Babytijd Babytijd

Babytijd

Mayte*

Mayte*

16-01-2010 om 15:50

Stokke stoel voor baby

Heb een Stokke stoel met babyset gekocht voor ons derde kindje. Bij de andere twee had ik een andere kinderstoel. Babyset houdt in een extra rugleuning en beugel. Maar ik vind het zo onhandig! Je moet de baby er echt in wurmen met de beentjes. Je kan niet even handig die beugel erin en eruit doen. Of doe ik het nu helemaal verkeerd??

liora

liora

16-01-2010 om 16:26

Mayte

Hoi Mayte,

Ik heb die stoel ook. Nu is het nog een beetje wurmen, maar snel genoeg snapt een baby wel dat daar de beentjes door moeten.

Beugel kan er niet zomaar af, maar waarom zou je dat willen?

Groeten,

Liora

Handigheidje

het is even een handigheidje. En inderdaad als je baby door heeft hoe hij mee kan werken, dan gaat het later soepeltjes.
Wij hadden trouwens in het begin ook nog wel een rolletje gemaakt van een handdoek om onze zoontjes rechtop te laten zitten.

groetjes van Purk

Mayte

Die beugel zit inderdaad vast ja, en dat hoort zo. Maar misschien gaat het beter als je die stoelverkleiner niet gebruikt? Ik heb bij beide kinderen geen stoelverkleiner gebruikt, zo klein waren ze niet, en ik zou me kunnen voorstellen dat je dan wat meer manoevreerruimte hebt.

Overigens heb ik met dochter wel eens problemen om haar in de stoel te krijgen, omdat zij altijd wil gaan staan en dus letterlijk haar poot(jes) stijf houdt. Da's lastig ;-) Maar uiteindelijk win ik wel.

Groeten,

Temet

Mayte*

Mayte*

17-01-2010 om 10:33

Te dikke babykont hier ofzo

Ik kan die draai onder de beugel door niet maken met zijn beentjes. Kontje zit in de weg. Toch maar vaker aan de babygym die dikke drummel van mij.

marie

marie

17-01-2010 om 11:16

Zitplank te ver naar voren?

Hallo
Hebben jullie de stoel goed inelkaar gezet?
Hoe verder de zitplank naar "voren" zit hoe lastiger het wordt om je kind er in te zetten.
Trouwens ik haalde de beugel er geregeld af, kwestie van even op de goede manier kracht zetten.
succes

Mayte*

Mayte*

17-01-2010 om 11:33

Marie

Hey, dat is een idee. Die zitplank naar achteren, dan is die bocht minder haaks. Ik ga het straks direct proberen. Met die zitverkleiner is het overigens niet mogelijk om de beugel er nog even uit te wippen. 't Zaakje zit muurvast.

liora

liora

17-01-2010 om 13:38

Ontwerp

Hoi,

Het ontwerp is zo dat als je de stoel van de zijkant ziet, het zitplankje en het voetenplankje 1 lijn vormen met de verticale balken.

Het grootste stuk van beide plankjes zit achter, als je snapt wat ik bedoel.

Liora

kien

kien

17-01-2010 om 15:22

Triptrap

Het zitplankje moet ongeveer twee vingers uitsteken naar voren. Hierdoor wordt de baby gestimuleerd om actief te zitten, d.w.z. zoveel mogelijk rechtop. Het voetenplankje mag nooit verder naar voren uitsteken dan de poten. Anders is de stoel niet stabiel. Het voetenplankje moet zo laag staan dat de baby er niet met zijn platte voetjes op kan "staan".

Kien

Ja het zitgedeelte

Niet teveel naar voren anders krijg je je kind er echt niet in. Ik was trouwens blij toen de beugel eraf kon, vond het echt heel krap vergeleken met andere stoelen.

Je brengt me aan het twijfelen...

Hadden we misschien al snel de bovenste plank één treetje lager gezet? Want hier ook dikke gezonde dijtjes....

Mayte*

Mayte*

20-01-2010 om 18:36

Gelukt!

Vooral de tip van Kien dat het zitgedeelte maar 2 vingers uit moet steken naar voren. Ik schuif babyzoon er nu zo in.

Zoon kan trouwens nog niet goed zitten (hij is nu 6 maanden), ondersteunen jullie je babies met van die speciale tripp trapp kussens? Of moet ik gewoon nog even geduld hebben?

kien

kien

20-01-2010 om 20:14

Nee hoor mayte

Ik zou niet zo'n speciaal babykussen aanschaffen. Sowieso moet je hem pas echt laten zitten als hij het kan. Dus af en toe even een beetje oefenen kan geen kwaad, maar niet te lang. Je zal zien dat het heel snel gaat, voor je het weet zit hij stevig en dan heeft hij zo'n kussen helemaal niet nodig. Ik heb er overigens wel een tuigje in, vertrouw het niet helemaal zonder. Succes!

Kien

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.