Babytijd Babytijd

Babytijd

Staan...

Hallo, even een vraagje over staan.
Misha wordt 4 feb 1 jaar.
Sinds twee weken staat ze echt goed en trekt zich waar ze maar kan omhoog. Ze is wat huilerig en hangerig de afgelopen dagen. Ik vroeg me af of het er mee te maken kon hebben dat ze zichzelf misschien wat te veel belast met 'opeens' zo veel te staan. Is er iemand die weet of je het wat moet beperken in het begin (ze gaat dus zelf staan en staat over het algemeen netjes plat op haar voetjes).
Groeten,

Lunamaya

angel3

angel3

10-01-2009 om 11:49

Sprongetje

waarsch een sprongetje en daardoor huilerig en hangerig en gefrustreerd. Je hoeft haar niet tegen te houden hoor, gaat allemaal helemaal vanzelf. Zo n periode duurt een paar weekjes en dan ineens kan ze allerlei nwe dingen... (of er ze heeft iets onder de leden...???)

Sascha2

Sascha2

10-01-2009 om 15:20

You go misha :)

Die Misha toch, wat doet ze het goed!
Ik denk niet dat ze zich teveel belast. Mijn ervaring is dat kinderen vanalles zelf doen in hun eigen ritme. Ze zullen niet teveel hooi op de vork prikken (i.t.t. sommige volwassenen ;))
Doordat ze een nieuw iets kan, is haar vertrouwde wereld weer even vergroot. Daar moet ze aan wennen en dat veroorzaakt de hangerigheid. Het is natuurlijk ook nogal iets, als je ineens overal kunt staan.
Ga het zeker niet beperken, het is juist goed dat ze alles in haar eigen ritme kan doen. Door het te beperken wordt haar wereld onduidelijker en bereik je nog meer hangerigheid.
Vaak is het zo, dat je kind na zo'n hangerige periode ineens iets kan. Zul je versteld staan van haar ontwikkelingen en zijzelf ook :)
Liefs, Sascha

lunamaya

lunamaya

12-01-2009 om 16:05 Topicstarter

Angel en sascha,

Dank voor jullie reacties. Het stelt me weer gerust. Ze is trouwens nu al weer een stuk vrolijker. Maar inderdaad, wat kan zij opeens gefrustreerd zijn zeg! Nou is het sowieso wel een temperamentje, maar als iets niet lukt... dus, op naar het volgende kunstje! Dolle pret hoor, deze leeftijd!

Liefs lunamaya

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.