Babytijd Babytijd

Babytijd

Kim Sporkslede

Kim Sporkslede

17-03-2009 om 14:10

Slecht slapen 8 maanden oud

Goedemiddag,

Mijn zoontje is bijna 8 maanden oud.
En in het begin sliep hij lekker door van 19.00 tot 06.30 uur.
Maar sinds dat hij twee ondertanden heeft is dit niet meer het geval.
Het CB heeft ons geadviseerd om hem in de nacht als hij wakker wordt water te geven maar dit werkt averechts hebben we wel gemerkt.
Hij wordt van 00.30 uur tot 04.30 uur wel 6x wakker.
Schijnbaar ligt het aan de druk op zijn tandvlees.

Heeft er misschien iemand tips voor mij hoe ik dit het beste kan aanpakken??

Gr kim

Gewoon aanleggen

Hier werkte gewoon aanleggen het beste. Dat werkt pijnstillend.

Polly Shearman

Polly Shearman

18-03-2009 om 10:37

Rook uit mijn oren, dirksmama

Hou nou toch eens op, zo maar aan te nemen dat iedereen hun kinderen tot ze 3 zijn borstvoeding geeft.

en voor kim,
er zijn druppels tegen tandpijn te koop misschien helpen die wel? Je zal wel vreselijk moe zijn, als hij zovaak wakker is. Sterkte !!

groet, polly

femmetje

femmetje

18-03-2009 om 10:49

Ja die druppeltjes

die kan je proberen. hier hieplen ze goed maar je hebt 2 soorten een homeopatisch van vsm geloof ik...
en 1 met iets pijn stillend erin ik zou eerst die van vsm proberen...
zielig he? die ukkies met zoveel pijntjes.

succes!

Rembrand

Rembrand

18-03-2009 om 11:46

Polly.

Dit kindje is 8 maanden ;-)
M.

Jakiro

Jakiro

18-03-2009 om 12:14

Maar krijgt het bv?

Dat slaat toch helemaal nergens op.
Hetzelfde als je als antwoord zou geven dat ze het roze/paars gestreepte dekentje met blauwe stippen over hem heen moet leggen.
In de eerste plaats weet DM totaal niet of ze bv geeft, gaat het niet ens over bv en is het ook nog eens een kul antwoord.
BV heeft geen pijnstillend effect. Het tegen je aan houden en het feit dat het tandvlees gemasseerd wordt door het zuigen werkt iets verzachtend (voor een kwartiertje).
De enige tip die ik je kan geven Kim, is een paracetamol zetpil geven als je zelf naar bed gaat en gewoon wachten.
De tandjes zijn ooit door en dan is de pijn weg.

Jakiro

Anna3

Anna3

18-03-2009 om 13:14

Huh?

Bij mijn dochter was aanleggen wel het laatste wat ze wilde, als ze pijn had.
Alsof ze denkt: even geen polonaise aan mijn lijf.
Kim wij hebben af en toe een nacht hetzelfde gedonder - en weten ook niet wat we dan moeten doen helaas.
Gelukkig niet iedere nacht want het is slopend en heel naar voor je kindje.
Die druppeltjes (Denti Nox ofzo..) daar merk ik ook geen effect van eerlijk gezegd.
Denk/hoop dat deze periode net zo onverwacht weer voorbijgaat als dat zij gekomen is.

mirreke

mirreke

18-03-2009 om 14:05

Tja

hier werkte aanleggen wel het beste. Vier kinderen gehad, nooit druppeltjes of wat dan ook gegeven, maar gewoon extra aangelegd. Ik snap het advies van het cb eigenlijk niet zo, water geven. Dat lijkt me helemaal vreemd voor zo'n kleintje.

Rembrand

Rembrand

18-03-2009 om 15:17

Berber.

de steiger ;-)

Rembrand

Rembrand

18-03-2009 om 15:20

Jakiro.

Moedermelk bevat daadwerkelijk stoffen die pijnstillend werken (endorfinen). Daarnaast is het opmerkelijk hoeveel troost er uitgaat van het liggen in de armen en het zuigen aan de borst. Heel wat verdriet om builen en schaafwondjes is à la minute verdwenen met een momentje drinken aan de borst. Als je kind inentingen krijgt is het een goed idee om direct na de prik je kind aan de borst te leggen. Dit verzacht de pijn en versterkt de werking van de inenting.
( bron: www.borstvoeding.com ; 101 redenen om borstvoeding te geven ).
M.

Jakiro

Jakiro

18-03-2009 om 19:21

Nadenken

Hoeveel endorfine zit er in bv en hoeveel endorfine is er nodig om een pijnstillend effect te verkrijgen (komt namelijk pas na het suffer worden) ?
Graag een wetenschappelijk artikel waarin dit staat en niet een promotiesite van een bv-organisatie !
Endorfine is in principe géén pijnstillend middel. Maar een stabiliserende factor van het hormoon adrenaline.

En wat een onzin, alsof een niet borstvoedende moeder slechter kan troosten !
En na builen en schaafwonden ???? Gôh, een kind van een jaar of 2 wat onderuit gaat heeft builen en schaafwonden. En die ga je dan als troost de borst aanbieden ?
Waar zijn de kusjes en de knuffels gebleven ?

Jakiro

krin

krin

18-03-2009 om 20:35

Niet zo overdrijven...

...dames. Dirksmama (en Mirreke) zeggen alleen maar wat zij in dat geval deden, en dat het (bij hen) werkte. Dat komt in feite op precies hetzelfde neer als wanneer Polly zegt wat zij in dat geval deed (druppeltjes geven) en dat dat bij haar werkte. Dat is echt alles. Steigeren zodra iemand "bv" in de mond durft te nemen, is iets te allergisch, vind ik.
Maar goed, terug naar de vraag: hier hielp niet zoveel. Masseren een beetje (op je vinger laten knauwen), zo'n bijtring een beetje, en soms een zetpil als ik zeker dacht te weten dat hij pijn had. O ja, en aanleggen, natuurlijk ;-), maar wie weet heeft bij je in bed nemen hetzelfde rustgevende effect.

Sunja

Sunja

18-03-2009 om 21:53

Zeker weten van die tandjes?

Wat als het nou iets anders is, een beetje behoefte aan aandacht of kou of tocht of darmkrampjes (verschillend vast voedsel aan het uitproberen?) of te druk geweest overdag of het wás iets en nu ben je een gewoonte aan het creëren?
Tja, ik zeg maar wat. Ons zoontje is namelijk tussen 6 en 9 maanden ook heeeeel veel wakker geweest 's nachts en uiteindelijk hadden wij wel een ingesleten patroon van (inderdaad) aanleggen etc. omdat het in het begin leek dat hij pijn had en je dan al snel denkt aan tandjes etc. (of honger heb ik ook wel gedacht) Later was dit echt niet meer het geval maar werd hij uit gewoonte wakker en wilde dan gewoon bij mij in mijn armen liggen. Hartstikke lief en schattig en fijn voor de bonding, maar uiteindelijk dood- en doodvermoeiend. dus toen hebben we dat patroon doorbroken door te laten huilen, gecontroleerd weliswaar volgens het 3x10 minuten-schema, en na 1x was het over.
Ik smeerde overigens standaard Dentinox (heet het zo? expres niet homeopatisch omdat ik kreeg uitgelegd dat het dan eerst 'erger' wordt - nou daar zat ik dit keer echt niet op te wachten) en ik gaf ook wel eens paracetamol om te kijken of het dan minder werd, het wakker worden - maar dat hielp in elk geval daar niet tegen. Of je dan gelijk kunt zeggen dat er fysiek niets aan de hand is, weet ik trouwens niet hoor.
Nu check ik wel of ik rood tandvlees zie en of er gelijk op mijn vinger gebeten wordt als ik hem uitsteek, gevolgd door huilen - dan is het wel zover. In combinatie met 'dunne' luiers ook. Maar bij wakker worden 's nachts ben ik niet meer zo zeker dat er 'echt' iets aan de hand is in die zin.
En om er toch maar even op terug te komen: ik kan mij ook echt helemaal wild ergeren aan de 'bv-maffia'. Ik geef zelf ook nog bv (10 maanden is hij nu), maar heb genoeg om mij heen gezien om te weten dat als het echt niet lukt het niet lukt en dat het doodzonde is om je dan maandenlang schuldig te gaan voelen - al dan niet opgestookt door de bv-maffia. Flesvoeding is echt heel erg goed hoor tegenwoordig, wat een gezeur erover. Maar dat is meer voor een ander lijntje!

dc

dc

19-03-2009 om 06:36

Paracetamol

geprobeerd?

Ik gebruik in tijden van doorkomende tandjes paracetamol voor het slapen gaan en rustig weer als hij na 4 uur weer huilend wakker is. Verder is er hier in frankrijk een soort gel te koop (dolodent), waarmee je het tandvlees kunt masseren, wat aardig helpt. Verder pilletjes chamomilia (camomille) voor het slapen gaan.

En verder, heel erg belangrijk, je sociale leven even op stop zetten, en soms om 9 uur in bed duiken, zodat je het volhoudt. Je hebt zo van die periodes. En jij hebt al 8 maanden gehad om bij te komen, mazzelkont ;-)

Polly Shearman

Polly Shearman

19-03-2009 om 12:44

Ik heb niks tegen borstvoeding

Maar dirksmama had ook kunnen vragen: geef je borstvoeding? dan zou je een keer extra aan kunne leggen, dat hielp bij mij...

dat is een hele andere reaktie dan:
gewoon aanleggen ?!??!?!

mijn kind heeft last van de tanden: gewoon aanleggen
Ik moet 4 uur vliegen met zoon van 1,5 : gewoon aanleggen
Mijn zoon is zenuwachtig voor psz: gewoon aanleggen
Mijn dochter is 4 en bang voor school: gewoon aanleggen
Mijn kind is zo verdrietig na zwemles: gewoon aanleggen.......

zo ken ik er nog wel een paar!

liora

liora

19-03-2009 om 12:46

Polly

Hahahha!

Mijn zoon van 16 heeft liefdesverdriet: gewoon aanleggen.

Ik baal want heb mijn droombaan niet gekregen: gewoon aanleggen.

Enzovoort...

Blijkbaar

heb je niets teben borstvoeding, maar wel tegen aanleggen.
Jaammer dan. Ik probeer er heel optimistisch van uit te gaan dat eeen kind gewoon aan de borst is, tenzij er expliciet vermeld wordt dat het op de fles is.

En hier werkte het gewoon, tandjes krijgen ging hier altijdden gepaard met een paar flinke aan-de-borst-geplakt-blijven dagen. Die ik meestal gewoo regeldag noemde.

mirreke

mirreke

19-03-2009 om 14:10

Ach, het kindje waar het over gaat

is acht maanden, staat in de kop. Dan ga ik er idd ook van uit dat je gewoon aanleggen kunt aanbevelen.
Acht maanden bv is echt niet lang hoor.
Of gaat er achter deze overdreven boze reacties toch een schuldgevoel schuil...?

Heftig

Ik ben nieuw op dit forum, maar schrik wel van deze reacties,zeg! Ik zie gewoon dat iemand een tip heeft die bij haar heel goed werkte (dat zet ze er nog expliciet bij, dat het bij HAAR goed werkte). Als je geen borstvoeding geeft kan je de tip toch naast je neerleggen zonder zo heftig te reageren? En dan komt iemand met "de borstvoedingsmaffia". Echt ongelooflijk. Er lijkt inderdaad meer achter te zitten. Naruurlijk had zij kunnen vragen of ze ook borstvoeding geeft, maar zulke reacties vind ik wel extreem. Het gaat over een kindje van 8!!!!!!!!!! maanden, er wordt hier nergens beweerd dat je borstvoeding MOET geven tot je kind 18 is. Het was 1 tip die kan werken bij sommige baby's.

Sunja

Sunja

19-03-2009 om 19:28

Loesje4

zie andere berichten op deze pagina voor eventuele achtergrondinfo. En ja , ik kan je vertellen dat heel veel vrouwen zich (volslagen onnodig mijns inziens) schuldig voelen over geen bv geven. vandaar mede de reacties!
maar daar gaat dit lijntje verder niet over...

zon

zon

19-03-2009 om 19:35

Tjonge jonge

Iemand geeft als tip om je baby aan te leggen en er wordt meteen over bv-maffia gesproken. Beetje overdreven lijkt mij. Ik snap echt niet dat mensen zich hierdoor aangesproken voelen en daarnaast vind ik het helemaal niet raar om er vanuit te gaan dat een kind van 8 maanden eventueel bv krijgt. Natuurlijk kan je eerst allerlei vragen stellen maar dan wordt het zo'n heen en weer gepraat.
Bij mijn oudste werkte aanleggen niet als ze pijn had vanwege tandjes, zij kauwde het liefst ergens op,bij de middelste werkte dit wel erg goed. Druppeltjes hielpen bij geen van beide.

Kiki

Kiki

19-03-2009 om 20:05

Jeetje zeg

Volgens mij is de starter van dit draadje geschrokken weggerend.

Wat een ophef om niets zeg, sorry Polly ik zie en zag niets schokkends in Dirksmamma's opmerking.
Kim, mijn zoontje sliep altijd door totdat hij na 6 maanden ineens last van tandjes begon te krijgen, daarna was hij gewoon standaard 1 a 2 keer per nacht wakker totdat uiteindelijk met 10 maanden 4 tandjes tegelijkertijd doorkwamen. Daarna sliep hij weer netjes door, tot twee nachten geleden en komen er in ieder geval weer twee tandjes tegelijk door en ik vermoed nog twee andere.

Het enige wat ik inderdaad gedaan had met wisselend succes was inderdaad aanleggen toen ik nog borstvoeding gaf en een klein flesje toen ik geen borstvoeding meer gaf.
Het is gewoon even doorbijten en zeker niet leuk. Succes!

Jakiro

Jakiro

20-03-2009 om 10:47

25%

25% Van de baby's van 6 maanden krijgt bv. 75% Dus niet. (laatste schatting RIVM) In dat opzicht is het belachelijk om er van uit te gaan dat de baby waar het hier om gaat, die 8 maanden is, bv krijgt. De opmerking dat aanleggen (daar)het beste werkte, is, mede gezien de poster, redelijk kort door de bocht.

Jakiro

25%?

Nou, dan is er toch nog een hoop werk aan de winkel om de richtlijn van de wereldgezondheidsraad om minimaal 6 maanden en het liefst 2 jaar borstvoeding te geven echt op de kaart te krijgen!

In mijn omgeving zie ik ook dat het niet de norm is. Als mensen horen dat ik met 7,5 maand nog bv geef, krijg ik opmerkingen als 'goh, wat knap'. Alsof het een buitenaardse prestatie is. Opmerkingen over borstvoedingsmaffia en posts op hoge poten van flesvoedsters op een forum als dit maken het ook niet makkelijker. De druk om bv te geven zou zo groot zijn. Nou ik draai het graag om, als je langere tijd bv wilt blijven geven, moet je stevig in je schoenen staan.

Chris

Sunja

Sunja

20-03-2009 om 12:48

25%?

Dat vind ik nog veel eerlijk gezegd, dan is het wel gestegen! Ik kreeg een soort folder mee van cb toen mijn zoontje 1 maand was en daar stonden andere cijfers in zoals 18% na 6 maanden...
Tja, als we met z'n allen echt voor die bv zouden gaan dan zou het makkelijker worden en zou de druk ook niet zo ervaren worden. Nu heb ik het idee dat er vooral veel geroepen wordt maar dat er verder niets geregeld wordt. Ziekenhuizen bijvoorbeeld werken helemaal niet vanzelf zomaar mee, zeker niet als je een paar nachtjes moet blijven of als je een prematuur kindje hebt of er is iets anders aan de hand. Niet alle kraamhulpen zijn goed (gecertificeerd), het verlof is veel te kort (de meeste vrouwen stoppen dan ook met bv als het afgelopen is) en daarna: geen goede kolfruimte, geen gekoelde plek voor de melk etc. En sociale druk inderdaad.
Dus tja, eerst goede voorwaarden creëren met z'n allen en dan hoeft er van beide kanten niet meer zo'n druk te worden uitgeoefend, zou het geaccepteerder zijn en ook normaler - welke keuze je ook maakt. Maar dat is mijn mening en ik weet zeker dat er ook heel veel mensen wel heel goed bezig zijn (in ziekenhuizen, kraamhulpen zoals de mijne bijvoorbeeld etc) maar mijn inziens zou het allemaal wel beter kunnen met wat redelijk simpele maatregelen. Die overigens precies aansluiten bij de mening van minister Klink (en Rouvoet) maar dat terzijde.
En het draadje gaat over tandjes/wakker worden, laten we dat niet vergeten. Overigens: ik bedacht mij dat wakker worden 's nachts ook te maken kán hebben met bv geven, dat is lichter verteerbaar toch?
En ik wilde nog zeggen dat mochten het darmkrampjes zijn (dat kan ook een uurtje flink gehuil opleveren, in ieder geval bij ons) die druppels van VSM (cinababy?) hier wel goed hielpen.

Hoezo belachelijk?

Hoezo is het "belachelijk" om bij een baby van 8 een tip te geven van aanleggen (nogmaals een TIP, geen opdracht). Wat een lange tenen hier! Als 25% van de mensen die dit lezen wel iets aan die tip hebben, is dat toch geweldig? Ook homeopatie werkt niet in 100% van de gevallen, net als alle tips en ideeen niet voor 100% van de mensen passend zulenl zijn. Who cares? Laten we nou gewoon elkaar aanvullen en niet zo'n kort lontje hebben...

mirreke

mirreke

23-03-2009 om 10:41

Berber (ot)

??
Is dit leuk of intelligent bedoeld? Ook met de smiley erachter vind ik het eerlijk gezegd behoorlijk dom.

Meligheid

Ik ga wel mee in de meligheid van Berber.... erg leuk!

Maar nu -> terug naar het onderwerp!

Linda

Misschien

vinden al die mama's die voorstanders van wat hier erg grappig, maar een beetje zielig, de borstvoedingsmafia genoemd werd, het eigenlijl wel heel erg jammer dat zij zelf hun kindjes niet meer op zo'n vreselijk makkelijke en volledig natuurlijke manier kunnen troosten, voeden, in slaap krijgen of wat je al dan niet allemaal met je borsten kunt doen. (en ik weet zeker dat Berber er zo nog wel een paar melige kan verzinnen)... Ik moet er niet aan denken dat ik mijn kindje van 10 die al sinds ze 5 maanden is heel vaak 's nachts wakker wordt niet meer aan kan leggen. (waarschijnlijke redenen voor wakker worden: tanden - een keer kwamen er 4 tegelijk door, rinitis, niet kunnen ademen door neusje en nog wat van die heel normale dingen die een baby kan overkomen en waar ze van wakker worden) En nu mag ik vooral niet proberen om te zeggen dat het heel normaal is dat babies 's nachts wakker worden en mama dichtbij willen want dan krijgen we daar weer een hele discussie over.

By the way, ik raad iedereen aan om eens een goed, wetenschappelijk onderlegd (zodat je ook met redenen mag geloven wat erin staat) boek te lezen over het onderwerp slapen bij babies!! Heel interessant. En dan misschien bedenken dat die paar maanden dat we slecht slapen niets zijn op een heel mensenleven, dat het allemaal weer over gaat, dat de slechte nacht die je gehad hebt er een minder is en dat je veel meer aan kunt dan je denkt, maar alleen als je positief bent en probeert te vergeten dat je slecht geslapen hebt.

Ondertekent een mama van twee kindjes, vijf en 10 maanden, die werkt, die geen poetsvrouw heeft thuis, wier familie op twee, respectievelijk 9 uur vliegen woont en die met heel veel plezier alles doet, ook al heeft ze slecht geslapen. It's all in the mind!!!

Tja miresa

Fijn dat jij er zo positief in kunt staan, maar bedenk wel dat dat niet voor iedereen is weggelegd! Het is niet alleen "it's all in the mind", was het maar zo, maar voor de meerderheid zal het zo echt niet werken!

@berber

Meid, ik sluit me helemaal bij je aan, bij beide opmerkingen overigens!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.