

Maanve

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

myra schipper

myra schipper

07-06-2011 om 10:59

Lastig die onzekerheid

inderdaad erg lastig die onzekerheid steeds. Het kan ook zijn dat als de kleine blijft huilen dat de borstvoeding neit afdoende is. Ik geef zelf af en toe ook diksap erbij of water. Ze huilt niet meer extra veel en is erg actief dus we kijken het wel even aan. En inderdaad de borstvoeding blijft de hoofdvoeding.

In borstvoeding zit trouwens minder calorieen dan in opvolgmelk etc. Daardoor zijn kinderen de borstvoeding krijgen in het algemeen minder zwaar en hebben ze vaker voedingen nodig. Dus het klopt wel wat horsie zegt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.