Babytijd Babytijd

Babytijd

Twee kindjes, twee ritmes: hoe doen jullie dat?

Hallo!
Ik heb een vraagje over slaapritmes: Mijn jongste zoontje (10mnd) doet nu nog 3 slaapjes per dag, waarvan het langste slaapje samen met zijn peuterbroer van half 1 tot 3 uur. I-de-aal!!
Nu heb ik het gevoel dat het niet lang meer gaat duren dat de jongste geen vroeg-ochtendslaapje meer wil doen. Mijn oudste sliep toendertijd van 10 tot 12 en van 15 tot 17.
Dit lijkt me lastig, ivm middagdut van de oudste..
Hoe deden jullie dat? Thuis te slapen leggen en dan toch kort de deur uit voor boodschappen etc? Wakker houden tot middagdut?? Hij is niet zo'n geweldige slaper in de kinderwagen...
Nogmaals: het probleem speelt nu nog niet, maar toch.Ben erg benieuwd hoe jullie dit logistiek oplosten!
Saskia

Ik denk

dat het vanzelf allemaal wel loopt, dat het vanzelf wel goed komt. Misschien dat als het zover is, dat de oudste misschien niet meer zo lang slaapt of ook een uurtje slaapt van 15.00 tot 16.00.
Ik heb hier dit probleem nog niet helemaal, maar ik laat het wel op me afkomen.

Risama

Risama

23-05-2009 om 22:28

Tja, hier...

...oa eentje van ruim 9 maanden en een van bijna 2. Die van bijna 2 slaapt 's middags van 12.30u tot 14.30u (ze zou vaak wel langer willen, maar dan moeten we echt naar school voor de oudste 2) en de jongste slaapt meestal 's ochtends tegen 11.00u een tot anderhalf uur en dan ergens laat in de middag nog een keer.
Dat betekent dus dat ik de hele dag thuis zou zitten als ik ze altijd thuis laat slapen. Dus doe ik gewoon maar wat en ga ik weg als ik dat wil. Soms probeer ik jongste wakker te houden totdat zijn zusje ook slapen gaat. 12.30u redt hij meestal niet, maar soms lukt het wel het wat te rekken zodat er tenminste nog iets van een overlap in hun slaapjes zit. En dochter van bijna 2 redt het soms juist weer niet en wil ineens toch eind van de ochtend al naar bed, dan gaat natuurlijk jongste ook meteen naar zijn bed.

Kortom: ik zie het per dag aan en soms zijn er idd dagen bij dat ik alleen maar in huis ben, afgezien van het loopje naar school. Tegen 18.00u ren ik dan nog even door de supermarkt.(of stuur 1 van de oudsten even, da is een voordeel van 2 oudere en 2 jonge kinderen!) Maar net zo vaak stop ik ze gewoon in de kinderwagen en hoop ik dat ze de slaap pakken die ze nodig hebben.

Risama

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.