Babytijd Babytijd

Babytijd

Mayte*

Mayte*

01-08-2009 om 22:06

Schimmelinfectie op mijn handen, gevaar voor spruw?

Ik ben er sinds gisteren achter dat de rode ronde schilferende plekjes op mijn handen door een schimmelinfectie veroorzaakt worden (ringworm). Ik behandel mijn handen nu met een speciale zalf, die ook gebruikt kan worden bij bv. Ik ben wel een beetje bang dat spruw, immers ook een schimmelinfectie, nu ook de kop op zal steken. Zijn er voorzorgsmaatregelen die ik kan nemen? Waar moet ik op letten? Wat zijn de eerste tekenen van spruw?

marjanne

marjanne

02-08-2009 om 10:38

Vervelend

Ik heb toen ik een 'jonge moeder' was ook ringworm gehad, en een paar dagen nadat ik het bij mezelf ontdekte merkte ik bij mijn borst-gevoede baby spruw. Het wordt veroorzaakt door en ander soort schimmel maar wij hadden het dus ook tegelijk. Bij spruw gaan je kindje als eerste onrustig drinken, vaker aanhappen en weer los laten. Als je BV geeft krijg je vaak als eerste jeukende/ pijnlijke tepels.
Wij zin beide behandeld met miconazol zalf ( ook mijn tepels waar ik toen nog geen last van had)
Succes, Marjanne

Mayte*

Mayte*

02-08-2009 om 12:41

Hmmmm

Vaker moeten aanhappen, loslaten, wegstrekken van de tepel, onrustig zoeken heeft mijn zoontje sinds een paar nachten (gek genoeg overdag nauwelijks). Ook drinken waarbij er a.h.w. lucht terugkomt door zijn neusje. Mijn tepels jeuken verder niet, wel een beetje branderig, misschien wel wat roder dan normaal. Ik zie ook een witte puntjes in zijn mondje. Ik ga morgen toch maar even naar de huisarts hiermee...
Ik heb trouwens ook miconazolzalf voor mijn handen nu. Maar goed, dat is speciaal voor handen en voeten en kan ik natuurlijk niet zomaar op mijn tepels smeren.

Mayte*

Mayte*

02-08-2009 om 12:42

Geen witte puntjes

De 'g' vergeten. Ik zie dus geen witte puntjes in zijn mondje.

marjanne

marjanne

02-08-2009 om 13:58

Wit/rood

Lastig he? Het zijn ook niet echt witte puntjes, maar een witte aanslag, die er een beetje op ligt. Het is makkelijk te verwarren met witte aanslag na het drinken, maar het is toch anders, ook aan de binnenkant van de lippen en wangen als het erger wordt. Op je tepels kan het verschillend zijn, soms wittig, soms roder, maar ook alleen stekende pijn kan al op schimmel wijzen. Je kindje kan ook rode billen krijgen ( ook daar die schimmel)
Marjanne

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.