Babytijd Babytijd

Babytijd

Kersen

Kersen

28-01-2009 om 13:08

Te lange tong?

mijn dochtertje is nu 13 wkn oud. Alle baby's "spelen" met hun tong, en is deze vaak buiten, en na een tijdje gaat dit over en houden ze hun tong vaker binnen.
We merken bij onze dochter dat ze toch wel vaak de tong buiten heeft, ik kan me niet meer herinneren of bij mijn zoontje ook zo was.
Ze krijgt flesvoeding, ze drinkt wel goed, maar maakt wel altijd geluid bij het drinken, beetje smakgeluid zal ik maar zeggen.
Ik heb laatst bij cb aan de kinderarts gevraagd, haar reactie was "ja, ze heeft wel moeite om hem binnen te houden" (tja, dat zei ik toch al! dacht ik) ik moest maar even aankijken hoe het gaat.
Herkent iemand dit? zou kunnen zijn dat haar tong te lang/zwaar is? ik weet het niet of dit mogelijk is hoor.

Ook hier hebben we een kereltje die zijn tong meer uit dan in zijn mond heeft. Volgens mij is dat op deze leeftijd ook heel normaal. Het ziet er altijd wel een beetje vreemd uit, vind ik. Alsof een kind iets mankeert, terwijl er niks aan de hand is.
Maak je niet al te veel zorgen en vraag het anders even bij de ha na.
Ik persoonlijk vertrouw mijn ha meer als het op dat soort dingen aankomt.

hout anne

hout anne

28-01-2009 om 22:53

Hier ook

Mijn zoontje is nu 11,5 week en ik zie ook met grote regelmaat zijn tong naar buiten komen (vooral om overal aan te likken wat maar in de buurt komt). Hij heeft idd een lange tong (net als ik overigens), maar daar heeft hij verder geen last van.
Met de mond (en dus de tong) voelen veel baby's, de een at meer als de ander. Ik zou me er niet te veel zorgen over maken (soms kan het overigens ook van de 'inspanning' zijn, is je kleine zich misschien flink aan het concentreren als de tong naar buiten hangt?)

Kersen

Kersen

29-01-2009 om 13:52

Het ziet inderdaad vreemd uit

mijn dochtertje laat haar tong (bijna) altijd wel buiten hangen, als ze "zit" dan is het helemaal raar, ze heeft ook van die volle hamster-wangetjes, wel grappig op de foto's.
Ze lacht nu volop, dan gaat de tong wel naar binnen.
Ik maak me niet echt zorgen, maar was gewoon benieuwd of het wel normaal is, wel dus.

Fem

Fem

29-01-2009 om 17:04

Macroglossia

Oftewel; zeer grote tong ;-)
Dat is de medische term voor dat tongetje. Mijn zoontje had t ook. Ook telkens dat lapje buitenboord omdat het er niet in leek te passen. Kan absoluut geen kwaad, mits je geen problemen ondervindt tijdens het voeden natuurlijk. Maar dat heb je eerder met een tong die juist niet ver genoeg kan.
Mijn zoon is nu bijna 7. Hij heeft nog steeds een zeer lange tong. Afgezien van het feit dat t erg komisch is om hem daarmee in zijn neus te zien peuteren (!!) heeft hij nog nooit ergens last van gehad door die lengte. T ziet er alleen gewoon wat komisch uit als ze baby zijn. Die tong verdwijnt vanzelf over een tijdje weer binnenboord. Die blijft niet buiten hangen ;-)
Groetjes Fem

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.