Babytijd Babytijd

Babytijd

Massi Nissa

Massi Nissa

02-11-2011 om 15:34

Slapen met t-shirt

Onze zoon slaapt zowel thuis als op het kdv sinds kort met een T-shirt (waarin ik de nacht ervoor heb geslapen). So far so good, hij huilt nauwelijks meer sinds we daarmee zijn begonnen. Probleem is alleen dat hij dat T-shirt vaak over zijn hoofd trekt. Ik zorg wel altijd dat het een heel dun katoenen ding is, maar het zit me toch niet lekker. Zijn neus houdt hij wel vrij, maar wat als dat een keertje niet zo is? Ben ik nu heel stom bezig of is een kind van 7,5 maand oud genoeg om het zelf te regelen? Hij slaapt ook onder een lakentje en kan dat natuurlijk ook theoretisch over zijn gezicht heen trekken.
Groetjes
Massi

Asa Torell

Asa Torell

02-11-2011 om 18:04

Geen idee massi

maar ik zou het ook een beetje eng vinden en het oplossen door een stuk beddegoed bij je in bed te nemen voordat je het gaat gebruiken. Zodat dat jouw lucht heeft ipv. dat daar een t-shirt voor nodig is.

Knuffel?

je zou ook zo een dunne baby knuffel/pop in bed kunnen nemen, die is kleiner en kan misschien makkelijker voor het gezicht weg getrokken worden, of na een paar minuten shirt weg halen?

Ely

Ely

02-11-2011 om 20:22

Wat ik deed

Is het tshirt als een soort hoeslaken over het matrasje spannen, kan dat op het kdv?
Anders misschien een knoop erin?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Massi Nissa

Massi Nissa

02-11-2011 om 20:33

Hee

Goede tips, zeg! Ik ga eens even puzzelen, maar ik denk dat het die knoop wordt (dat is het gemakkelijkst). De andere ideeen houd ik in mijn achterhoofd, want als je eenmaal een manier hebt gevonden om je baby in te laten slapen, wil je die niet kwijt ;-).
Een lakentje als vervanging van het T-shirt vind ik ook wel iets, mits het een hoeslakentje is. Knuffels willen we zo min mogelijk in beeld brengen na alle horror die we met dochter hebben meegemaakt als dat akelige ding weer eens kwijt was. Weghalen is inderdaad ook een optie, alleen moet hij dan wel goed slapen.
Groetjes en bedankt!
Massi

Eentje offeren

Je kan ook nog een oud t-shirt offeren: een week ofzo dragen en dan een mouw afknippen, kan hij alleen die mouw meenemen. Daar kan hij toch weinig kwaad mee zou ik denken.

Groeten,

Temet

dc

dc

02-11-2011 om 20:41

Hier

Doen we aan knuffeldoekjes. Een soort konijn (of hond) met een doekje eraan. Baby's vinden het namelijk heerlijk om iets over hun gezicht te trekken voor het slapen, en met deze kan dat zonder gevaar. Een paar dagen zelf mee slapen en je kind heeft een knuffel. Ik heb er trouwens wel gelijk 3 gekocht, zodat het geen ramp is als we er 1 kwijt raken :-)

(Mijn 5 jarige slaapt nog steeds met z'n knuffel trouwens)

anna

anna

03-11-2011 om 01:03

Knoop

Hier ook een of twee knoopen in het t-shirt ;-)

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Massi Nissa

Massi Nissa

03-11-2011 om 21:05

Ja!

Het gaat er juist om dat hij iets over zijn gezicht wil, inderdaad. Temet, als ik zo'n mouw afknip, krijg ik eigenlijk weer het oude knuffel-probleem: waar is dat ding als je het nodig hebt?
Oma heeft het T-shirt niet gebruikt, dus ik ga morgen de leidsters op het kdv vragen om er een knoop in te leggen.
Groetjes
Massi

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.