Babytijd Babytijd

Babytijd

Biene M.

Biene M.

05-06-2011 om 19:41

Te groot voor babybadje

Wat is de handigste manier om je baby te wassen als ze uit het babybadje gegroeid is? Vandaag heb ik het nog eens geprobeerd met dat babybadje, maar het gaat echt niet meer. Met baby onder de douche vindt mijn man niet prettig en is voor mij nu te zwaar vanwege rugklachten. Blijft over samen met baby in het grote bad, maar dat is dan weer zo'n gedoe. Zien we een optie over het hoofd?

Ik vroeg me de hele tijd af hoe we dat toch met de andere kinderen deden, maar zag net in de groeiboekjes dat die al veel ouder waren toen ze zo groot waren als hun reuzinnezusje (net 5 maanden en 8,5 kg) dus die konden toen waarschijnlijk al redelijk zitten als ze ondersteund werden.

Aanpassen

Als je last van je rug hebt kun je mischien beter wat creatieve oplossingen zoeken Biene. Heb je mischien een wipstoeltje waar je kind in kan zetten en dan af kunt spoelen? De billetjes doe je dan maar op de aankleedtafel. Ik zat, bij het badje weliswaar want kinderen waren niet zo groot, op een lage kruk erbij. En anders heb je mischien iets aan een grote wasteil.

Sascha2

Sascha2

05-06-2011 om 20:37

Biene

Hoe vaak gaat ze in bad? Als ze eenmaal kan zitten dan is dat babybadje juist weer handig. Je hebt trouwens van bibabad van die opvouwbare badkuipen die in een douchebak passen. Wel prijzig. En anders een stop in de douchebak en haar daarin leggen? Zo ging ik, in mijn reuzebabytijd, in bad getuige de foto's van vroeger ;).

Sascha2

Sascha2

05-06-2011 om 20:38

O ja

En mijn vierde gaat nog weleens in de gootsteen badderen ;). Ideale hoogte voor e rug. O nee, dan moet ze wel kunnen zitten... Huhm ik denk nog even verder

Groter babybad?

Woon jij niet ook in Amsterdam? Bij Turkse en Marokkaanse winkels in huishoudelijke artikelen heb ik regelmatig badjes gezien die me net een slag groter leken dan het standaard kinderbadje. Probeer de Javastraat eens, zou ik zeggen.

Wij moesten wat toen zoon niet meer in zijn badje paste (maar die zat toen al) maar niet onder de douche wilde, vandaar dat ik toen rondgekeken heb; maar mijn schoonouders bleken nog een teil te hebben, dus ik heb nooit een tweede badje hoeven kopen.

Groeten,

Temet

Asa Torell

Asa Torell

05-06-2011 om 20:54

Badsteuntje

Ik bedoel zo'n ding ongeveer:
http://www.voordeelmuis.nl/cgi-bin/v.cgi?a=d&d=448260
Dat hebben wij hier wel gebruikt om dochter (best wel mini, dus het was puur voor de lol) destijds samen met de grote broer in het grote bad te kunnen doen. Ik vond het niet supermakkelijk - je moet erg op blijven letten dat je de baby goed vasthoudt - maar het wint zeker van de andere opties die je noemt.

Asa Torell

Asa Torell

05-06-2011 om 20:55

Biene (ot)

Sterkte met de rugklachten! Ik hoop dat je inmiddels al wel een stijgende lijn te pakken hebt...

Biene M.

Biene M.

05-06-2011 om 21:21

Ha!

Anne had het over in het wipstoeltje en toen dacht ik: jammer dat dat van stof is, anders kon je het in bad zetten. En dan komt Asa met een soort plastic wipstoeltje, dat is het!

Sascha, we hebben een ligbad en geen aparte douche en die gootsteen zou inderdaad ideaal zijn als ze kon zitten :-)

Temet, daar zal ik ook nog naar kijken binnenkort, bedankt voor de tip!

En Asa: lief dat je er naar vraagt! Nadat het een hele tijd alleen maar steeds slechter ging, zit er sinds een paar weken gelukkig een stijgende lijn in, ik ben heel blij!

Maar nu eerst van de week eens naar prenatal http://tinyurl.com/3g8gal4

Sascha2

Sascha2

05-06-2011 om 21:29

Tsss

Sta ik net onder de douche het vakantiestof weg te spoelen en toch nog even na te denken over een oplossing en plop, daar was mijn lumineuze idee van de plastic badstandaard! En kijk nou toch, het idee is al geopperd door Asa! Nou, dat moet dan wel de oplossing zijn ;)

dc

dc

06-06-2011 om 00:20

Grote bad

Ik deed altijd een klein laagje water in het grote bad, met een soort kussenachtig iets onder het hoofd, maar je hebt ook speciale zitjes enzo. Gewoon alleen in het grote bad dus.

Rafelkap

Rafelkap

06-06-2011 om 12:57

Groter babybad?

mijn oudste van 6 (1.12 cm) past hier zelfs nog in, ik schat dezelfde grootte:
http://www.snelaanbieding.nl/Baby-Bad-Joupy-Limoen/594947
Deze past prima in onze kleine doucheruimte.

Biene M.

Biene M.

06-06-2011 om 20:54

Rafelkap?

Maar daar past een kind van 1.16 m toch niet in als het op de rug ligt? Mijn kind is 5 maanden en kan echt nog niet zitten, dus ze ligt op haar rug en haar nek rust op mijn pols. Dan steken haar voeten uit (en plonst al het water uit het badje) en haren wassen gaat ook niet echt meer.

Rafelkap

Rafelkap

07-06-2011 om 09:23

Biene

Onze kinderen gingen na de tummytub in dit type badje. Idd zittend, eerst met ondersteuning van onze armen, daarna zelf. Er zijn wel dingen te koop waarmee je baby ondersteunt kan worden in bad, je moet er natuurlijk wel bijblijven :-)

Ik zie hier dit: http://www.baby-dump.nl/index.php?page=product&id=3004&groep_id=429&merk=7119
Is zoiets iets voor jou? Wij hadden dit nooit nodig maar misschien vind jij zoiets prettig.
Succes.

Rafelkap

Rafelkap

07-06-2011 om 10:36

Of deze

http://www.baby-dump.nl/index.php?page=product&id=2590&groep_id=1466&merk=1645
want deze is wat kleiner, het moet natuurlijk wel in zo'n badje passen :-)
maar wij hebben zoiets dus nooit gebruikt

Marleen

Marleen

07-06-2011 om 12:42

Teil

Ik heb nu een groot bad en baby gaat te gelijk met grote broer in bad, zij zit dan in een soort stoeltje. Maar toen ik nog geen bad had en maar 1 kind die te groot werd voor babybad heb ik geweldige teil gekocht, gebruikt totdat hij 6 was! Bji een ouderwetse huishoudzaak gekocht (in Groningen: de klomp!)
Groetjes, MArleen

sidneysheldon

sidneysheldon

07-06-2011 om 22:19

Hier ook babyzitje in bad

wij hebben een zitje gekocht waar baby half liggend, half zittend in ligt, zo heb je je handen vrij en hoef je niet vast te houden. Hij ligt vaak samen met zijn broertje in bad. Erg handig die dingen!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.