Babytijd Babytijd

Babytijd

Schrikreflex

Er is iets vreemds aan de hand met mijn zoontje van 12 weken. Vandaag lag hij rustig op zijn rug te spelen in de box en opeens gebeurd het dat hij in "de schrikreflex getrokken wordt". Weet niet hoe ik het anders moet omschrijven maar wat gebeurd is dat opeens zijn armpjes naar achteren getrokken worden, zijn ogen wijd open staan en hij voor een aantal tellen soort van verstart in die positie ligt. Uiteindelijk schrikt hij hier zelf van en begint te huilen. Het lijkt echt alsof dit hem overkomt en niet dat hij ergens van schrikt. Dit is vandaag meerdere keren achter elkaar gebeurd terwijl wij rustig aan het spelen waren. Heel naar gezicht en ik maak me hierover zorgen. Voor de rest lijkt hij helemaal gezond en maakt geen zieke indruk of zoiets. Normaal gesproken zouden dit soort reflexen juist rond die tijd weg moeten gaan en toch niet opeens gaan opspelen? Heeft hier verder iemand ervaring mee of herkend dit?

luusy

luusy

12-10-2008 om 09:41 Topicstarter

Ontwikkeling stoornis

Beste Mieke

bedankt voor je reactie. Gisteren gebeurde het wat minder vaak maar ik had hem ook vaker in het wipstoeltje zitten en dan gebeurd het niet. Heeft het dus echt alleen maar als hij op de rug ligt. Kijk het vandaag nog aan en anders ga ik morgen inderdaad naar de huisarts want ik ben bang dat er iets in zijn neurologische ontwikkeling niet klopt. Wat zijn nog meer tekens die in zouden kunnen wijzen op ontwikkeling stoornis?

kweetniet

kweetniet

12-10-2008 om 21:39

Reflux?

Zou het kunnen zijn dat hij maagzuur omhoog krijgt en dat pijn doet? Dat zou inderdaad minder voor moeten komen in een wipstoeltje.
Leg het eens aan de huisarts voor.
suuces
kweetniet

Zat ik ook te denken..

Heb ik ook aan gedacht:het zou kunnen dat hij ergens opeens pijn krijgt en dan verstijfd.
Ben benieuwd wat de huisarts zegt. Succes !

Damajo

Luusy; hier ook

onze zoon (ook 12 weken) doet dit ook. Maar dan vooral als hij op onze arm ligt (dus semi-rugligging). Het lijkt inderdaad of hij ergens van schrikt. De afgelopen week heb ik het niet meer bij hem gezien, gisteren toevallig twee keer wel, vlak achter elkaar. Volgens mij is dit nog iets van een Moro-reflex.

Neurologische problemen suggereren, dames, lijkt me wat snel gediagnosticeerd. Beetje moeders van gezonde baby's angst aanjagen.

Ik maak me er in ieder geval geen zorgen over.

Linda

Mamvantwee

Mamvantwee

13-10-2008 om 14:49

Kalm aan

Idd, neurologische problemen aanwijzen via een forum gaat wat ver. Als Luusy zich zorgen maakt, moet ze langs de huisarts, maar verder...

Met 12 weken begint een kind zijn moro-reflex als het goed is langzaam te vervangen door de 'volwassen' reflex, maar het zou mij niet verbazen als het ene kind daar sneller mee is dan het andere.

Maar...

Linda en Mamvantwee,

Luusy beschrijft hier iets wat haar kennelijk niet lekker zit. Maar niemand kan het zien en niemand schrijft hier als arts. Stel nou dat er wel iets aan de hand is? Dan is het belangrijk dat Luusy even bij de dokter langs gaat, zodat die, indien nodig, voor een vervolgtraject kan zorgen. Als het niet nodig is kan hij haar gerust stellen.
Ik zou er heel erg verdrietig van worden als een moeder ten onrechte op een forum gerustgesteld wordt, waarna blijkt dat er wel iets (inmiddels onherstelbaars?) met het kindje aan de hand is.

Dus Linda, als jij je bij jouw kindje geen zorgen maakt is dat prima, en dan zal alles wel goed zijn. Maar om meteen te roepen dat het een gezonde baby is, zal in de meeste gevallen kloppen, maar kan in een enkel geval heel gevaarlijk zijn. Bovendien kun je op basis van een paar zinnen op een forum niet met zekerheid zeggen of jouw kindje hetzelfde doet als die van Luusy. Ik vind het fijn dat je haar gerust wil stellen, maar ik denk dat je nu een beetje kort door de bocht gaat.

Mamvantwee

Mamvantwee

13-10-2008 om 15:34

Diana

Dat zei ik ook: als Luusy zich zorgen maakt moet ze langs de huisarts.

Lijkt me logisch en volgens mij is dat zo'n beetje de meest gebezigde zin op dit forum...

Vageltje

Vageltje

13-10-2008 om 16:15

Ehh

Volgens mij suggereert Luusy zelf een mogelijke ontwikkelingsstoornis en wordt ze dus niet door een van ons "bang gemaakt"
Ik sluit me aan bij Mieke, ik zou zeker even de huisarts bezoeken als je het niet vertrouwt.
Luusy, laat je nog even weten wat de huisarts zegt??

Groetjes, Vageltje

Dina;

"Bovendien kun je op basis van een paar zinnen op een forum niet met zekerheid zeggen of jouw kindje hetzelfde doet als die van Luusy. Ik vind het fijn dat je haar gerust wil stellen, maar ik denk dat je nu een beetje kort door de bocht gaat. "

Juist. Op basis van een paar zinnen mag je ook niet suggereren dat het iets neurologisch kan zijn. Vind ik ook nogal kort door de bocht.

Linda

luusy

luusy

14-10-2008 om 10:06 Topicstarter

Schrikreflex

Dag iedereen

bedankt voor jullie reacties. Inderdaad zoals Mieke zegt ben ikzelf wat ongerust over een ontwikkeling stoornis. Het rare schrikken is de afgelopen 2 dagen minder vaak gebeurd. Hoop natuurlijk dat hij gewoon hier overheen groeit. Via kennis heb ik inderdaad ook de mogelijkheid van verborgen reflux gehoord of dat het een overgangsfase is in zijn ontwikkeling. Mijn schoonzusje is arts en zij heeft ernaa gekeken en zei dat haar zoontje iets soortgelijks deed en haar zoontje is anderhalf en volkomen gezond. Dus dit stelde me wel gerust. Morgen heb ik afspraak bij het consultatiebureau en zal het daar ter sprake brengen en het laten zien.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.