Babytijd Babytijd

Babytijd

Stuwing

Ik ben 36 weken zwanger en hoop straks een baby'tje in mijn armen te hebben. Ik ga geen borstvoeding geven. Nu heb ik bij mijn zoon tien jaar terug ook niet gedaan en heb toen echt vreselijke stuwing gekregen. Ik ben er vreselijk ziek van geweest, koorts en al en kon mijn amren niet bewegen.
Nu weet ik dat er ook medicatie bestaat om deze stuwing tegen te gaan, maar heb van de week in ziekenhuis nagevraag of ik die kan krijgen. In principe is dat geen probleem, ware het niet dat het depressie/psychose opwekkende middelen zijn en daar ik vorig jaar een psychose heb gehad, is dit dus in mijn situatie niet handig. Dan maar stuwing..
Maar.....in ziekenhuis zeggen ze dat ik absoluut niet de druk ervan af moet halen door er een beetje melk uit te laten komen, maar de boel echt strak moet inpakken en 'ervan' afblijven. Andere mensen zeggen dat ik beter af en toe net even de ergste druk ervan af moet halen. Dat het dan misschien wel iets langer duurt voordat de stuwing voorbij is, maar dat het dan wel dragelijker is.
Wat moet ik nu doen????????
Tip????

pilar

Asa Torell

Asa Torell

06-10-2008 om 21:23

Pilar

Beetje flauwe tip, het archief... maar van ruim een jaar terug kan ik me een uitgebreide draad hierover herinneren. Daar staan misschien wel nuttige tips in, ik weet zeker dat er meer werd genoemd dan alleen de medicijnen.
Iha. is volgens mij bij het ontstaan van echte harde plekken, afkolven altijd het beste, om in elk geval een ontsteking te voorkomen (ook bijvoorbeeld voor iemand die bv afbouwt) maar daar zal Mieke wel meer over weten??

Goede tip van mieke!

De tip Salviadruppels kreeg ik ook van Mieke en volgens mij heeft het gewerkt! Afkolven durfde ik niet aan te beginnen, bang om het stiekem echt "op gang" te helpen. Uiteindelijk heb ik de eerste 2 weken echt heel veel last gehad, daarna werd het steeds minder. Maar pas na een week of 5 was het echt over. Pffff.....

jessica van der horst

jessica van der horst

07-10-2008 om 18:18

Koolbladeren

heel ouwewets maar koolbladeren in j bh dragen helpt ook!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.