Babytijd Babytijd

Babytijd

Fiena

Fiena

23-09-2009 om 23:54

Te weinig ruimte tussen fietsstoeltje en zadel

Vanmorgen eerste ritje gedaan met de kleine in het fietsstoeltje naar kdv. Leek me zo handig, maar het stoeltje zit zo dicht op het zadel dat ik mezelf met grote moeite tussen zadel en stoeltje kan wurmen. Niet handig en best wel gevaarlijk dus, want ik kan zo ook niet snel afstappen.
Wie heeft hier een goede oplossing voor gevonden?

Fiena (mama van zoontje van 9 maanden)

Rembrand

Rembrand

24-09-2009 om 00:03

Rokzadel?

Hoi Fiena,
Je kan bij de fietsenmaker een rokzadel erop laten zetten. Dan heb je die punt niet aan de voorkant.
Of een moederfiets kopen.
M.

Rafelkap

Rafelkap

24-09-2009 om 07:35

Zadel laag

zadel laag, zodat je met de voeten op de grond kan en/of andere opstaptechniek aanleren. Ik vond het altijd niks en was blij toen zoon achterop ging. Nu heb ik een fiets met twee zitjes achter me.

Anders opstappen

Ik heb ook een gewone fiets en de ruimte tussen mijn zadel het zitje voorop is te klein om met twee benen aan weerszijde op te stappen. Ik pas er simpelweg niet tussen!

Ik heb me dus aangeleerd om 'als een dame'op te stappen, d.w.z. met twee benen aan een kant, dan één voet op de trapper zetten en met de andere een beetje vaart maken tot je jezelf eenvoudig in de ruimte tussen het zitje en het zadel door kunt schuiven en op je zadel kunt gaan zitten.

Je hebt dit zo onder de knie en het is in ieder geval de goedkoopste oplossing.

Chris

judiths mama

judiths mama

24-09-2009 om 10:40

Bij mij

Konden ze het zadel net iets anders monteren zodat er wat meer ruimte ontstond. Even naar de fietsenmaker dus! Maar lastig was het wel ja. Zeker toen ik zwanger was van nr. 2... Met een dikke buik paste het helemaal niet meer. Dus de oudste zat vrij snel achterop.

marie

marie

24-09-2009 om 10:44

Archief

Hallo
Deze vraag komt geregeld terug en hierover is ook vanalles in het archief te vinden.
De beste oplossingen zijn al voorbij gekomen.
Zadel zo laag dat je eerst kunt gaan zitten en dan pas wegfietsen. Is ook het veiligst, omdat je met je voeten bij de grond kunt en dus snel kunt reageren bij een "noodstop". Het best werkt dat in combinatie met knijp/trommelremmen en versnellingen.
De andere optie is inderdaad om "als een dame op te stappen". Is even oefenen, maar werkt prima.
Succes

Dendy Pearson

Dendy Pearson

24-09-2009 om 13:45

Gewoon achterop

Je kind kan gewoon meteen al achterop. Is minder gezellig, maar wel zo veilig als je moeite hebt met op- en afstappen.
Dochter van nu 7 is ook meteen achterop gegaan en zoon van nu 9 maanden gaat binnenkort ook. Ik ben klein en dik, voorop is voor mij niet te doen.

Dendy

Achterop

hier past het ook niet, althans op mijn nieuwe fiets heb ik het nog niet geprobeerd maar ik verwacht dat het op deze ook niet kan. Ik ben te klein er zit gewoon te weinig ruimte tussen zadel en stuur.

Ik heb dus nooit een fietszitje voorop gehad, mijn oudste dochter ging achterop zodra ze goed kon zitten en dat ga ik bij deze baby ook doen.

Heb even gemeten

Tussen mijn zadel en de achterkant van het zitje heb ik precies een gestrekte hand ruimte. Is dus genoeg om op te stappen met de damesmanier.

Chris

Tango

Tango

24-09-2009 om 22:31

Ik vind

Opstappen op de damesmanier tot daaraantoe, maar afstappen is dan weer zo lastig als je niet met je voeten bij de grond kan. Indertijd bij Tangodochter had ik ook een gewone fiets met voorzitje, ik vond het levensgevaarlijk, met name als ik snel moest afstappen. Doordat ik klein ben kan ik met mijn voeten niet bij de grond. Het zadel lager zetten vind ik niets, fietst niet lekker.
Tangodochter zat dus erg snel achterop. Bij Tangozoon heb ik een moederfiets gekocht, omdat Tangodochter toen nog achterop zat. Ideaal vond ik. Tangozoon heeft dus eindeloos lang voorop gezeten want ik vond het zoooo gezellig. Hij is nu net 5 en zit soms nog voorop, past nog net want hij is nogal klein. Binnenkort gaat de moederfiets weg. Aan een kant vind ik het jammer, want ik vond het een geweldig ding, maar nodig is het niet meer en ik wil nu graag een fiets die wat lichter trapt, want de moederfiets vind ik wel wat zwaar rijden.
Tangoman heeft zich overigens jarenlang aan die fiets ge-ergerd, want dat stuur is zo breed en neemt zoveel ruimte in in de schuur. Hij fietste er ook bij voorkeur niet op, soms moest het, want zelf had hij geen zitje op de fiets.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.