Babytijd Babytijd

Babytijd

Jacky

Jacky

31-12-2010 om 20:53

Te veel lucht in buik

Onze zoon 13 wk oud is opgenomen in het zh vanwege niet meer willen drinken en pijn bij het drinke en daarnaast een virus (zware verkoudheid dus). Hij heeft geen refkux maar lijkt een verkeerde drinktechniek te hebben waardoor hij te veel lucht hapt en er via de sonde soms 80 cc lucht uit zijn buik gehaald wordt nadat hij 3 slokken heeft gedronken.

Ik zoek naar een speen die helpt dit probleem op te lossen, iemand een idee?
andere tips en ideeen ook welkom.

liora

liora

01-01-2011 om 08:25

Jacky

Ik kan je helaas met tips niet helpen, maar wens je heel veel sterkte. Vraag me af of hij dan wel moet zuigen, misschien leren ze hem in het ziekenhuis melk drinken uit een cupje of van een lepeltje.

Veel sterkte in ieder geval!

Liora

Sunja

Sunja

02-01-2011 om 17:28

Misschien

Wat vervelend Jacky! Hebben ze misschien tips in het ziekenhuis? Ik heb geen ervaring met je probleem. Ik heb wel goede dingen gelezen over de breastflow-speen, misschien kun je deze proberen?

Agaatje

Agaatje

06-01-2011 om 12:23

Dental speen

Hallo Jacky,

Ik weet alles van drink perikelen. Ik heb een dochtje van nu bijna 5 maanden met het syndroom van down die ook heel moeilijk drinkt en veel lucht hapt. Dit komt overigens niet door down, want haar mond/tong zijn wel normaal.

Ze heeft ook een tijdje in het ziekenhuis gelegen en dronk dan 50 cc en kwam er ook nog 80cc aan lucht uit.

Nu een paar maanden verder is het niet beter en ze boert heel slecht. Gelukkig is de krampjes tijd voorbij, maar ze laat de hele dag door scheetjes en wat vervelender is, ze drinkt structureel minder/te weinig voor wat ze zou mogen omdat ze vol zit met lucht

Mijn ervaring:
avent: geen optie een te grote "hap" en dus gleed ze er vanaf
difrax: te kleine speen en ze gleed er ook af
speen van de nutrilon fles in het ziekenhuis ging goed, maar past niet lekker op een fles, dus is voor thuis maar tijdelijk een optie
toen dacht ik: de speen gaat goed, dus heb ik een dentalspeen geprobeerd en dat gaat lekker. Ze hapt nog wel lucht mee, maar ze sabbelt meer en dan loopt de melk vanzelf mee, het is dus niet de mooiste drink techniek, maar het gaat er in ieder geval in. Difrax heeft ze standaard, ik koop ze bij de prenatal en doe ze dan op een gewone fles ook van prenatal, dat past en lekt niet en.... zit je niet te klooien met die S-flex van difrax

nog een tip: pap gaat beter als je dan de L speen neemt gaat het er makkelijk uit en "klotst" minder naar binnen en boeren gaat dan ook beter.
Als jouw kindje hier te klein voor is (wat maar relatief is, want als het werkt, werkt het) dan kun je misschien ook de gewone melk indikken met JBPM of omnio voeding nemen?

ik hoop dat je hier wat aan hebt. Succes, ik leef mee, want niets is zo frustrerend als te moeten zien hoe je kindje niet lekker drinkt!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.