Babytijd Babytijd

Babytijd

Somber...heb ik dat alleen?

Ik voel me sinds een dag of twee somber worden....pffff....heb ik dat!??!?!
Is mijn grootste wens in vervulling gegaan: het krijgen van een kindje en dan voel ik me somber. Vorige week heb ik bloed laten prikken om te kijken of mijn ijzer inmiddels weer op peil is (bij de bevalling veel bloed verloren) en daaruit blijkt dat ik nog een ijzertekort heb. Ik krijg nu dus ijzerspuiten en daarbij ben ik met de pil gestart. Hopelijk helpt dit!
Herkent iemand dit?????
Van een mama die zich wat schuldig voelt naar haar lieve, kleine, zo welkom zijnde meisje!

dc

dc

15-06-2011 om 18:58

Goed dat je begon bent met staalpillen. Je kunt door een gebrek aan ijzer in een postnatale depressie komen. Dat is mij overkomen na de 2e.

Dus, niet schuldig voelen, wees blij dat je op tijd bloed hebt laten prikken. Je zult zien dat je je over een paar weken weer beter voelt. Tot die tijd proberen veel te slapen, veel vitamine c te nemen (nodig voor de ijzeropname) en gewoon rustig aan doen!

annnebelle

annnebelle

15-06-2011 om 19:25

Pil

Je kunt ook somber of depressief worden van de pil.
Dus als je daar net mee gestart bent, kun je kijken of het nog afzakt en anders weer stoppen met de pil/ een andere pil.
En anders heel snel naar de huisarts voor antidepressiva en vooral niet lang mee doorlopen want dan duurt het allemaal nog langer voor het weer hersteld is. (Ik heb twee post-partum depressies gehad, ik hoop voor jou dat je gewoon je dagen even niet hebt en je morgen alles weer zonnig kunt zien. Denk aan goed slapen en tijd voor jezelf)

Annnebelle

Biene M.

Biene M.

15-06-2011 om 21:01

Ook

Je moet natuurlijk wel alert zijn, maar het hoeft niet meteen een ppd te zijn of te worden. Je stemming kan in deze periode wat op en neer gaan en doorgaans middelt dat vanzelf wel weer uit (maar mocht dat niet gebeuren, dan idd aan de bel trekken).

Sascha2

Sascha2

15-06-2011 om 22:17

Je bent zeker niet de enige. Voel je niet schuldig hoor, wisselende stemmingen komen erg vaak voor na een bevalling. Je hebt een ratrace aan hormonen in je lijf, lichamelijk een topprestatie geleverd en nu onderbroken nachten en dus een slaaptekort. Niet meteen denken in termen van antidepressiva. Geef het even de tid, neem echt veel rust en hou de gevoelens niet tegen.

liora

liora

16-06-2011 om 00:05

Hoi,

De symptomen van ernstig slaaptekort en depressie vertonen veel gelijkenis!!

Probeer extra te rusten, hoe moeilijk dat ook is. Als je even somber blijft is het goed om naar een huisarts te gaan. Maar grote kans dat je je met wat extra slaap al beter voelt.

Heel veel huilen hoort er ook bij, bij net een baby hebben bedoel ik.

Liora

dc

dc

16-06-2011 om 00:18

Periodes

Ik had trouwens bij 3 weken echt een paar dagen dat ik maar bleef huilen. En toen weer bij 6 weken. En slaapgebrek kan er echt goed inhakken hoor.

Hoe voel je je nu?

Hey Regien
Hoe gaat het nu met je? Het is absoluut niet gek dat je je somber voelt. Loop er niet te lang mee rond als het echt aanhoud. Maar ik vind het krijgen en hebben van kinderen een emotionele achtbaan. Ik beschreef het vorige week nog aan mijn man als: Het is net of je samen een cirkel vormt en de komst van een kindje ddorbreekt die cirkel en komt er bijin. Dan wordt je met zijn 3en die cirkel en nu hebben wij een 2e kindje van 7 maanden en nu zijn we weer bezig om die cirkel rond te krijgen. Het is 1 van de mooiste dingen die je overkomt maar ook heel ingrijpend tel daarbij de hormonen en het ontzwangeren. Vind ik ht niet gek dat je je soms minder happy voelt.
Ik hoop dat je snel weer kunt genieten van jullie meisje

Sascha2

Sascha2

16-06-2011 om 15:02

Regien

Hoe gaat het nu met je? Wat mij veel heeft geholpen is het blijven praten over mijn gevoel. Zowel naar man toe als naar mijn moeder en vrienden. In het begin voelde ik me erg waardeloos over het feit, dat ik alleen kon huilen, kon opzien tegen een dag en me eigenlijk niet gelukkig voelde. Daardoor praatte ik er ook niet over. Pas toen ik dat wel ben gaan doen, leerde ik dat het juist veel voorkomt, dat het logisch is en dat er veel begrip is. Blijf je van je afschrijven? Doen hoor! En sterkte

Fransien

Fransien

16-06-2011 om 15:15

IJzer en schildklierhormonen

Regien, gewoon doorgaan met je ijzertabletten, en als het kan de pil laten staan. Bij depressie en burn-out wordt altijd aangeraden van de pil af te gaan om de depressie minder diep te laten gaan. Dat wordt zelfs aangeraden bij vrouwen die daarvoor zonder problemen de pil slikten. Mocht je direct weer zwanger zijn niet zien zitten, kun je nog aan condooms, pessarium of een spiraaltje denken. Ben je ook op schildklierhormonen geprikt? Zo niet, ook laten doen, dat kan namelijk ook voorkomen en leidt ook tot depressie.

Regien

Regien

16-06-2011 om 23:12 Topicstarter

Het lijkt.....

....iets beter te gaan vandaag. Ik ben doodmoe, dat voel ik wel. Morgen is mijn man thuis en heb ik een aantal uren voor mezelf: ik ga lekker slapen denk ik;-)
Overigens vertelde mijn huisarts dat de pil de hormonen juist weer een beetje zouden stabiliseren, vreemd die tegenstrijdigheden!?! Gisteren heb ik een spuit met ijzer gehad en die zal ik de komende weken nog krijgen, hopelijk is mijn ijzer daarmee weer snel op peil!

dc

dc

17-06-2011 om 10:15

Pil

Nou, ik word sowieso suicidaal depressief van de anticonceptiepil, dus ik weet echt niet waar jouw arts dat vandaan haalt hoor.

En niet vergeten veel vitamine C te nemen, want ijzer zonder vitamine c heeft weinig zin!

Asa Torell

Asa Torell

18-06-2011 om 22:40

Ha regien

ik hoop dat het inderdaad een kortdurend vermoeidheidsdipje was! Verder sluit ik me aan bij de rest, houd het in de gaten.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.