Babytijd Babytijd

Babytijd

Diana

Diana

27-11-2008 om 08:17

Slapeloos..

Er zijn hier waarschijnlijk al honderden draadjes geweest over slapen.... hierbij nog eentje
Ten eerste: ik verwacht helemaal niet dat mijn kleintje de hele nacht slaapt en vind nachtvoedingen ook HELEMAAL niet erg.. maar: mijn zoontje van 5 maanden slaapt steeds slechter 's nachts, is 's nachts gewoon uuuuren achter elkaar wakker!
zoals vannacht, slapen om 7 uur, werd wakker om 1 uur,en ging toen eigenlijk pas weer slapen om half vijf!En was vervolgens om kwart voor zes weer wakker.. en zo gaat het dus al weken . Ben erg moe, want werk overdag!
Hij huilt niet, ligt eigenlijk gewoon te trappen en te rollen en te kraaien, onrustig, dat wel, maar nooit overstuur.( en heeft ook geen honger) Hij slaapt bij ons op de kamer dus ik word er natuurlijk wel wakker van en meestal wil-ie na een poosje z'n speentje dus dan moet je eruit om die te geven in de hoop dat ie dan weer in slaap valt.......
We hebben een donkere kamer, vast avondritueel, geef volledig borstvoeding op verzoek en doe dat ook graag 's nachts maar dat helpt ook niet!
Herkent iemand dit? Ik vind het zo merkwaardig, snap gewoon echt niet waarom hij zo wakker is 's nachts.
Hij slaapt overdag prima, twee keer zo'n 1,5 a 2 uur en vaak aan het eind van de middag nog een half uurtje, dat is toch niet te veel voor baby van 5 mnd?

Sorry voor lang bericht! Hoop herkenning te vinden (en wellicht wat raad..)
Diana

mijk

mijk

27-11-2008 om 09:15

zou je hem niet gewoon

op zijn eigen kamertje leggen als hij wakker niet ongelukkig is? Dan slaapt er in ieder geval iemand. Zo lang niet slapen gaat je toch opbreken en dan gaat het straks overdag helemaal niet lekker meer..

Misschien wel een heel erg praktisch advies maar ik ben eens bijna onder een vrachtwagen gereden vanwege slaapgebrek en sindsdien is mijn motto. Slapen moet ;) Voor mama dan.. Lukt niet altijd maar je eigen nachtrust is ook voor je kind belangrijk..

Mijk

Mariska

Mariska

27-11-2008 om 09:21

Diana

Ik denk dat het dag- en nachtritme voor jouw mannetje nog niet zo helder is. Overdag slaapt hij prima, 's nachts niet. Ik zou dan ook iets doen aan de slaapjes overdag. En als ik jou was zou ik hem toch op een eigen kamer leggen. Misschien wordt hij onrustig/wakker van jullie? Dat zou je kunnen uitproberen.

Het is hoe dan ook dodelijk vermoeiend al die gebroken nachten. Ik weet niet of hij naar de opvang gaat overdag? Misschien dat je zo'n dag vrij kan nemen om overdag bij te slapen? Ik hoop dat je meer reacties krijgt waar je je voordeel mee kan doen... Suk6!

X Mariska

3 kids mam

3 kids mam

27-11-2008 om 09:45

Ook eigen kamer

Onze zoon van 3 maand heeft dat ook. Wij hebben hem sinds een paar weken op zijn eigen kamer gelegd. Ik werd gek van zijn onrustige gedrag en was steeds in de weer met aanleggen of speentje geven om hem weer in slaap te krijgen terwijl hij gewoon afwisselend rustig en iets onrustiger wakker lag te wezen. Ik was bang dat ik als hij op zijn eigen kamer zou liggen steeds heen en weer aan het lopen was maar dat bleek helemaal niet zo te zijn.
Ik weet of hij 's nachts nog steeds wakker is want ik hoor hem niet meer (heerlijk!). Hij komt nog wel 2 keer voor een nachtvoeding en heel soms krijgt hij tussendoor een speentje maar verder huilt hij in elk geval niet tussendoor. Van mij mag hij best wakker zijn, als wij maar kunnen slapen, en dat gaat prima zo.

Diana

Diana

27-11-2008 om 10:43

Mariska e.a.

Mariska, jij zegt 'ik zou iets doen aan de slaapjes overdag'. Wat dan? Is dat toch te veel dan?
Hij heeft overigens de eerste drie maanden, direct vanaf geboorte wel een duidelijk dag en nacht ritme gehad. Maar nu dus niet meer.
Op eigen kamer leggen lijkt me een hele goede optie, al heb ik helaas geen extra kamer... Wellicht kan ik hem bij zijn zus van 3 proberen, die slaapt als een blok en heeft misschien geen last van hem..het plan was eigenlijk te wachten met die 'verhuizing' tot hij de nachtjes rondsliep

dc

dc

27-11-2008 om 20:44

Oordopjes

ik zou oordopjes indoen. Dan wordt je niet van alles wakker, maar als hij echt roept wel.

En overdags lijkt hij niet te veel te slapen hoor. Dat doet de mijne van 9 maanden nog steeds. Zorg wel dat hij overdags in het licht slaapt, zodat zijn dag- en nachtritme geregeld kan worden.

Gnome

Gnome

28-11-2008 om 13:21

Middagdutjes

Een kind van die leeftijd heeft zijn slaap op de dag gewoon nodig, het heeft geen zin om je kind wakker te gaan houden, dan verplaats je het probleem alleen en heb je overdag een oververmoeid kind (en wellicht slaapt hij dan nog steeds slecht snachts omdat hij te moe is.

Mijn oudste zoontje is een slechte slaper, om je even depressief te maken, dat is hij al 3 jaar (hij is bijna 4). We hebben van alles geprobeerd, inmiddels weet hij dat hij op zn kamer mag spelen als hij wakker is, maar als baby heeft hij me echt wel eens radeloos gemaakt, helemaal toen hij met 10 maanden ook nog eens uit bed wist te komen!

Oordopjes waren echt een redding, ik was op een gegeven moment echt een zombie! En, ook met borstvoeding, dan maar afkolven en meegeven, gewoon een nachtje uitbesteden en zelf even goed bijslapen! Je kinderen hebben er niets aan als mama niet meer reageert omdat ze zo moe is ;)

Heel veel sterkte!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.